skalek-77 Opublikowano 19 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2023 NOCTISS NANO POD SANDACZA GRUBIEJKijek zbudowany pod sandaczowe łowy na świetnym blanku Noctiss Nano , Model SNT61021-1N. Kijek jedno częściowy o długości 2,09m, mocy 21lb, c,w 10-30g.Kijek uzbrojony został w uchwyt AT Apex 17, rękojeść dzieloną z korka Burl black tiger -H i przelotki Fuji Torzite. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 26 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2023 ŁÓDKOWY ZESTAW SANDACZOWYKijki na blankach Noctiss Nano zbudowane pod łódkowe sandacze . Blanki z kategorii top wśród blanków pod sandaczowe jigowanie. SNT61013-1N ( 2,10m, moc 13lb pod gumy 3-4' + główka 5-15g) oraz SNT 61017-1N (2,10m, moc 17lb pod gumy 4-5' na główkach 10-25g). Blanki te świetnie się uzupełniają i ogarniają większość przynęt używanych pod łowienie sandacza po za skrajnie ciężkim łowieniem.Kijki uzbrojone bliźniaczo w rękojeść dzieloną z korka flor i drewna stabilizowanego, uchwyty Fuji DPS GM z insertem drewnianym a całości dopełniają skrajnie lekkie przelotki Fuji Torzite. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 3 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2023 VEGTER BORONKijek na boronowym blanku Vegter Boron SS7920-2N. Uniwersalny kijek pod szczupaka, sandacza, bolenia itp. Długość 2,36m pozwalający łowić za równo z brzegu jak i z łodzi. Moc 20lb , c,w bardzo szerokie w komforcie 7-33g. Kijek mega elektryczny i szybki z umiarkowanie szczytowym ugięciem, płynnie przechodzącym w dolnik. Kijek został uzbrojony w dzieloną rękojeść z jasnego tygrysa, uchwyt metalowy z insertem z drewna stabilizowanego a całość osadzona na carbonie. Najlżejsza i najczulsza konstrukcja tego typu uchwytu jakie znam. Przelotki Fuji Torzite T2. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 6 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2023 NOCTISS NANO POD SANDACZA NA GRUBOKijek na blanku Noctiss Nano SNT61025-1N. Kijek w jednej części o długości 2,09m mocy 25lb pod główki 12-40g + guma 4-5'. Kijek masakrycznie szybki i cięty o fajnym progresywnym ugięciu. Świetny pod sandacze ale i również szczupaki łowione z opadu na większe gumy.Kijek zbudowany na nowym uchwycie carbonowo tytanowym Fuji TCP15, rękojeść dzielona z pianki Matagi i korka Flor. Przelotki Fuji Torzite. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 8 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2023 KRAAG ELITE POD OKONIEKijek na blanku Kraag Elite SKXE636-1Nzbudowany jako kij okoniowy głownie pod wobki Twitchingowe. Ostry ,cięty i bardzo czuły kijek o progresywnym ugięciu w jednym składzie , moc 6lb, cw, 2-9g. Kijek został uzbrojony w delikatną rękojeść z pianki, uchwyt Fuji SKSS16 z insertem z drewna stabilizowanego barwionego na czerwono. Przelotki Fuji Torzite T2. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 9 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2023 DWU SKŁAD POD SANDACZAKijek dwu częściowy pod sandacza na blanku Kraag XF SKXF7016-2N . Blank lakierowany w kolor Black Gloss Satin. Kijek w długości 2,13m, moc 16lb, c.w 6-30g. Szybki czuły i elektryczny kijek jak na dobrą sandaczówkę przystało. Kijek w dzielonej rękojeści z korka Black Tiger H, uchwyt AT. Apex 17 z insertem carbonowym, przelotki Fuji Torzite.Trochę już chyba zapomniane te Kraagi w dobie ultra cienkich szcztówek(noctis diamond) na sandacze.Mnie by akurat taki mocniejszy szczyt bardziej pasował tylko jaki jest realny zakres obsługiwanych przynęt tego modelu bo gdzieś przed laty były opinie ,że to gruba armata pod główki nawet 35g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 10 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 (edytowane) 35-40g obsłuży, ale masy całkowitej z pewnością. Jest on ciut mocniejszy niż opis z tabelki. Szczyt mocny. Mam też wersje 9’0 i tu opisany jest prawidłowo moim zdaniem. Długość ma w tym przypadku znaczenie Edytowane 10 Listopada 2023 przez maniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 10 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 Trochę już chyba zapomniane te Kraagi w dobie ultra cienkich szcztówek(noctis diamond) na sandacze.Mnie by akurat taki mocniejszy szczyt bardziej pasował tylko jaki jest realny zakres obsługiwanych przynęt tego modelu bo gdzieś przed laty były opinie ,że to gruba armata pod główki nawet 35g.Opis jest moim zdanie jak najbardziej prawidłowy jeżeli chodzi o górne c.w .Ogólnie z dołu minimum to 10g + guma 4' , górą 25g główka + guma 4' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 10 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 PIKE ISILO -SZCZUPŁY NA GRUBOKijek castingowy na blanku Pike Isilo model najmocniejszy PI7642-1N pod szczupaki łowione na duże gumy. Kijek w jednej części długości 23m, moc 42lb , c.w 42-150g ( realnie 170g). Bardzo dynamiczny blank o bardzo szerokim spektrum c,w i świetnej amortyzacji.Kijek uzbrojony w cascie na uchwycie AT Razor CCT, rękojeść dzielona z korka kaktus 2, przelotki Fuji Sic w układzie spiralnym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 10 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 35-40g obsłuży, ale masy całkowitej z pewnością. Jest on ciut mocniejszy niż opis z tabelki. Szczyt mocny. Mam też wersje 9’0 i tu opisany jest prawidłowo moim zdaniem. Długość ma w tym przypadku znaczenie Opis jest moim zdanie jak najbardziej prawidłowy jeżeli chodzi o górne c.w .Ogólnie z dołu minimum to 10g + guma 4' , górą 25g główka + guma 4'Bardzo dziękuję z podpowiedź. Z tego wynika, że góra dla mnie to jeszcze z zapasem bo główki 20-25g to incydentalnie stosuję choć max co czasami macham to 4' cannibal, a to już 17g samej gumy i spory opór w wodzie przy podbiciu.Bardziej mnie niepokoi czy dół obsłuży przynęty , którymi najczęściej łowię tym bardziej , że celowałbym w długość 6,6 a jak pisał kolega maniak to tez trochę pewnie usztywnia całość konstrukcji. Wklejam mój post z wątku "kij na sandacza" Może ktoś łowi albo łowił czymś podobnym i poleci. Niby kijów setki, a nie bardzo mogę znaleźć 2 częściowego kruciaka na łódkę typowo pod sandacza.parametry-długość ok 2m lub mniej ,na pewno chcę krócej niż typowe 7'-2 części-główki 8-16g plus 3-4 cale czyli łącznie 14g-32gTo warunki konieczne.Mile widziana oczywiście maksymalna czułość i szybkość. Nada się ten Kraag 16lb do tego bo oczko niżej jest 11 lb i pewnie za słaby.Chyba , ze jest coś lepszego...ja nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 10 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 Bardzo dziękuję z podpowiedź. Z tego wynika, że góra dla mnie to jeszcze z zapasem bo główki 20-25g to incydentalnie stosuję choć max co czasami macham to 4' cannibal, a to już 17g samej gumy i spory opór w wodzie przy podbiciu.Bardziej mnie niepokoi czy dół obsłuży przynęty , którymi najczęściej łowię tym bardziej , że celowałbym w długość 6,6 a jak pisał kolega maniak to tez trochę pewnie usztywnia całość konstrukcji. Wklejam mój post z wątku "kij na sandacza" Może ktoś łowi albo łowił czymś podobnym i poleci. Niby kijów setki, a nie bardzo mogę znaleźć 2 częściowego kruciaka na łódkę typowo pod sandacza.parametry-długość ok 2m lub mniej ,na pewno chcę krócej niż typowe 7'-2 części-główki 8-16g plus 3-4 cale czyli łącznie 14g-32gTo warunki konieczne.Mile widziana oczywiście maksymalna czułość i szybkość. Nada się ten Kraag 16lb do tego bo oczko niżej jest 11 lb i pewnie za słaby.Chyba , ze jest coś lepszego...ja nie znalazłem. To faktycznie ciut przy mocny może byc ten Kraag 16lb. O ile góra bedzie ok 16g +4' , to z dołu 8g+3' już nie koniecznie. Myślę ,że tu idealnie wpasowałby się noctiss Nano SNT7317-2N . O ile musi byś 2 składy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 14 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2023 (edytowane) MHX ELITE PRO NANO POD SANDACZAKijek na blanku MHX seria Elite Pro Nano model NEPS78MLXF. Bardzo fajna propozycja w kategorii fajny i tani (relacja cena/jakoś bardzo na korzyść ). Kijek w jednej części długości 1,98m, moc 15lb , ogarnia od 7g +4' guma do 20g +4". Kijek został uzbrojony w dzieloną rękojeść z korka flor, uchwyt Fuji TVS16TK i przelotki Fuji Sic Slim. Kijek godny polecenia. Edytowane 14 Listopada 2023 przez skalek-77 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 15 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 BLAAS SLIM POD KLENIE, BRZANYKijek na blanku Blaas Slim model SLS8015-2N. Kijek dwu składowy o mocy 15lb , c,w 5-25g . Realnie jest to wyraźnie delikatniejszy kijek niż opis wskazuje. Ja oceniam go na 12lb , obsługuje przynęty w przedziale 3-18g. Blank juz doskonale znany więc opis jego możliwości myślę ,że jest zbędny. Kijek uzbrojony został w dzieloną rękojeść z korka flor, uchwyt metalowo drewniany na rdzeniu carbonowym, przelotki Fuji Torzite T2. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 24 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 (edytowane) PIKE ISILO POD "KOTLETY"Kijek na blanku Pike Isilo PI7628-1N. Kijek jedno częściowy długości 2,3m, moc 28lb, opisany do 90g. Realnie obsługuje komfortowo przynęty w zakresie 40-120g. Kijek pod szczupaki łowione na duże gumy i jerki. Kijek sprawdza się idealnie i już nawet połowił większych szczupali. Kijek został uzbrojony w pełną długą rękojeść z korka naturalnego i kaktus 2, uchwyt carbonowy AT RAZOR 16 ULH CCT, przelotki Fuji Sic Slim w standardowym zbrojeniu. Edytowane 24 Listopada 2023 przez skalek-77 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 30 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2023 SUZUKI POD TWICZAKijek na blanku Suzuki RXXF-18lb-701pro ( przycięty dołem do 1,98m) zbudowany pod szczupakowe woblery Twitchingowe. Ogarnia wszystkie wobki od 10cm po Megabass Kanata( 16cm, 30g).Kijek został uzbrojony w uchwyt AT Apex 17, insert carbonowy, rękojeść dzieloną z korka burnt Storm i korkogumy, przelotki Fuji Titanium Sic Slim. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 1 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 NOCTISS NANO POD SANDACZA NA LEKKOKijek na topowym banku jeśli chodzi o typową sandaczówkę. Noctiss Nano model SNT61013-1N. Jeden skład w długości 2,09m, moc 13lb, c.w 5-20g. Blank jest po prosty świetny na sandałka pod każdym względem. Kijek dostał nowoczesny tytanowo carbonowy uchwyt Fuji TCP-NHSSK13, zabudowa z twardej pianki Matagi + przelotki Fuji Torzite. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 1 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 Fajna kompozycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 1 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 Oj Rafał kusisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 1 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 Miałem ten blank,bardzo lekki,czuły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sieko Opublikowano 1 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 Miałem ten blank,bardzo lekki,czuły...Mam wędkę na tym blanku (delfin+delta) czuły i lekki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 2 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Chłopaki wiecie może ile waży ten blank albo macie możliwość go zważyć ? Albo chciaż gotowy kij (@sieko) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 2 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Chłopaki wiecie może ile waży ten blank albo macie możliwość go zważyć ? Albo chciaż gotowy kij (@sieko) ?Ten sam model tylko w dwóch kawałkach Noctiss SNT7013-2N waży 38,5 grama jeżeli Ci to coś pomoże. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 2 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 bardzo dobra waga, dzięki za info z reguły dwuczęściowe blanki ważą nieco więcej od modeli jednoczęściowych więc pewnie przy jednoczęściówce jest jeszcze lepiej. A jak to wygląda od strony parametrów - te 13 lb / 20 gr to jest dokładne / niedoszacowane / przeszacowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 2 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Jeżeli chodzi o Noctissa SNT7013-2N czyli dwuskład o mocy 13LB i cw.to moje zdanie jest takie, że raczej jest on prawidłowo opisany. Może z lekkim zapasem 10-15%. Monoblank będzie pewne trochę mocniejszy, bo ma nawet ciut grubszą szczytówke i jest inna zbieżność. Fajne kije na tych blankach wychodzą. Thorus Boron jest zdecydowanie mocniejszy a szczególnie ten w dwóch kawałkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek Opublikowano 2 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Thorus boron i Vegter boron to cud techniki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi