skalek-77 Opublikowano 14 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2024 XZOGA TAKA GX 7KG POD JERKIKijek zbudowany na blanku Xzoga Taka GX/ 7KG jako spinning pod średnie jerki. Rękojeść dzielona z korka naturalnego i korkogumy, uchwyt BRS11-229G z ciemno brązowym drewnem. przelotki Fuji Torzite T2. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 14 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2024 NOCTISS NANO- OKOŃ, SANDACZ Kijek na dwu częściowym blanku Noctiss Nano, model SNT7013-2N. 2 składy w długości 2,13m, moc 13lb , c,w 4-17g wyjątkowo trafiony. Kijek pod okonie cięzej i na sandałki na lekko, główka 4-12g + guma 3-4' to żywioł tego kijka. Bardzo czuły kijek z wyjątkowo precyzyjną szczytówką, akcja szczytowa ale bez "pały w doklniku". Kijek uzbrojony w stylu klasycznym i eleganckim. Rękojeść pełna z korka portugalskiego klasy flor z elementami drewna, uchwyt Fuji DPS 17 GM z insertem z drewna stabilizowanego, przelotki Fuji Torzite. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 Rafale, z przyjemnością odbieram takie wędki osobiście, tak perfekcyjnie wykonane. Z pewnością Noctiss będzie świetnym uzupełnieniem dla Thorusa 17lb. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 Rafale, z przyjemnością odbieram takie wędki osobiście, tak perfekcyjnie wykonane. Z pewnością Noctiss będzie świetnym uzupełnieniem dla Thorusa 17lb.Widzę, że klasyczny styl dalej jest Ci bardzo bliski. ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 Kilkanaście lat prób pozwoliło mi dojść do tego co tak naprawdę lubię i najbardziej mi pasuje. Taki klasyczny styl z topowymi komponentami. To zaspokaja mój głód w 100 %. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 Miałem podobnie, co wiązało się ze zbyt częstym przerzucaniem kiji. Aż w końcu, od kilku lat, klasyka zagościła u mnie, na stałe. ???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 Rafale, z przyjemnością odbieram takie wędki osobiście, tak perfekcyjnie wykonane. Z pewnością Noctiss będzie świetnym uzupełnieniem dla Thorusa 17lb.A Ty nie miałeś może identycznie zrobionego Noctissa 17LB w 2 kawałkach? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 Stawiam stówę, że miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 17lb Noctiss w podobnej kolorystyce to nie był mój projekt, ale na forum jest ktoś kto ma bardzo podobne preferencje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 Rafale, z przyjemnością odbieram takie wędki osobiście, tak perfekcyjnie wykonane. Z pewnością Noctiss będzie świetnym uzupełnieniem dla Thorusa 17lb.Maciek, moja jest ładniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 Oj tam nie ma się co licytować zrobionych kilkanaście projektów z których jestem w pełni zadowolony mówi samo za siebie i daje w tym wątku ukłony dla wykonawcy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 Oj tam nie ma się co licytować zrobionych kilkanaście projektów z których jestem w pełni zadowolony mówi samo za siebie i daje w tym wątku ukłony dla wykonawcy.Tak jak mówisz. Ja też jestem zadowolony. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 22 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 SUZUKI POD BOLKA I MORSKA TROTKĘ.Kijek na blanku Suzuki RXF-14lb 962 pro zbudowany pod Trotke z plaży. Równie fajny będzie pod wielkorzeczne bolki. Blank bardzo udany. Wymyślony stricte pod takie właśnie łowienie. 2,9m, 14lb mocy opisany do 21g ( dla mnie to typowe 16- 17lb do 28g). Blank świetnie ładujący przynętę i kapitalnie amortyzujący holowaną zdobyć. Dokładnie taki jaki powinien być blank pod przynęty twarde.Kijek dostał klasyczne i zarazem eleganckie zbrojenie. Pełna rękojeść z korka portugalskiego świetnej jakości, i back Tiger H. Wstawki z drewna stabilizowanego. Uchwyt FGRSS z drewnianym insertem osadzonym na carbonie. Całość uzupełnieja przelotki Fuji Torzite T2. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 28 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2024 NOCTISS NANO POD OKONIEKijek na jednym z najlepszych blanków okoniowych na rynku. Mowa o Noctiss Nano SNT610-5-1N. Kijek w jednym składzie o długości 2,09m, moc 5lb , c,w 1-7g ( realnie 8g główka + 3' gumki)Kijek uzbrojony w dzielona rękojeść . Uchwyt Apex 16 ULH w wersji carbonowej CCT, insert uchwytu z drewna stabilizowanego, nakrętka zabudowana carbonem, buttgrip z korka naturalnego + wykończenia z drewna, przelotki Fuji Torzite T2. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 28 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2024 SZCZUPAKOWY SUZUKI W WERSJI CASTKijek na blanku Suzuki RXF-20lb-762 w wersji castingowej. Blank o akcji typowo szczupakowej o długości 2,28m w dwóch składach, moc 25lb pod przynęty w gramaturze 15-50g. Blank bardzo uniwersalny, który obsłuży praktycznie wszystkie przynęty w podanym c,w , używane do łowienia szczupaków Kijek został uzbrojony w uchwyt castingowy RSDC z insertem drewnianym, rękojeść dzieloną z korka Rivier i kaktus 2 + wstawki z drewna. Przelotki Fuji Torzite w układzie tradycyjnym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2024 MATAGI AURIGA- ŁÓDKOWY ZESTAWMatagi TR66 Auriga Costa MLJ i Matagi TR60 Auriga Nuovo . Taki łódkowy komplecik pod okonia, szczupaka i sandacza. Pod uganianie się za pstrągiem na małej rzeczce również. Auriga Cocta MLJ pod przynęty w wadze 5-30g, Auriga Nuovo pod mniejsze wabiki , takie w granicach 3-12g. Blanki typu solid carbon praktycznie niezniszczalne. Kijki na dzielonych rękojeściach z pianki, uchwyty Fuji . Jeden carbonowy TCP, drugi DPS 16 z insertem carbonowym, przelotki Fuji Torzite. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2024 BLAAS SLIM NANO POD BOLKA I MORSKA TROTKEKijek na blanku Blaas Slim Nano, model SLS9020-2N. Kijek w długości 2,75m, moc 20lb , c.w 8-32g ( realnie 6-28g). Świetna propozycja pod bokla i trotkę morską. Ogólnie kijek stricte pod przynęty twarde o głębokim ugięciu.Kijek został uzbrojony w dzielona rękojeść z korka Kaktus 2 i korkogumy. Uchwyt Fuji DPS 17 GM z insertem z drewna stabilizowanego ( czeczot klonu kanadyjskiego barwiony na grafit). Przelotki Fuji Torzite T2. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Eh...myślałem,że może w tym odcinku będzie opis Thorusa 6LB...no nic, czekamy cierpliwie dalej...???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Fajny pomysł z insertem do dps. Broni się okrągła klasyka z carbonem???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Eh...myślałem,że może w tym odcinku będzie opis Thorusa 6LB...no nic, czekamy cierpliwie dalej...W tym oddcinku nie będzie . Thorus 6lb dopiero wskoczył na warsztat ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Fajny pomysł z insertem do dps. Broni się okrągła klasyka z carbonemOkrągła klasyka zawsze się obroni. Tak jak wynalazek w postaci KOŁA ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blakblek Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Apropos tych solid-carnonow z Matagi.... Wywazales jakos dolniki.... No chyba ze ich wlasciciel nalezy tez do grupy strong-man i mu bez roznicy;).patrzac po zdjeciach odleglosc od stopki w dol taka sama jak do pierwszej.... Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Apropos tych solid-carnonow z Matagi.... Wywazales jakos dolniki.... No chyba ze ich wlasciciel nalezy tez do grupy strong-man i mu bez roznicy;).patrzac po zdjeciach odleglosc od stopki w dol taka sama jak do pierwszej.... Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu TapatalkaOdległość od końca do środka stopki w tych kijkach nie jest taka sama. Jest spora różnica. Co do wyważania tych solid Carbonów to akurat te blanki mimo ,że nie są lekkie to dość dobrze się wyważają. Także nie trzeba ich doważać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Panie Rafale, Jeszcze pytanko mam odnośnie blanku pod okonia i od czasu do czasu pstrąga z małych rzek ale koniecznie w dwóch kawałkach, nie krótszym niż 2 m pod takie uniwersalne łowienie (jigi, obrotówka, małe wobki). Co będzie lepszym wyborem FA Trout Area TA 687-2N czy Suzuki RXF 5LB Pro ( ewentualnie RXF 6LB)? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 11 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2024 Panie Rafale, Jeszcze pytanko mam odnośnie blanku pod okonia i od czasu do czasu pstrąga z małych rzek ale koniecznie w dwóch kawałkach, nie krótszym niż 2 m pod takie uniwersalne łowienie (jigi, obrotówka, małe wobki). Co będzie lepszym wyborem FA Trout Area TA 687-2N czy Suzuki RXF 5LB Pro ( ewentualnie RXF 6LB)?Jeden i drugi wybór całkiem trafiony. Ale jeżeli jigi wchodzą w grę wybrałbym TA. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi