skalek-77 Opublikowano 24 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Jaki rozmiar przelotek KT dałeś na szczycie w tym Kraagu XF SKXF765-2N?Na szczycie są 4kt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 26 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 SZCZUPAKOWY SUZUKIKijek zbudowany z myślą o łowieniu szczupaków na średnie i nie co większe gumy 15-17cm . Padło na blank Suzuki RXF-20lb-802 ( 2 składy długości 2,44m, moc 25lb , c.w opisany jako 14-41g realnie do 50g). Z tego co wiem kijek sprawuje się idealnie pod takie łowienie, czyli wybór był trafiony.Kijek ten został ubrany w przelotki Fuji Sic Slim, uchwyt Fuji VSS 17 z nakretką od SKSS. Rękojeść dzielona z pianki moro. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 fajny, jedynie co to uchwyt zalozylbym odwrotnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 26 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 fajny, jedynie co to uchwyt zalozylbym odwrotnie Gdyby to był mój to też tak bym zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Gdyby to był mój to też tak bym zrobił Tak myslalem, ze to wizja klienta Posluchalem kiedys Mariusza, i zrobilem tak 2 Elitki, mega wygodne rozwiazanie , naprawde polecam Vss plus nakretka od SKSS.Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 28 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 KLEŃ, JAŹ ,BOLEK NA LEKKOKijek na blanku Blaas Slim Nano model SLF9615-2N . Blank lakierowany w kolor transparentny honey yellow. Kijek w/g opisu producenta ma 15lb mocy c.w 5-25g . Realnie jest delikatniejszy. Z relacji z placu boju wychodzi, że świetnie podaje woblerki już od wagi 2,5g a 25g to już trochę za dużo do komfortowego łowienia. Kijek typowy do łowienia na przynęty twarde jak woblery czy obrotówki. Świetnie podaje wszelakie nieloty. Kijek szybki o głębokim ugięciu i świetnej amortyzacji.Kijek ten dostał lekkie przelotki Fuji Torzite T2, uchwyt BRS 11-229 w kolorze gun smoke, rękojeść pełna z kombinacji różnego rodzaju korka i korkogumy. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 (edytowane) Rafale to model SLS, prawda? Swoją droga mega wykończenie tzw. dobranie wszystkich odcieni komponentów. Wydaje się być to ciekawa opcja na lekkie łowienie na dużej rzece. Lamiglas Infinity czy Blaas Slim Nano oto jest pytanie Edytowane 28 Lutego 2020 przez maniak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 Pytanie w związku z tym do Rafała, oraz użytkowników sls9615-2n. Czy te 15lb, też jest zawyżone, czy tylko wyrzut? Jak realnie wygląda moc i cw? To takie bardziej 12lb, 21g?Przy okazji zapytam również o sls9620-2n. Tutaj też parametry są nieco niższe? Opinie posiadaczy oczko krótszych braci, także mile widziane. Pozdrawiam. Bartek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 29 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 (edytowane) Pytanie w związku z tym do Rafała, oraz użytkowników sls9615-2n. Czy te 15lb, też jest zawyżone, czy tylko wyrzut? Jak realnie wygląda moc i cw? To takie bardziej 12lb, 21g?Przy okazji zapytam również o sls9620-2n. Tutaj też parametry są nieco niższe?Opinie posiadaczy oczko krótszych braci, także mile widziane.Pozdrawiam. Bartek.Odczucia mam takie, że moc jest również zawyżona. Po mojemu to SLS 15lb ma ok 12lb i c.w określiłbym na 3-18g ( max 20g) a SLS 20lb ma ok 17-18 lb, c.w do 1 oz.Cała seria SLS ma tak samo. Ale blanki są kapitalne , tylko trzeba brać poprawkę na opisy. Edytowane 29 Lutego 2020 przez skalek-77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 29 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 Ten ostatnio pokazany kijek to SLS9615-2N a nie SLF. Wkradła się literówka a nie mam jak tego poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 Ten ostatnio pokazany kijek to SLS9615-2N a nie SLF. Wkradła się literówka a nie mam jak tego poprawić. Dobrze, że opis na blanku bez literówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 (edytowane) Potwierdzam słowa Rafała, SLS 15lb to takie 12lb 3–18g realnego wyrzutu. Dzisiaj miałem okazje pomachać, krótszym 9’0” i zrobił na mnie ogromnie pozytywne wyrażenie. Pod łowienie na lekko na dużej rzece super sprawa! Niezwykle smukły, z grubszymi ściankami, cięty, szybki, głębiej pracujący na całej długości. Chyba będzie mój Edytowane 29 Lutego 2020 przez maniak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Czy zastosowanie w 20Lb kiju przelotek Torzite ma sens? Ma, jak samo w sobie posiadanie fajnych rzeczy.Na kij leszczynowy połowisz tak samo, ale jednak jest to "coś" za co (jak ktoś ma życzenie) zapłacimy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Pewnie kolega miał też na myśli aspekty związane z wytrzymałością tych przelotek. Fuji podaje na opakowaniach zestawów przelotek Torzite maksymalne wytrzymałości linek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 12 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 ŁÓDKOWY ZESTAWIK SUZUKIKijki na blankach Suzuki z nowej serii RXXF. Dwa uzupełniające się modele RXXF-10lb-701 pro i RXXF-14lb-701 pro. Pierwszy pod okonia, szczupłego na lekko i sandacz na lekko. Obsłuży gumki na główkach 4-10g. Drugi mocniejszy jako sandaczówko szczupakówka pod glówki 8-20g z gumą 3-4'.Kijki bardzo czułe i lekkie z pięknym progresywnym ugięciem.Kijki uzbrojone prawie identycznie. Drobne różnice jedynie jeżeli chodzi o dobór korka, odcieniu drewna i koloru omotek. Przelotki Fuji Torzite T2, uchwyt BRS11-229-G, korek Rivier i Rivier 2, dodatki z drewna. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Rafał, czekają tylko sezonu i testów... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebik Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Okonki może juz testować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Okonki może juz testować Poczekam cierpliwie do 1 maja,niech się wytrą i nabiorą sił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 18 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 BLAAS SLIM NANOKijek pod bolka, klenia, jazia na blanku z serii Blaas Slim Nano. Model SLS9015-2N w kolorze Honey yellow 2,75m długości. 15lb c,w do 25g w/g opisu producenta. Po mojemu trochę mniej . Kijek w dzielonej rękojeści z korka burnt, kaktus2 i korkogumy, Uchwyt Fuji DPS 17 z insertem z drewna egzotycznego, przelotki Fuji Torzite T2.Kijek na tym blanku to w/g mnie nr. 1 , jeżeli chodzi o uniwersał kleniowo boleniowy pod przynęty twarde. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Mega ciekawy ten kolor lakieru na blanku... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Mega ciekawy ten kolor lakieru na blanku... Pewnie, na żywo wygląda lepiej...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Pewnie, na żywo wygląda lepiej...? Powyższy kijek nie jest mój, ale miałem okazję odwiedzić Rafała i zobaczyć ten lakier. Piękny brązowo-miodowy odcień, unikalny. Nie zdołałem się oprzeć i zamówiłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Rafał, szacujesz powyższego slima na 12lb? Czy bardziej mocne 10? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Ja nie Rafał, ale jeśli 9'6" jest podobny do 9', to na pewno prędzej 12lb, niż mocne 10. CW, to takie typowe do 3/4 uncji, a dołem dość nisko zejdzie, ale nie sprawdzałem ( i nie sprawdzę, bo już nie mam), do ilu gramów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 19 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 (edytowane) Też oceniłbym ten kijek na 12lb do 18g. Z tym, że z dołu bardzo nisko startuje. Mam informacje od użytkownika tego modelu , że 2,5 g woblerek lata już bardzo dobrze i wyjątkowo daleko. Jeżeli chodzi o górę to fakt , że da się rzucić opisane przez producenta 25g ale to nie jest już komfortowe rzucanie. Edytowane 19 Marca 2020 przez skalek-77 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi