skalek-77 Opublikowano 24 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2022 Kolego weź może zadzwoń do Rafała bo mi właśnie omotki lakieruje i lepiej żeby roboty nie schrzanił Już polakierowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 24 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2022 OKONIOWA SZPADA WYKAŁACZKAKijek zbudowany do dłubania okoni na najlepszym obecnie blanku pod takie lekkie zastosowania. Noctiss Nano SNT633-2N. Dwu skład, długości 192 cm, mocy 3lb c,w 0,5-4g realnie 5g główka +2-3" gumka. To najszybszy i najczulszy blank z gatunku XUL jaki widziałem ( a trochę już widziałem ). Ugięcie raczej szczytowe ale z pracującym dolnikiem. Jak dla mnie blank jest perfekcyjny pod okoniowego jiga, pod pstrąga na robale również.Kijek dostał dzieloną rękojeść z naturalnego korka i barwionego na krwisto czerwono drewna stabilizowanego. Do tego uchwyt Fuji DPS 16 z insertem z tego samego drewienka i przelotki Fuji Torzite. Kijek jest petarda. Sam kiedyś taki będę miał . 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 24 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2022 BORONIK POD SANDAŁKIKijek na boronowym blanku Thorus Boron Nano, model SBO6914-1N. Jednoskład o długości 2,07m, mocy 14lb i c,w 6-23g . Blank jest mega. Ciężko aż to opisać. Jak dla mnie to wzór kijka pod sandacze i nie tylko .Połączenie szybkości , czułości i świetnej amortyzacji jest genialne. Kijek został uzbrojony w dzieloną rękojeść z korka Rivier II, i grafitowego drewna stabilizowanego. Uchwyt Fuji DPS 17 GM z insertem z drewienka. Do tego przelotki Fuji Torzite i omotki w kolor gun smoke metalic. Wszystko razem - petarda. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 24 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2022 Noctiss Nano SNT633-2N. Dwu skład, długości 192 cm, mocy 3lb c,w 0,5-4g realnie 5g główka +2-3" gumka. A od jakiej realnie wagi przynęty te najlżejsze dwuskładowe Noctissy pokazują opad? Ten SNT633-2N oraz SNT645-2N? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 24 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2022 A od jakiej realnie wagi przynęty te najlżejsze dwuskładowe Noctissy pokazują opad? Ten SNT633-2N oraz SNT645-2N?Tak zwane pokazywanie opadu przy główkach 1,czy 2g to dla mnie czysta abstrakcja. Więc nie wiem o co dokładnie pytasz. Ten najlżejszy chodzi już od najlżejszych główek typu 0,5-0,7g, ten mocniejszy 1-1,5g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 24 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2022 Okoniówka nie moja, nie mój świat z dzielonym dolnikiem.. ale bardzo gustownie, wstrzelone kolorystycznie pod okonia w punkt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 25 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2022 (edytowane) Okoniówka nie moja, nie mój świat z dzielonym dolnikiem.. ale bardzo gustownie, wstrzelone kolorystycznie pod okonia w punkt! no nie wiem, nie wiem ???? A gdzie pasy i kolczaste płetwy???? Edytowane 25 Czerwca 2022 przez Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 25 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2022 Po złowieniu ryby i zdjęciu wraz z wędką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Okoniówka nie moja, nie mój świat z dzielonym dolnikiem.. ale bardzo gustownie, wstrzelone kolorystycznie pod okonia w punkt! Moja. Tez generalnie nie lubię dzielonych dolników. Ale dałem wolna rękę Rafałowi i wyszło bardzo ładnie. Ważniejsze właściwości, jak wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Krzysztof, a od kiedy wygląd nie jest dla Ciebie najważniejszy? ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Rafał, Mógłbyś opisać różnice,zalety i wady między SBO6914-1N a noctisem 61013-1n? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 30 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 (edytowane) Rafał, Mógłbyś opisać różnice,zalety i wady między SBO6914-1N a noctisem 61013-1n?Thorus ogólnie bardziej uniwersalny dzięki poczucia mięcha w trakcie holu ( to przez ten boron). Mocowo troszkę wyżej od SNT13lb i szersza rozpiętość c,w. Oba bardzo szybkie i cudne w ugięciu. Thorus troszkę bardziej czuły. Wad jak na razie się nie doszukałem żadnych w jednym i drugim przypadku. Edytowane 30 Czerwca 2022 przez skalek-77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 30 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 WYKAŁACZKA MATAGIKijek pod białoryb i okonki na blanku Matagi TWA662-XUL. Kijek dwu częściowy o mocy 2lb i c.w do 1g. Kijek do najlżejszych łowów z wklejką na szczycie.Kijek został uzbrojony w szczątkową dzieloną rękojeść z korka i pianki , super lekki uchwyt carbonowy i przelotki Fuji Torzite. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Krzysztof, a od kiedy wygląd nie jest dla Ciebie najważniejszy? ????????No dobra. Przejrzałeś mnie ???? Pasuje do łódki. Dlatego taki chciałem ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Thorus ogólnie bardziej uniwersalny dzięki poczucia mięcha w trakcie holu ( to przez ten boron). Mocowo troszkę wyżej od SNT13lb i szersza rozpiętość c,w. Oba bardzo szybkie i cudne w ugięciu. Thorus troszkę bardziej czuły. Wad jak na razie się nie doszukałem żadnych w jednym i drugim przypadku.Zgadam się z opinią poza zdaniem „Thorus troszkę bardziej. czuły”. Moim zdaniem bardziej gadający, lepszy sandaczowo jest Noctiss. Za to mniej uniwersalny w stosunku do Thorusa. Łowiłem obydwoma naprzemiennie i takie wnioski wyciągnąłem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Moja. Tez generalnie nie lubię dzielonych dolników. Ale dałem wolna rękę Rafałowi i wyszło bardzo ładnie. Ważniejsze właściwości, jak wygląd.Krzysiu, dając wolną rękę Rafałowi to można spać spokojnie bynajmniej ja tak zawsze mam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 1 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2022 Zgadam się z opinią poza zdaniem „Thorus troszkę bardziej. czuły”. Moim zdaniem bardziej gadający, lepszy sandaczowo jest Noctiss. Za to mniej uniwersalny w stosunku do Thorusa. Łowiłem obydwoma naprzemiennie i takie wnioski wyciągnąłem.Się nie znasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 6 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2022 BRZGOWA SANDACZÓWKA NA KRAAG XFKijek zbudowany typowo pod sandacze łowione z brzegu na blanku Kraag XF Nano, SKXF8616-2N. Model 2,6m długości , mocy 16lb do główek jigowych 8-25g. Czyli najczęściej używane gramatury. Blank jeden z lepszych na rynku pod łowienie sandaczy z brzegu. Szybki , elektryczny, ze szczytowym ugięciem ale nie pała w dolniku. Wykonanie na komponentach najwyższej jakości. Uchwyt Fuji DPS 17 GM, korek Kaktus 2, wysokogatunkowe drewno stabilizowane w elementach rękojeści i jako insert uchwytu, Przelotki to najlepsze możliwe Fuji Torzite T2. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 6 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2022 BORONOWY THORUSIK POD SANDAŁKA NA LEKKOKijek na super nowoczesnym blanku boronowym Thorus Boron Nano. Model pod sandacza na lekko SBO7210-1N. Kijek przycięty dołem do 2,13m na życzenie klienta, solidne 10lb ( a raczej w/g mnie 12lb), obsługuje główki w zakresie 5-17g + gumka 4'. Blank jest przekapitalny pod każdym względem. Czułość, amortyzacja ,ugięcie , balans (wyważenie blanku) jest perfekcyjne. To nr,1 ze wszystkich blanków jakie znam .Kijek dostał pełną rękojeść z naturalnego korka super jakości, Do tego uchwyt Fuji SKSS 17 + insert i zakończenia rękojeści z drewna stabilizowanego w kolorze grafitu. Całość dopełniają super lekkie przelotki Fuji Torzite. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 14 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 DRAGON HM62X Kijek na najnowszym blanku z Dragona HM62X , model 2,45 m 3-15g. Kijek na mniejsze rzeki pod klenia ,jazia okonia. Fajny z delikatnym szczytem i progresywnym ugięciem, taki mocno uniewersalny.Kijek został uzbrojony w dzieloną rękojeść z korka Tiger Stripes , wstawki z korkogumy i stabilizowanej czeczoty klonu barwionej na głęboki niebieski kolor. Uchwyt Fuji KSKSS16 z insertem z tego samego drewna + przelotki Fuji Torzite. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 14 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 TROCIOWO ŁOSOSIOWY BLAAS SLIM NANOKijek zbudowany głownie pod łowienie rzecznych troci na blanku Blaas Slim Nano, model SLS9625-2N. ( 2,9m , 25lb mocy, cw.13-42g). Blank w kolorze burgundy dust. W/g mnie i nie tylko nr,1 jeżeli chodzi o blanki trociowo łososiowe. Wzór blanku pod przynęty twarde.Kijek dostał pełną dość długą rękojeść z korka tiger stripes i kaktus, w stawki z brązowego stabilizowanego drewna, uchwyt Fuji DPS 18 GM z drewnianym insertem i przeloyki Fuji Sic Slim. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 14 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 Rafale rozumiem te kolory blanków są już w seri jakie do ciebie przychodzą?Bo to już można fajna szpadę zrobić pod siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 14 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 Rafale rozumiem te kolory blanków są już w seri jakie do ciebie przychodzą?Bo to już można fajna szpadę zrobić pod siebie.Kolor to jest opcja dodatkowa, oczywiście dodatkowo płatna. Jest kilka do wyboru. W standardzie jest czysty grafit nielakierowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 14 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 A już myślałem że dragon puscił swoją najnowsza serię już na wypasie.Ale niestety nie ,choć z drugiej strony to niekazdy by chciał mieć już w kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 14 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 A już myślałem że dragon puscił swoją najnowsza serię już na wypasie.Ale niestety nie ,choć z drugiej strony to niekazdy by chciał mieć już w kolorze. Dragon ma lakierowany blank na niebiesko w standardzie, Rafałowi myślał, że chodziło o blank Blaas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi