miramar69 Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 (edytowane) a ja poproszę electric blue próbkę electric blue masz piętro wyżej Edytowane 29 Marca 2016 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanibal Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Byłem u Rafała osobiście po wędkę i chcę o tym napisać bo o takich ludziach trzeba pisać. Naoglądaliśmy się takich blanków i wędek, że teraz spać nie mogę. Rafał powiedział wszystko co chciałem wiedzieć(mógłbym zacząć wędki robić ). Co do wykonania samego kijka(to ten MHX S842-2 kilka postów wcześniej z SKS16 i złotymi pierścieniami): dla mnie wykonanie idealne, tam nawet na siłę nie można się do czegoś przyczepić. Już po głowie kilka wędek chodzi i wiem kto to będzię robił Polecam odbiór osobisty, bo przez telefon zaj... się z nim rozmawia, ale w realu jeszcze lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 30 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 co to za nitka?Nitka ta to prowrap metalic 9730 a tipety z jakiejś złotej nie pamiętam której. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 31 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Kijek na blanku z nowej serii Fishing Art "kraag". SKF 635-1N. Blank bardzo smukły i dynamiczny za razem o bardzo ładnym płynnym ugięciu. Powstał z tego kijek idealny na okonie i pstrągi. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Mógłbyś porównać tego kraag-a do jakiegoś bardziej znanego blanku np. Phenixa czy Suzuki? Orientujesz jaki jest na realny cw? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Rafał może jakieś fotki ugięcie udało by się zrobić ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Kijek już dawno u właściciela więc fotek ugięcia nie zrobię. Do czego go porównać to ciężko powiedzieć. Najbardziej porównywalnym balnkiem myślę ,że byłby suzuki RXF. Mocowo postawił bym go między RXF-4lb a RXF-6lb ,ale kraag jest trochę szybszy pewenie dla tego ,że nie ma lakieru. Ugięcie podobne do suzuki ale nie takie samo. Szczytówka trochę inaczej się zgina. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Kijek jaziowo kleniowy na blanku Talona VI plus 100 MLXF-2. Rękojeśc pełna z tygrysa z korkogumą, uchwyt DPS 18, przelotki Fuji KR sic. Bardzo ciekawy kijek wyszedł. Mięsisty w ugięciu ze sporym zapasem mocy w dolniku. Większe przyłowy mu nie straszne. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Kijek fajny tło też 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris73 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Jest już u mnie . Jakość wykonania naprawdę super,następny spin na pewno u Rafała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Masz + za Talona marka trochę zapomniana a niesłusznie, bo dla ludzi łowiących ryby znajdą sie tam prawdziwe perełki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kontemplator Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Bardzo ładny kij. Gdzie można kupić takiego ciemnego tygrysa bo dotąd widziałem tylko jasne? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Kiedys mialem Talona VI+ jeszcze z FC. Strasznie lecial na pysk. Trzeba je jakos specjalnie wywazac czy ten typ tak ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Wywazac specjalnie nie trzeba - wystarczy dać dluzszy dolnik. Jak blank ma grube scianki na szczytówce to bedzie lecial na pysk, nie ma bata. Dlatego np. kije łososiowe maja z reguły długie dolniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Czyli blad w sztuce, ze lecial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Bardzo ładny kij. Gdzie można kupić takiego ciemnego tygrysa bo dotąd widziałem tylko jasne? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu TapatalkaTygrys jest z Rodmas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Piękny kij i idealnie dobrany kolor omotki , przypomina troszkę dawne projekty nie istniejącej już pracowni X-Rod .Brawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Mam całą serię mlxf i to są typowe rzeczne demony a ta setka chodzi u mnie od jaziowego nic do boleniowych jesionek 25g 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Możesz podpowiedzieć jakiej nici użyłeś do Talona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Możesz podpowiedzieć jakiej nici użyłeś do Talona.Nitka w talonie to ProWrap nylon 343 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Phenix Fx-801-2 . Blank znany więc rozpisywał się nie będę. Ogólnie kijek do dłubania okoni. Delikatna spolegliwa szczytówka, w dolniku trochę mocy już jest. Ubrany w minimy , torzite na szczycie, uchwyt DPS 17, ciemny korek. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Nitka w talonie to ProWrap nylon 343Dzięki za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Kolejny kijek na blanku Kraag XF , SKXF 707-1N . Tym razem mój osobisty . Blank przycięty do 6'10" ,rękojeść z pianki i wovenu. Uzbrojony w minimy ( oczywiście dodatkowo polerowane ręcznie) torzite na szczycie. Kijek uzbrojony trochę nietypowo . Zależało mi na wyciągnięciu maksymalnej mocy z blanku więc zastosowałem system zbrojenia trochę podobny do znanej już "delty". Kijek jest uzbrojony pod konkretną wielkość kołowrotka czyli Daiwa 2500. Przelotka startowa 16M postawiona dość blisko kołowrotka 53cm mierzone od środka stopki , choker dokładnie na przedłużeniu osi szpuli kołowrotka czyli 91cm od środka stopki.Generalnie krótki szybki stożek i 11szt przelotek przy długości kijka 2,08m czyli porządnie podparty przelotkami .Wyszedł kijek piekielnie szybki i bardzo czuły. Lata z niego lepiej niż dobrze i moc jest wyciągnięta na maxa. Kijek w takim uzbrojeniu komfortowo obsługuje od 3g +2' do 8g +3" lub 10g+2". Będzie dzielnie służył do łowienia okoni na jaskółki i inne jigi dość agresywnie podbijane. Przyłowem może być i to dość często sandacz i z tym też sobie poradzi.A wygląda tak; 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 A tak się zgina; 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Ugiecie malina ????Uzbrojony w minimy ( oczywiście dodatkowo polerowane ręcznie) Polerka pierscieni? Ramek? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi