Skocz do zawartości

Rodbuilding Skalka - choroba nieuleczalna

Rekomendowane odpowiedzi

VEGTER BORON JAKO UNIWERSAŁ RZECZNY

Kijek na blanku boronowym Vegter Boron Nano, model SS9315-2N. 2 składy w długości 2,83m, moc 15lb, c.w 5-25. Blank skrajnie uniwersalny, niezwykle elektryczny płynnym progresywnym ugięciem. TOP wśród blanków tego typu.

Kijek dostał pełna rękojeść z korka naturalnego świetnej jakości, wykończenia z korkogumy, Uchwyt Fuji DPS 17 GM z insertem z Juma Carbon Dragon. Przelotki tytanowe Fuji Torzite T2 w ciemnej ramce.

post-52904-0-53605600-1734105296_thumb.jpg

post-52904-0-72371000-1734105306_thumb.jpg

post-52904-0-78825300-1734105316_thumb.jpg

post-52904-0-61405500-1734105326_thumb.jpg

post-52904-0-44022500-1734105343_thumb.jpg

post-52904-0-04282400-1734105354_thumb.jpg

post-52904-0-82417700-1734105366_thumb.jpg

post-52904-0-42488800-1734105378_thumb.jpg

Edytowane przez skalek-77
  • Like 11

Zajebiste klasyczne zbrojenie dolnika, zajebiscie. Przypomina mi mojego HM’a  :)

Ja od czasu zbrojenia blanków w pracowniach, tylko i wyłącznie się wzorowałem na wędkach Dragona HM 60 i 80, jeżeli chodzi o dolniki. Aż nadszedł czas dzielonej rękojeści.

• Like 1

O ile w kijkach pod pstrąga, okonia, toleruję dzielony dolnik, o tyle nie pasuje mi on absolutnie w wędziskach mocniejszych.

O to ciekawe :blink: . Zupełnie odwrotnie niż u dużej większości użytkowników. Ja uważam ,że w mocniejszym i dłuższym kijku pełna korkowa rękojeść to w zasadzie "mus".  Im lżejszy i krótszy tym pełna rękojeść jest mniej uzasadniona. 

Ale ... Co tak kto lubi. ;)

• Like 1

Ja też lubię pełne rękojeści z koreczka. Nie z uporem maniaka ale lubię. :)  Na szczęście efekt wizualny i wartości użytkowe dobrego koreczka portugalskiego są nie do podrobienia. I w niektórych ( dla mnie w większości) przypadkach jest nie do zastąpienia przez coraz szerzej panoszące się pseudo carbony, cfx-y ,plastik fantastik i inne "modne nowoczesne" bajery z aliexpres, które nie maja nic wspólnego z wygodną i miłą  w trzymaniu rękojeścią. ;)

• Like 3

O to ciekawe :blink: . Zupełnie odwrotnie niż u dużej większości użytkowników. Ja uważam ,że w mocniejszym i dłuższym kijku pełna korkowa rękojeść to w zasadzie "mus".  Im lżejszy i krótszy tym pełna rękojeść jest mniej uzasadniona. 

To wynik moich doświadczeń z "gubieniem" wędki. Jest to szczególnie dotkliwe, gdy wędka ląduje na bałtyckiej rewie np. podczas zmiany przynęty Ot. Była "pod pachą" a za chwilę już jej nie ma. Zdarzało się ......   Tutaj korek pewniej tkwi pod ramieniem niż śliski carbon.

Ale nie tylko.

Poza tym lubię kijek wstawić między kamienie, na rzecznej ostrodze i tutaj korek (wzgl. pełna pianka) znacznie lepiej zabezpiecza dolnik blanku.

No i.... Jestem tradycjonalistą i uważam, że nikt nie wymyślił lepszego rozwiązania nad pełny korek dobrej klasy.

• Like 1

Czyli większość użytkowników woli lajty w pełnym korku, a heavyweight z rękojeścią dzieloną, czy też jakieś nieporozumienie się wkradło?

• Like 1

To wynik moich doświadczeń z "gubieniem" wędki. Jest to szczególnie dotkliwe, gdy wędka ląduje na bałtyckiej rewie np. podczas zmiany przynęty Ot. Była "pod pachą" a za chwilę już jej nie ma. Zdarzało się ......   Tutaj korek pewniej tkwi pod ramieniem niż śliski carbon.

Ale nie tylko.

Poza tym lubię kijek wstawić między kamienie, na rzecznej ostrodze i tutaj korek (wzgl. pełna pianka) znacznie lepiej zabezpiecza dolnik blanku.

No i.... Jestem tradycjonalistą i uważam, że nikt nie wymyślił lepszego rozwiązania nad pełny korek dobrej klasy.

Czyli ogólnie lubisz pełną rękojeść z korka. Bez względu czy to krótki lajt czy dłuższy mocny?

Już wszysko jasne. Źle odczytałem Twój wcześniejszy wpis. :rolleyes:

• Like 1

Nie zaznaczyłem, że nie lubię nakrętek od góry. Taki mam kaprys :)

Jakoś tak mam, że fore musi być stały w spinningu. Nigdy nic złego mnie nie spotkało w takim układzie, ale jakoś mi to nie leży.

Kiedyś myślałem, że to będzie kicha ale, w praktyce, działa aż miło

https://photos.app.goo.gl/VBxhtT16QUcNsj3ZA

• Like 1