Hubertus Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Te złote napisy jakim tuszem lecisz o ile to nie tajemnica? i czym...bo chyba nie stalówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 To nie tusz tylko farba modelarska Humbrol. A piszą stalówką z Chińskiego pióra. Lepszej jeszcze nie znalazłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 "A piszą stalówką z Chińskiego pióra. Lepszej jeszcze nie znalazłem" ?!?!?!?!?!!!!!!!!Samą końcówkę wyjąłeś z pióra i piszesz maczając ją jak stalówką w rozcieńczonej farbie? Czy napełniacz rozcieńczoną farbą zbiorniczek w piórze?Farbka ta to dobry pomysł bo nie wysycha za szybko będąc na bazie "olejnej". Rozcieńczasz specjalnym rozpuszczalnikiem czy byle jaką "podróbką". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 ?!?!?!?!?!!!!!!!!Samą końcówkę wyjąłeś z pióra i piszesz maczając ją jak stalówką w rozcieńczonej farbie? Czy napełniacz rozcieńczoną farbą zbiorniczek w piórze?Farbka ta to dobry pomysł bo nie wysycha za szybko będąc na bazie "olejnej". Rozcieńczasz specjalnym rozpuszczalnikiem czy byle jaką "podróbką". Dokładnie tak. A rozcieńczam takim do lakierów co samochody się maluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Kijek na blanku ST.C Extreme 5S610MLXF. Uzbrojona w uchwyt VSS i piankę fuji. Przelotki torzite. Kijek do łowienia sandaczy na lekko max 15g + 3-4' guma.Czuły w szczycie dość mocny w dolniku. Opisany jako 10lb ale w/g mnie spokojnie ma 12. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 6 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Kijek na blanku suzuki RXF-8lb-702. Uzbrojona została w przelotki Fuji Sic w systemie KR, mix tygrysów i uchwyt Dps 17. Kijek ten widzie idealnie do łowienia większych pstrągów i szczupaków na lekko, okonia na ciężej również. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 No widze Panie ze tempa nie zwalniasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 9 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Kijek castingowy na blanku z Fishing Art Kraag XF SKXF-7011-1N. Kijek pod sandałka na lekko, bardzo szybki i piekielnie czuły o płynnym szczytowym ugięciu. Obsłuży główki od 5 do 15g +smukła gumka 4', może nawet nieco więcej. Uzbrojony w tygryska z BRC i torzite. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 15 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Kijek wybitnie szczupakowy na blanku Suzuki RXF-12lb-762. tym razem w fuji alconite w ramkach Y od 25Y do 5L, korek Tiger z BRC z wstawka i insert z wovenu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 18 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Kijek na blanku Phenix SP-962-XUL. Zrobiony do głównie łowienia okoni na paprochy z lekkimi główkami. Szczytówka została obcięta z premedytacją i wstawiona została bardzo delikatna wklejka ( 0,7mm na szczycie). Kijek został uzbrojony w przelotki fuji Torzite od 16H do 3,5KT na wklejce. Rękojeść to mix pianki i wovenu, biżuteria w czerwonym kolorze. Moim zdaniem najlepiej komponuje się z pianką. Kijek po taki zabiegu zachował piękna płynną pracę bez przesztywnień i zyskał niesamowitą czułość szczytówki. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Czerwony z czarnym zawsze pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 18 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Czerwony z czarnym zawsze pasuje No mi najbardziej odpowiada takie połączenie. Złoty z pianką też fajnie pasi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 do czarnego wszystko pasuje czarny też 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 No mi najbardziej odpowiada takie połączenie. Złoty z pianką też fajnie pasi. Pewnie ze tak, zloty z czarnym jak najbardziej OK.Czerwony z zielonym chyba zbytnio nie pasuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Phenix K2, TX-683-c w delfinie i delcie. Czyli maksymalna czułość i lekkość w jednym. Prawdziwa kosa na sandacze. Waga gotowego kijka 58g 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 mistrzostwo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebus Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Rafał jak możesz to wstaw zdjęcie całego kijka, taki widok jak kiedyś wstawiałeś wzdłuż przelotek i z profilu - jestem ciekawy jak to się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 na Torzite'ach?:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Rafał jak możesz to wstaw zdjęcie całego kijka, taki widok jak kiedyś wstawiałeś wzdłuż przelotek i z profilu - jestem ciekawy jak to się prezentuje Już nie mam tego kijka więc nie zrobię fotek. Technicznie też nie mam jak robić takich zdjęć , bo zdjęcia wykonuję w pracowni a mam za mało miejsca na takie fotki. Ale jak nie zapomnę to następnym razem cyknę delfina z deltą wzdłuż całego kijka. Może jakoś się uda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 na Torzite'ach?:-)A jak myślisz. TX- tylko w tytanie. Inaczej nie działa 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 26 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Kolejny Suzuki RXF-6lb-661, czyli uniwersał okoniowo pstrągowy. Tym razem w pełnej rękojeści z korka naturalnego bardzo dobrej jakości i torzite.Super kijek wyszedł 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Kijek ma blanku Matagi TR80 Super Mebaru L. Ubrany w fuji Torzite, korek tygrys ciemny, uchwyt DPS 17 silver z insertem z wooven carbon. Świetne narzędzie do dłubania okoni od paprochów na maleńkiej główce do powiedzmy gumki ok 6cm z 5 g główką. Szczytówka dość delikatna, dolnik stosunkowo mocny, także przyłów w postaci zębatej nie straszny. super kijek :wub: bardzo fajnie pracuje przy połowie klenika 40+ tłustego jest duża radocha, super blank 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba89 Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Witam, czas pochwalić się nowym kijem z pracowni Rafała, który to zastąpił MHX-a S842-2 wykonanego przez Hubertusa. Po pierwszych kilku testach nad wodą mogę stwierdzić, że opłaca się wydać kilka złotych więcej na blank z górnej półki jakim moim zdaniem jest Suzuki aby posiadać wędkę bez kompromisów. Porównując Suzuki do MHX-a to jest zupełnie inna liga, MHX wydawał się OK ale po wzięciu do ręki Suzuki to jest to czego szukałem. Co do różnicy w pracy na korzyść Suzuki przemawia płynne ugięcie i fajna pracą nawet pod małym okoniem, podczas wyrzutu szczytówka momentalnie gaśnie w porównaniu do makaronu jakim był MHX. Na koniec chciałbym podziękować Rafałowi za dobrze wykonaną robotę. Dla wszystkich niezdecydowanych co do wyboru blanku i komponentów pod wędkę czasem warto dozbierać te "pare groszy" aby później być zadowolonym w 100% z finalnego dzieła. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Rafale mam takie pytanie- jak oceniasz suzuki 6lb w monoblanku pod okoniowego casta? będzie się dobrze ładował, czy jest zbyt sztywny? Miałeś doświadczenie z czymś takim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Łoł, porównanie tych omotek pod topem to porażka dla Hubertusa. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi