skalek-77 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 ZESTAW SZCZUPAK, OKOŃ , PSTRĄGKijek na blanku Suzuki RXF-20lb-802 pod szczupaka, Kraag XF SKXF765-2N pod okonia i Batson RX-7, ISP-842F pod pstrągi.Kijki zbudowane bardzo podobnie aczkolwiek każdy inaczej 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
comen Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 NAJMOCNIEJSZY SLS NANO POD RZECZNE TROTKIKijek na najmocniejszym modelu blanku z serii Blaas Slim. SLS9625-2N color brgundy dust. ( 2,9m, 25lb, c.w do 42g). Kijek typowy pod przynęty twarde. Bardzo smukłej budowy, szybki o głębokim i mięsistym ugięciu. W/g mnie ten 25lb model to ideał pod rzeczne trotki.Ten egzemplarz dostał pełną rękojeść z korka burnt, kaktus 4 i korkogumy z dodatkami przekładek z czerwonej pianki. Uchwyt metalowy z drewnianym insertem BRS 11229-G, przelotki Fuji Torzite.Ciekaw jestem opinii właściciela kija jak się sprawdza nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Napisze coś po kilku wypadach, dzisiaj swojego SLS (ciemny burnt) miałem pierwszy raz nad wodą, pierwsze to bardzo pozytywne wrażenia co do rzucania woblerami w punkt i współpracy z plecionką. Ma głębsze ugięcie, na tym mi właśnie zależało, czas pokaże czy to był słuszny wybór. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris73 Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Jaki kołowrotek przykręciłeś do tego SLS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Jaki kołowrotek przykręciłeś do tego SLS?Stellka 4000 FJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerrys Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 Ciekaw jestem opinii właściciela kija jak się sprawdza nad wodąWykonanie !!! -jak to u Skałka . Walory wędki w połączeniu z wykonaniem +++++++++..no ,nie wypada się chwalić swoją wędka , niech oglądają inni... Łowiłem dwa dni, ale ryby nie zaliczyłem . Miałem skubnięcie wyraźnie czułem to w ręce, ponadto zaczepiłem kołka wędka pięknie głęboko amortyzowała. Łowiłem Wahadłówkami i woblerami , wyraźnie czułem wahnięcia przynęt jak i pukanie o dno. Wędka nie męczy ręki łowię o świtu do zmierzchu(Parsęta).Plecionka P-Pro .Mam Elitki 9,0 i 9,6 MH czy Loomisa , ale to całkiem co innego . Wielki PLUS dla SLSa .Następny wyjazd to C5 z żyką .Człowiek zawsze czegoś szuka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 SUZUKI POD OKONIE W CASTINGUKijek zbudowany na blanku Suzuki RXF-4lb-681 pro w cascie. Jedno składowa wykałaczka długości 2.03m pod okonie, która obsłuży przynęty w wadze 1,5-6g. Kijek ubrany w uchwyt RSDC z drewnianym insertem, rękojeść dzielona z korka flor z dodatkiem korkogumy i cienkich przekładek z niebieskiej pianki. Przelotki Fuji Torzite T2 w układzie spiralnym. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 (edytowane) MATAGI AURIGA COSTA W CASTINGUKijek na blanku Matagi TR66 Auriga Costa MLJ . Blank typu solid carbon o bardzo szerokim spectrum zastosowania, szybki, bardzo mięsisty i niezwykle elektryczny o niewiarygodnie szerokim komfortowym c.w. Blank grubości ołówka, który obsługuje przynęty od 5g do 30g. Świetny pod jiga jak i spokojniejsze łowienie złomem czy woblerkiem. Kijek nie boi sie żadnych przyłowów. Poradzi sobie i z sumkiem jak będzie potrzeba. To taki krótki uniwersał przez duuuuże U.Kijek dostał dzieloną rękojeść z korka burnt z elementami korka naturalnego i korkogumy, uchwyt Fuji ECS w malowaniu Matagi i przelotki Fuji Torzite T2 w układzie spiralnym Edytowane 9 Stycznia 2021 przez skalek-77 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 Kijek Suzuki 5lb 702 pro, odebrany parę dni temu dziś debiut. Rybki niestety nie udało się nic większego złowić, kilka wymiarowych. Łowiłem na gumowe robale od mikro kiełży do robali ala yochu. Myślę od grama do 2,5g wszystko było czuć fajnie. Potem spróbowałem na twitche 5-7cm i również kijek fajnie dawał radę. Były też woblerki 5-7cm również z tymi przynętami kijek dawał radę uciag co prawda nie był jakiś wielki,ale szczytówka dawała radę. Brania każde bezproblemu wyczuwalne. Próbowałem zrobić fotkę ugięcia kijka, ale trochę bez szału widać. Ugięcie płynne paraboliczne. Akcja fast. Myślę że takie rybki 40-45cm nie będą miały zbytnio nic dopowiedzenia. Wykonanie kijka naprawdę super, każdy detal dopieszczony. Kolorystyka również taka jaką chciałem. Dziękuję jeszcze raz za super wykonanie kijka [emoji846] Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 O wow super blank i piękny kijek... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 (edytowane) @bartosz311287: szkoda, że kolorystycznie z młynkiem średnio to gra, ja bym tu widział luviasa tak by już całość była cacy Edytowane 9 Stycznia 2021 przez nyny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 Nie aż tak to mi nie zależy żeby pod kolor kołowrotka pasowało. Certatka i Stelka pracują miodzio z kijkiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 Certatka i Stelka pracują miodzio z kijkiem. A kołowrotek na fotkach to nie jest Exist? Jak by na to wskazywał kolor szpuli? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 A kołowrotek na fotkach to nie jest Exist? Jak by na to wskazywał kolor szpuli?Certate LT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 To rzeczywiście Certate? W takim razie co to za szpulkę założyłeś Bartku na ten kołowrotek?Nawiasem mówiąc, z poprzednim Luviasem to Suzuki prezentowałoby się mniej więcej tak jak na fotkach u Rafała: http://jerkbait.pl/topic/22832-rodbuilding-skalka-choroba-nieuleczalna/page-98#entry2371399Po obejrzeniu powyższych fotek przypomniało mi się, że już wcześniej widziałem tak wykonane Suzuki 5lb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 (edytowane) Brawo za spostrzegawczosc jest to szpula od exist 3000s oraz inspirowałem się właśnie tym wcześniejszym kijkiem wykonanym przez twórcę Edytowane 9 Stycznia 2021 przez bartosz311287 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 Miałem nadzieję, że znalazłeś jakiś zamiennik (najlepiej przystępny cenowo) dla oryginalnych szpul do Certate i Exista LT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 Nie brałem razem z młynkiem od kolegi Guzu i tak trochę taniej wyszło niż oryginał 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 PHENIX POD CIĘŻSZE SANDACZOWANIEKijek na blanku Phenix Feather FTX71H. Kijek pod przynęty 15-40g. Głównie widzę go cięższe pod koguty, ale gumkę z cięższą główką równie fajnie obsłuży. Bardzo lekki , szybki i czuły . Trochę przypomina znane TX-y z literka C na końcu. Ciekawy blank jeżeli chodzi o konstrukcje. Dolnik na długości gdzie wypada rękojeść jest beż zbieżności o o wymiarze 15 mm także uchwyty w rozmiarze 16 są montowane praktycznie bezpośrednio na blank bez żadnych arborów. Taki ciekawy wynalazek. Kijek dostał pełna rękojeść z korka naturalnego bardzo wysokiej jakości z dodatkiem korka burl Tiger i korkogumy. Uchwyt Fuji DPS z insertem z tygrysa, przelotki Fuji Torzite. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 21 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 STARY DOBRY CD XLSKijek na znanym i cenionym blanku ze stajni Composite Developments model XLS długości 2,75m , mocy 6-15lb i c,w 6-25g. Szybki jijek o akcji szczytowej, typowy pod jigi. Kijek dostał przelotki Fuji Sic Slim, uchwyt Fuji DPS 17 z insertem ze stabilizowanego drewienka, rękojeść z korka burnt ze wstawka z kaktusa 3 i korkogumy. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 21 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 SUZUKI POD GRUBSZEGO PSTRĄGA I SZCZUPAKA NA LEKKOKijek na blanku Suzuki RXF-12lb-762. 2,28m w dwóch kawałkach, moc 16lb, c,w 5-18g. Kijek o ciepłej progresywnej akcji świetny pod większe pstrągi łowione na woblery i złom. Równie fajnie sprawdza się jako szczupakówka na lekko, pod każde praktycznie szczupakowe przynęty.Kijek został uzbrojony w tytanowe przelotki Fuji Sic Slim, uchwyt Fuji SKSS 17 z drewnianym insertem, rękojeść dzieloną z korka Kaktus 2 z elementami pomarańczowej pianki i korkogumy 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 (edytowane) SUZUKI POD GRUBSZEGO PSTRĄGA I SZCZUPAKA NA LEKKOKijek na blanku Suzuki RXF-12lb-762. 2,28m w dwóch kawałkach, moc 16lb, c,w 5-18g. Kijek o ciepłej progresywnej akcji świetny pod większe pstrągi łowione na woblery i złom. Równie fajnie sprawdza się jako szczupakówka na lekko, pod każde praktycznie szczupakowe przynęty.Kijek został uzbrojony w tytanowe przelotki Fuji Sic Slim, uchwyt Fuji SKSS 17 z drewnianym insertem, rękojeść dzieloną z korka Kaktus 2 z elementami pomarańczowej pianki i korkogumyMój ulubiony blank, gdybym miał mieć jeden kij to właśnie ten. Edytowane 21 Stycznia 2021 przez domeldoom 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2703tomi Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 Rafale,wysłałem Tobie zdjęcia do mojego projektu.Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 3 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 SZCZUPAK, SANDACZ NA BLANKACH Z F.ATrzy kijki utworzone na blankach z Fishing Art. Kraag F Nano SKXF9022-2N jako brzegowy średnio cięższy uniwersał , głównie pod szczupaka ale nie tylko. Kraag XF Nano SKXF7611-2N jako kijek pod sandacza głównie pod dropa. Oraz typowa cięższa jigówa pod sandała na blanku Noctiss Nano SNT61021-1N.Wszystkie kijki zbudowane zostały w podobnym raczej klasycznym klimacie. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 6 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 (edytowane) SUZUKI POD SZCZUPALE.Kijek zbudowany na blanku Suzuki RXF-20lb-762 ( 2 składy, długość 2,28m, moc 25lb, c.w 14-41g, realnie 50-55g obskoczy). Typowa szczupakówka do średnio większych przynęt wszelakiego rodzaju, od gumisi, przez wobki po złom. W/g mnie pod szczupaka to jeden z najlepszych wyborów jeżeli chodzi o blank. A mogę nawet powiedzieć, że najlepszy. Kijek w pełnej rękojeści z korka flor, elementy z korka rivier i korkogumy, uchwyt Fuji Dps 18 z insertem z drewna egzotycznego, przelotki Fuji Sic Slim. Edytowane 6 Lutego 2021 przez skalek-77 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi