Artek Opublikowano 12 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2024 Prosto i na temat. Ładnie się prezentuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 13 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2024 (edytowane) VEGTER BORON JAKO UNIWERSAŁ RZECZNYKijek na blanku boronowym Vegter Boron Nano, model SS9315-2N. 2 składy w długości 2,83m, moc 15lb, c.w 5-25. Blank skrajnie uniwersalny, niezwykle elektryczny płynnym progresywnym ugięciem. TOP wśród blanków tego typu.Kijek dostał pełna rękojeść z korka naturalnego świetnej jakości, wykończenia z korkogumy, Uchwyt Fuji DPS 17 GM z insertem z Juma Carbon Dragon. Przelotki tytanowe Fuji Torzite T2 w ciemnej ramce. Edytowane 13 Grudnia 2024 przez skalek-77 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 14 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2024 Zajebiste klasyczne zbrojenie dolnika, zajebiscie. Przypomina mi mojego HM’a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 14 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2024 Zajebiste klasyczne zbrojenie dolnika, zajebiscie. Przypomina mi mojego HM’a Ja od czasu zbrojenia blanków w pracowniach, tylko i wyłącznie się wzorowałem na wędkach Dragona HM 60 i 80, jeżeli chodzi o dolniki. Aż nadszedł czas dzielonej rękojeści. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 14 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2024 Zajebiste klasyczne zbrojenie dolnika, zajebiscie. Przypomina mi mojego HM’a Klasyka dolnika, ciagle u mnie obowiazuje. ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 14 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2024 Klasyka dolnika, ciagle u mnie obowiazuje. Werem to Twój kijek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 14 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2024 (edytowane) Zajebiste klasyczne zbrojenie dolnika, zajebiscie. Przypomina mi mojego HM’a Elegancja, niezawodność , piękny korek - to nigdy się nie nudzi. Edytowane 14 Grudnia 2024 przez Szymon82 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 14 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2024 Jest w tym sporo racji, mam wędkę którą ma pewnie ze 30 lat z korkiem właśnie i nic. Teraz kupuje te z pianką i się zastanawiam jak to będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2024 Dzielona rękojeść stała się „modna”, gdy korek podrożał ???? Taka (smutna) rzeczywistość…. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2024 Werem to Twój kijek?Niestety nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2024 O ile w kijkach pod pstrąga, okonia, toleruję dzielony dolnik, o tyle nie pasuje mi on absolutnie w wędziskach mocniejszych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2024 Ja dzielonego w ogóle nie toleruję . Pełny korek/pełna pianka - tylko i wyłącznie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2024 Ja niby podobnie, pełny korek wygląda lepiej, ale nie lubię trzymać gwintu i czasami lubię dzielony dolnik z zabudowaną nakrętką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 16 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2024 O ile w kijkach pod pstrąga, okonia, toleruję dzielony dolnik, o tyle nie pasuje mi on absolutnie w wędziskach mocniejszych.O to ciekawe . Zupełnie odwrotnie niż u dużej większości użytkowników. Ja uważam ,że w mocniejszym i dłuższym kijku pełna korkowa rękojeść to w zasadzie "mus". Im lżejszy i krótszy tym pełna rękojeść jest mniej uzasadniona. Ale ... Co tak kto lubi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 16 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2024 Ja niby podobnie, pełny korek wygląda lepiej, ale nie lubię trzymać gwintu i czasami lubię dzielony dolnik z zabudowaną nakrętką.A to przy pełnej rękojeści nie można zabudować nakrętki uchwytu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 16 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2024 (edytowane) Ja też lubię pełne rękojeści z koreczka. Nie z uporem maniaka ale lubię. Na szczęście efekt wizualny i wartości użytkowe dobrego koreczka portugalskiego są nie do podrobienia. I w niektórych ( dla mnie w większości) przypadkach jest nie do zastąpienia przez coraz szerzej panoszące się pseudo carbony, cfx-y ,plastik fantastik i inne "modne nowoczesne" bajery z aliexpres, które nie maja nic wspólnego z wygodną i miłą w trzymaniu rękojeścią. Edytowane 16 Grudnia 2024 przez skalek-77 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 16 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2024 A to przy pełnej rękojeści nie można zabudować nakrętki uchwytu?Może można Nakrętka musi mieć gdzie się cofnąć i chyba nie wiem jak to rozwiązać. Masz jakiś kijek z takim patentem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2024 O to ciekawe . Zupełnie odwrotnie niż u dużej większości użytkowników. Ja uważam ,że w mocniejszym i dłuższym kijku pełna korkowa rękojeść to w zasadzie "mus". Im lżejszy i krótszy tym pełna rękojeść jest mniej uzasadniona. Ale ... Co tak kto lubi. To wynik moich doświadczeń z "gubieniem" wędki. Jest to szczególnie dotkliwe, gdy wędka ląduje na bałtyckiej rewie np. podczas zmiany przynęty Ot. Była "pod pachą" a za chwilę już jej nie ma. Zdarzało się ...... Tutaj korek pewniej tkwi pod ramieniem niż śliski carbon.Ale nie tylko.Poza tym lubię kijek wstawić między kamienie, na rzecznej ostrodze i tutaj korek (wzgl. pełna pianka) znacznie lepiej zabezpiecza dolnik blanku.No i.... Jestem tradycjonalistą i uważam, że nikt nie wymyślił lepszego rozwiązania nad pełny korek dobrej klasy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 16 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2024 O to ciekawe . Zupełnie odwrotnie niż u dużej większości użytkowników. Ja uważam ,że w mocniejszym i dłuższym kijku pełna korkowa rękojeść to w zasadzie "mus". Im lżejszy i krótszy tym pełna rękojeść jest mniej uzasadniona. Ale ... Co tak kto lubi. Czyli większość użytkowników woli lajty w pełnym korku, a heavyweight z rękojeścią dzieloną, czy też jakieś nieporozumienie się wkradło? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 16 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2024 Może można Nakrętka musi mieć gdzie się cofnąć i chyba nie wiem jak to rozwiązać. Masz jakiś kijek z takim patentem? https://jerkbait.pl/topic/22832-rodbuilding-skalka-choroba-nieuleczalna/page-137#entry2833222 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 16 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2024 (edytowane) Czyli większość użytkowników woli lajty w pełnym korku, a heavyweight z rękojeścią dzieloną, czy też jakieś nieporozumienie się wkradło?Nie no. Odwrotnie. Edytowane 16 Grudnia 2024 przez skalek-77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 16 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2024 (edytowane) To wynik moich doświadczeń z "gubieniem" wędki. Jest to szczególnie dotkliwe, gdy wędka ląduje na bałtyckiej rewie np. podczas zmiany przynęty Ot. Była "pod pachą" a za chwilę już jej nie ma. Zdarzało się ...... Tutaj korek pewniej tkwi pod ramieniem niż śliski carbon.Ale nie tylko.Poza tym lubię kijek wstawić między kamienie, na rzecznej ostrodze i tutaj korek (wzgl. pełna pianka) znacznie lepiej zabezpiecza dolnik blanku.No i.... Jestem tradycjonalistą i uważam, że nikt nie wymyślił lepszego rozwiązania nad pełny korek dobrej klasy.Czyli ogólnie lubisz pełną rękojeść z korka. Bez względu czy to krótki lajt czy dłuższy mocny?Już wszysko jasne. Źle odczytałem Twój wcześniejszy wpis. Edytowane 16 Grudnia 2024 przez skalek-77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 16 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2024 Może można Nakrętka musi mieć gdzie się cofnąć i chyba nie wiem jak to rozwiązać. Masz jakiś kijek z takim patentem?O ile musi się cofnąć to jest na to patent. Ale może przecież nakrętka być od góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 16 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2024 Nie zaznaczyłem, że nie lubię nakrętek od góry. Taki mam kaprys Jakoś tak mam, że fore musi być stały w spinningu. Nigdy nic złego mnie nie spotkało w takim układzie, ale jakoś mi to nie leży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2024 Nie zaznaczyłem, że nie lubię nakrętek od góry. Taki mam kaprys Jakoś tak mam, że fore musi być stały w spinningu. Nigdy nic złego mnie nie spotkało w takim układzie, ale jakoś mi to nie leży.Kiedyś myślałem, że to będzie kicha ale, w praktyce, działa aż miło https://photos.app.goo.gl/VBxhtT16QUcNsj3ZA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi