popper Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Blue Rapid uncjowy w długości 2,3m. Taki podobno mocno uniwersalny blank.Tego chciałbym mieć w swych zasobach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 28 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 (edytowane) No, tym razem poważny kaliber, jeśli chodzi o długość i moc. CD Taiaha 3.2m , 25lb do 56g. Ubrana w mix burnta i tygrysa przelotki po całości fuji sic w ramkach LV do L . Od 30LV do 7L. Edytowane 28 Września 2015 przez skalek-77 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Smuklo to wyglada Ta nitka w orginale to jaki kolor? Bo domyslam sie ze przez kolor balanku wyglada calkiem inaczej niz na szpulce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwizer Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 To ubranko w te przelotki to czym spowodowane? Bardzo mi one nie pasują do tego blanku. Ladnie by tu jakieś Atc wyglądało ze złotym pierścieniem ale ogólnie bardzo zacne wykonanie. Szacun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 28 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 To ubranko w te przelotki to czym spowodowane? Bardzo mi one nie pasują do tego blanku. Ladnie by tu jakieś Atc wyglądało ze złotym pierścieniem ale ogólnie bardzo zacne wykonanie. Szacun.O doborze przelotek przesądziły trzy parametry;Miały być na jednej stopce dla tego LV ramka( jedna z mocniejszych)kijek będzie używany z dosyć grubą żyłką , dla tego 30 na wyjściu i kończone na 7Li będzie używany w temperaturach poniżej o stopni, dla tego sic po całości (najmniej obmarzają) i taka wielkość na szczycie.Także przelotki były przemyślane a nie ubrane w co popadnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 28 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Smuklo to wyglada Ta nitka w orginale to jaki kolor? Bo domyslam sie ze przez kolor balanku wyglada calkiem inaczej niz na szpulce?Smukło wygląda bo i tak jest w rzeczywistości. Ja lubię jak tak właśnie wygląda, generalnie wolę smukłe .Rękojeść ma też trochę długości stąd taki efekt..A nitka to prowrap color fast 561. Ona po prostu ma taki kolor bez względu na to jaki kolor ma blank. W tym przypadku bardzo ładnie się komponuje choć na zdjęciach tego nie widać za bardzo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Mój ci on . Tak jak Skałek opisał, dobrał parametry do moich oczekiwań, upodobań i zafiksowań. Od 03.10 testy na Skjern, a potem styczniowe łowy na Drwęcy. Zobaczymy jak sie kijek będzie sprawował. Oby choć w połowie tak dobrze, jak wyglada. Nie hołduje zasadzie, ze z ładnej miski sie nie najesz, stąd z zasady w życiu wolę ładniejsze, od brzydkich Dzięki Rafał za zajebiste wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Mój ci on . Tak jak Skałek opisał, dobrał parametry do moich oczekiwań, upodobań i zafiksowań. Od 03.10 testy na Skjern, a potem styczniowe łowy na Drwęcy. Zobaczymy jak sie kijek będzie sprawował. Oby choć w połowie tak dobrze, jak wyglada. Nie hołduje zasadzie, ze z ładnej miski sie nie najesz, stąd z zasady w życiu wolę ładniejsze, od brzydkich Dzięki Rafał za zajebiste wykonanie Mam króciaka w tych parametrach. Jedyne 2,6m. Jestem przekonany, że będziesz zaje...ście zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Mam króciaka w tych parametrach. Jedyne 2,6m. Jestem przekonany, że będziesz zaje...ście zadowolony.No myślę Waldku, że będę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 28 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 (edytowane) Mam króciaka w tych parametrach. Jedyne 2,6m. Jestem przekonany, że będziesz zaje...ście zadowolony.No to faktycznie przy tym to 2,6m to króciak Edytowane 28 Września 2015 przez skalek-77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 No to faktycznie przy tym to 2,6m to króciak Mój ostatni kij składany u Ciebie jest prawie o połowę krótszy od tego tutaj;) wiec skoro ten 2,6 to króciak to ja już się nie wypowiadam;dJak zawsze wykonanie super 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fafka90 Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 świetna robota:)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fafka90 Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 na przyszły sezon na pewno coś zlepie u Ciebie:) super kije. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 9 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Wklejka na blanku Lemaxa. Kijek ma teraz 2,18m równe składy i ok 10- 12lb mocy. Generalnie kijek zrobiony do łowienia metodą drop shot. Świetny również do łowienia z bocznym trokiem na ciężkie oliwki. Stosunkowo mocny dolnik i bardzo delikatna szczytówka. Wklejkę udało się tak dopasować ,że nie ma nawet minimalnego przesztywnienia na łączu. Ogólnie kijek bardzo nietypowy i ciekawy.Uzbroiłem go w przelotki PB Minima hard chrom (wkłady dodatkowo polerowałem ręcznie) Rękojeść to mix pianki i wovenu. A tak wygląda miejsce łączenia wklejki z blankiem 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Jeśli chodzi o wklejki jesteś znawcą i forumowym autorytetem , miejsce łączenia perfekcyjnie spasowane gdyby nie różna faktura łączonych elementów trudno by się domyśleć.Rozumiem że polerowanie było czynnością absolutnie konieczną, co by te nędzne hardy nie cięły plecionki jak ostrze diamentu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Klasa! Tylko to się nasuwa jak się patrzy na Twoje projekty.Ps: na początku myślałem ze to mój. I jak przeczytałem, że wklejka to aż się wydygałem;d 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 9 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Bartek ,ale to przecież Twój. A co nie chciałeś wklejki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 9 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Artur. Wszystkie hard chromy które montuję w swoich kijkach poleruję. Plećka wówczas o wiele mniej hałasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 (edytowane) Zawsze o niej marzyłem;d nie pamiętasz jak pisałem? ale te przelotki to tak wiesz średniawka:p no i jak pianka to tylko montażowa:) Edytowane 9 Października 2015 przez bartuch5473 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janos75 Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Rafał jekiej pasty używasz do polerki jardów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 12 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 (edytowane) Nie wiem co to za pasta bo dostałem od kumpla w słoiku , taka niby najlepsza do polerowania stali. Edytowane 12 Października 2015 przez skalek-77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janos75 Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Sorki za literówkę - jardów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janos75 Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Posiadam taką pastę twardą w sztyfcie z przeznaczeniem do polerki aluminium.Spróbuję na stali może coś pozytywnego wyjdzie ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 15 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Spróbuj ale te ala pierścienie w minimach są bardzo twarde i może być ciężko. Ustaw dremel na dość wysokie obroty,ale bez przesady bo pójdzie dym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 15 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Wykałaczka na okonie i białoryb Matagi Super Big Pond. W minimach i koreczku klasy top flor 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi