skalek-77 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Kolejny Kijek na blanku Matagi tym razem najlżejszy z serii Super Shore ( Matagi TR 76 Super Shore LL) Kijek dwu częściowy długości 2,28m pod wszelkiego rodzaju przynęty o masie 3-10g. Kijek szybki i lekki, raczej pod jigi , ale radzi sobie również całkiem nieźle z twardymi przynętami typu obrotówka czy woblerek. Czyli można powiedzieć ,że to jigówka z tendencją do uniwersalności.Kijek ten został uzbrojony w dzieloną rękojeść z twardej pianki Matagi, Uchwyt Fuji KSKSS 16 z nakrętką zabudowaną pianką i insertem z akrylu w kolorze perłowego fioletu, elementy dekoracyjne również w kolorze fioletu. Kijek dostał również bardzo lekkie przelotki Fuji Torzite w tytanowych ramkach. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Uuu dobry blank... Mowa o Super Mebaru L.Klient będzie zadowolony, potwierdzam blank o szerokim spectrum możliwości.Ale czemu nie na Torzitach? On jeszcze zyskuje wtedy, a nic nie traci z opcji klenio/jaziowania.Ten Super Mebaru L jest na Torzitach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Ten Super Mebaru L jest na TorzitachDałbym sobie rękę uciąć, że było napisane o Sicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 (edytowane) Dałbym sobie rękę uciąć, że było napisane o SicachBo było. Ale błędnie wpisałem i już poprawiłem. Titanium Sic dotyczy tego niżej. Edytowane 22 Kwietnia 2020 przez skalek-77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Bo było. Ale błędnie wpisałem. Titanium Sic dotyczy tego niżej.No to wsio jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 (edytowane) Kijek który mnie zaskoczył.Dawno nie widziałem tak ciekawego, przy którym dosłownie opadła by mi kopara. Gdy nagle trafił w moje łapki Blank Matagi TR66 CS-MLJ Auriga Costa. Opis jak by nie od tego blanku ( lure 40-100g) . Blank o średnicy ołówka w dolniku i szczyt 1,1mm . Co tu jest grane .Miałem akurat do porównanie blank z tej samej serii czyli Auriga Nuovo 10lb do 11g. Moje zdziwienie było tym większe, że blanki te wyglądały niemal identycznie jeżeli chodzi o średnice. A podczas próby wyginania i wieszania ciężarków okazuje się , że Auriga Costa jest co najmniej 2x mocniejsza ( tak szacuję ,że ma spokojnie 20lb), oprócz tego blank jest dużo szybszy i bardziej elektryczny o bardziej szczytowej akcji niż Auriga Nuovo). Od razu nasunęło się pytanie gdzie się ukrywa ta moc skoro blanki są niemal takie same. Normalnie dopatrywał bym się różnicy w grubości ścianek ale to przecież blanki Solid Carbon. Więc ścianek tu nie ma bo to pełne "pręty węglowe". I nadal nie wiem o co chodzi .Kijek na tym blanku jest wręcz niesamowity. Szczytówka 1,1 mm pozwala komfortowo obsłużyć główkę 5g, a góra spokojnie powinna obskoczyć 25g +guma. Z ciekawości powiesiłem główkę 35g i tu było moje największe zdziwienie gdy okazało się ,że pod tym ciężarem siadła szczytówka w niewielkim stopniu i na 100% mógłbym tym ciężarkiem rzucić. Także to jigowy kijek, który komfortowo obsłuży przedział 5-35g. Dla mnie to do tej pory nieosiągalne było.Ten egzemplarz dostał dzieloną rękojeść z korka kaktus 2 , uchwyt DPS 17 Fuji w kolorze gun smoke, insert i zakończenie z drewienka. A przelotki najlepsze z możliwych, Fuji Torzite T2. Edytowane 30 Kwietnia 2020 przez skalek-77 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 I jeszcze jedna taka Auriga Costa tylko w delfinie. Opis tak jak wyżej 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Dlaczego opis nie od tego blanku? Jest 40-100g bo to blank dedykowany do łowienia w pionie. Japończyk wie do czego blank stworzył, a o polskim opadingu raczej nie musiał słyszeć ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Miałem akurat do porównanie blank z tej samej serii czyli Auriga Nuovo 10lb do 11g. Czyżby mój? Rafał, składałeś już może wędkę na słabszym blanku Auriga Costa, LJ TR66 CS-LJ?Jak oceniłbyś moc i właściwości rzutowe tego słabszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 A ja bardzo proszę właściciela o jakieś fotki ugiecia pod różnymi ciężarkami ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 4 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Czyżby mój? Rafał, składałeś już może wędkę na słabszym blanku Auriga Costa, LJ TR66 CS-LJ?Jak oceniłbyś moc i właściwości rzutowe tego słabszego?Już nie pamiętam czy to Twój blank był do porównania, kilka ich ostatnio zrobiłem. Ogólnie ocenił by całą serię Aurigi w ten sposóbAuriga Nuovo -10lb do 11gAuriga Costa LJ -15lb do 20gAuriga Costa MLJ - 20lb do 35g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 4 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Dlaczego opis nie od tego blanku? Jest 40-100g bo to blank dedykowany do łowienia w pionie. Japończyk wie do czego blank stworzył, a o polskim opadingu raczej nie musiał słyszeć Dlatego taki opis bo to kijek zbudowany do rzucania. A japończyk to jak dla mnie może dedykować blank i do "lotów kosmicznych" a jak będzie świetny do jigowania to i tak zbuduję na nim kijek pod sandacze.Mam pytanie jeszcze. Miałeś ten blank w rękach? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 (edytowane) Dlatego taki opis bo to kijek zbudowany do rzucania. A japończyk to jak dla mnie może dedykować blank i do "lotów kosmicznych" a jak będzie świetny do jigowania to i tak zbuduję na nim kijek pod sandacze.Mam pytanie jeszcze. Miałeś ten blank w rękach?Chyba nie zrozumiałeś. Ja nie kwestionuje twojego opisu i Twoich odczuć na temat blanku. Odniosłem się tylko do Twojego zdziwienia dlaczego blank ma opis 40-100g a to że można go zaadoptować do innych celów to tylko na plus. Ps. Xzogi i gawasy też mają "dziwne opisy". Edytowane 4 Maja 2020 przez dreadknight Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 4 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Chyba nie zrozumiałeś. Ja nie kwestionuje twojego opisu i Twoich odczuć na temat blanku. Odniosłem się tylko do Twojego zdziwienia dlaczego blank ma opis 40-100g a to że można go zaadoptować do innych celów to tylko na plus.Ps. Xzogi i gawasy też mają "dziwne opisy".Pytałem czy miałeś ten blank w ręku. Jestem pewien, że nie. Nie pytał byś wówczas o moje zdziwienie opisem. Tym blankiem nie da się obsłużyć ciężaru 100g w żaden sposób. Więc nie zawsze Japończyk wie co pisze. Z resztą nie tylko on. To częste przypadki, że opisy producenta są nierealne , jakby blanki pomylili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Zgadza się nie miałem blanku w ręku ani tego ani wersji L. Nie chcę również zaśmiecać Twojego wątku i wdawać się tu w dyskusje bo pokazujesz na prawdę dużo fajnych konstrukcji. Ale jeśli uważasz że ten solid, który określiłeś na 20LB nie da rady obsłużyć 40-60-80g (o 100g już nie pisze bo mało kto łowi zawsze maksem możliwości) w taki sposób jak poniżej czyli podnieść w pionie 4-8dag to ok narazie wierzę na słowo - jak będę miał blank to przetestuję sam. żeby nie szukać 2:50 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 O kurde takie patyczki i tak targają. I gwarancja jest wtedy zachowana? Sandacze wyrywane z wody będą. Czy w cascie na sandała robiłeś skalku komuś kij na tych blankach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 O kurde takie patyczki i tak targają. I gwarancja jest wtedy zachowana? Sandacze wyrywane z wody będą. Czy w cascie na sandała robiłeś skalku komuś kij na tych blankachPodejrzewam, że nie robił skoro napisał że zdziwiony i że kopara opadła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 12 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 O kurde takie patyczki i tak targają. I gwarancja jest wtedy zachowana? Sandacze wyrywane z wody będą. Czy w cascie na sandała robiłeś skalku komuś kij na tych blankachW cascie jeszcze tego blanku nie robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 13 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 TALON W CIEKAWYM WYDANIU.Kijek na bardzo znanym blanku Talona z serii VI plus 70MHF2, (2,13m w dwu składzie , 25lb mocy , c.w 14-28g często kiedyś jeszcze opisywany do 35g). Konstrukcja stara i bardzo znana więc rozpisywał się nie będę. Blank, z powodu tego, że nie występuje już w kolorze burgundowym, a miał taki być. Został polakierowany w F,A właśnie w taki kolor ( ładniejszy nawet niż były talony w oryginale ). Kijek miał być nietuzinkowy, ale w wykonaniu klasycznym. Takie było przynajmniej założenie klienta.Dostał zatem oprócz koloru, legendarne już chyba przelotki Fuji God Cermet w ramkach tytanowych, uchwyt Fuji DPS Gold, insert drewniany w kolorze burgundowym oraz naturalny portugalski korek bardzo wysokiej jakości z zakończeniem drewnianym. Całość dopełniają omotki metaliczne w kolorze blanku. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 13 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 1-WSZO CZERWCOWY ZESTAW NA MĘTNOOKIEZestaw Boroników z F.A na czerwcowe rozpoczęcie sezonu. Vegter Boron Nano SS7010-1N i SS7020-1N w kolorze Pearl Black Gloss. Obydwa kijki uzbrojone niemalże bliźniaczo. Kijki na Delfinie i przelotkach Fuji Torzite T2 w systemie Delta. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 1-WSZO CZERWCOWY ZESTAW NA MĘTNOOKIEZestaw Boroników z F.A na czerwcowe rozpoczęcie sezonu. Vegter Boron Nano SS7010-1N i SS7020-1N w kolorze Pearl Black Gloss. Obydwa kijki uzbrojone niemalże bliźniaczo. Kijki na Delfinie i przelotkach Fuji Torzite T2 w systemie Delta. Wstaw ugięcie kijów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 14 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Wstaw ugięcie kijów Kijki są już u właściciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Kijki są już u właściciela.Rafał jak oceniasz ogólnie borony FA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 14 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Całkiem fajne. I w cale nie takie ciężkie i krzywe jak mówi ogólnie utarta opinia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Całkiem fajne. I w cale nie takie ciężkie i krzywe jak mówi ogólnie utarta opinia. Dlatego właśnie pytałem,tylko drogie niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi