bazyloss Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 jeśli chodzi o ugięcie, to blanki są absolutnie genialne brania czuć bardzo dobrze opad, hymmm ... nie znam osoby, która jest w stanie wyczuć opad 3-4g główki , chyba, że na kamień jeśli chodzi o sygnalizację opadu, to lepiej patrzeć na linkę przy niskich gramaturach (szczyty mają 1,6-1,7mm w tych "okoniowych") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 (edytowane) Tzn czuc w rece, czy trzeba na linke patrzec ? W ogole da sie je z St Croix porownac, bo juz 4-5 STC przerobilem i kazdy jest palowatyI wlasnie suzuke zamowilem zeby mi dolnik tez pracowal a nie kolkiem stal. I na chwileobecna mam dosc USA podejscia do robienia blankow(jesli chodzi o okonia)Cześć,zamiast całościowo skreślać Usa poglądaj blanki o akcji moderate .Albo moderate fast.Wówczas użyjesz dolnika przy holu konkreta Edytowane 5 Sierpnia 2016 przez Guzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horac Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 (edytowane) Mam AVS86MF2, na sandacza/szczupaka. Ja ich nie skreslam jesli chodzi o ciezkie/srednie lowienie. Natomiast jesli chodzio okoniowki to slabo to wyglada. Blanki pracuja nie powiem, ryb nie gubia i sa bardzo czule, ale frajda z holu bardzo mala jesli chodzi o taki ES70LF2to nawet ten Kielec z adriatyku 40-50 cm nie ruszyl mi dolnika. niektorzy lubia ten zapas mocy jaki daje dolnik i nie przeszkadza im toze w ogole sie nie gnie.. no chyba ze walnie szczupak z 70-80cm na tego LFa.. ale nie po to kupowalem wedke na okonia, zeby pod przylowemcieszyc sie z holu Co ciekawe w nowej wersji elitek nie ma juz blankow UL - bo pewnie ten SC VI ktory pakuja czesciowo w blanki sie nie nadaje, zbyt twardyi to pewnie jego domieszka powoduje ta palowatosc nawet w LFach. Edytowane 5 Sierpnia 2016 przez horac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Nie wiem czemu moc ma miec cos do palowatosci.Wiadomo, ze im mocniejsza wedka tym trudniej ja wygiac.Ale typ ugiecia zalezy od konstrukcji. Jak wezmiesz 25funtowy blank crankbait (akcja moderate) to go zwiniesz w kolo. Jesli zastosujesz wystarczajca duza sile do tego.Okoni nie lowie celowo nigdy. Wiec blanku na okonie nie wskaze, nie podpowiem. Natomiast kilka wedek w zyciu mialem okazje miec i wydaje mi sie, ze to nie dziala "ten typ tak ma". Tylko kwestia doboru blanku do zastosowan / preferencji /potrzeb /checi / okolicznosci / widzimisie Pozdrawiam i powodzenia 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 A jeżeli chodzi o okonia to RXF-12lb jest znacznie za mocny. To jest 16lb mocy. Dziękuję Czy w takim razie ten oczko niżej czyli RXF-8lb 762 mógłby być już do okoniowych wabików od gumy 2 cale i od 4-5 g czy trzeba zejść jeszcze niżej.Skoro te blanki takie mocne czy ten 8lb choć ugnie się odpowiednio przy okoniu ok 25 cm.Jeśli tak to jak z górnym zakresem-niby opisany do 11g. Sporadycznie założyłbym 10g plus 3 cale-podbije to?pod coś takiego mam i polecam Kraaga F 807-2N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 pod coś takiego mam i polecam Kraaga F 807-2N Możesz napisać kilka słów więcej o tym siedmiofuntowym Kraagu F? Jaki dokładnie jest jego minimalny i maksymalny ciężar wyrzutu, czułość ugięcie, praca pod rybą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 No to jeszcze jeden RXF-20lb-862. Taki krótszy rzeczny uniwersał . Świetnie obsługuje wszelkie przynęty w przedziale 10-30g. Ugięcie jak w każdym Suzuki ,bajeczne. Uzbrojony w Fuji sic KR od 25H do 5,5KT. rękojeść z burnta i korkogumy , uchwyt DPS 18 z nakrętką KDPS 18 insert frezowany również z burnta i korkogumy. Niezła katapulta wyszła. Odległości w granicach 70m bez większego problemu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 (edytowane) Typowa sandaczowa kosa na blanku Phenix z serii K2. TX-684-c na uchwycie Delfin, przelotki Torzite w systemie Delta. Wyszedł kijek mega lekki i mega czuły. Kijek obsługujący główki przeszło 30g waży nie całe 70g . Dla mnie kosmos. Biżuteria w kolorze gun smoke, nić gun smoke metalic ze złotymi tipetami. Robiony pod nowego Luviasa Daiwy. Pasuje idealnie Edytowane 17 Sierpnia 2016 przez skalek-77 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam, nadszedł w końcu czas aby pochwalić się nowym kijkiem z pracowni Rafała vel skalek-77,wędka zbudowana na blanku Phenix SP 962-XUL z przeznaczeniem głównie na klenia\jazia,która miała za zadanie obsłużyć wszelkiego rodzaju mikro wobki\blaszki,smużaki i inne robactwo.Rękojeść pełna,połączenie tygrysa z korkogumą,uchwyt SKSS uzbrojona po całości w Fuji Torzite,a co do samego wykonania to tak jak chciałem,tak dostałem,ale powiem tylko tyle,wyszedł naprawdę super kijek,a to wyczucie smaku i dbałość Rafała o nawet najmniejszy detal to jest po prostu klasa światowa. Raz jeszcze wielkie dzięki Rafał!. Pozdrawiam Edytowane 18 Sierpnia 2016 przez Voiteh 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Typowa sandaczowa kosa na blanku Phenix z serii K2. TX-684-c na uchwycie Delfin, przelotki Torzite w systemie Delta. Wyszedł kijek mega lekki i mega czuły. Kijek obsługujący główki przeszło 30g waży nie całe 70g . Dla mnie kosmos. Biżuteria w kolorze gun smoke, nić gun smoke metalic ze złotymi tipetami. Robiony pod nowego Luviasa Daiwy. Pasuje idealnie Jak wyszedł stożek, jaki set przelotek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Jak wyszedł stożek, jaki set przelotek?W delcie ciężko mówić o stożku. Jest startowa i następna to choker. No umówmy się ,że to stożek A jaki set do mogę już dokładnie nie pamiętać, ale jak się nie mylę to 12H, 5kb.4,5kb,4kb, i 5x4kt + szczyt 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Myślę , że delta i delfin u mnie zawita , po prostu kusi mocno spróbować . Jeżeli się uda w Twoim wykonaniu . Teoretycznie mam jeden blank 3s66lf za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Myślę , że delta i delfin u mnie zawita , po prostu kusi mocno spróbować . Jeżeli się uda w Twoim wykonaniu . Teoretycznie mam jeden blank 3s66lf za dużo Jak masz jeszcze jakieś pytania dotyczące delfina i zbrojenia pod niego zapraszam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Super wykałaczka do dłubania okoni i białorybu na blanku Matagi Super Big Pond. Rękojeść dzielona z korka typu tiger, uchwyt SKSS16 z insertem z wovenu. Zbrojenie maksymalnie lekko, czyli Fuji Torzite 16H-3,5KT , dodatkowo przyszlifowane stopki do minimum. Kijek na swoją delikatność i moc wyszedł wyszedł wyjątkowo szybki i cięty. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Jaka masa wyszła tego Big Ponda? Na jasnym korku wyszedł by pewnie znacznie lżejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Jaka masa wyszła tego Big Ponda? Na jasnym korku wyszedł by pewnie znacznie lżejszy.Nie wiem bo nie ważyłem. Ale leciutki jest to kijek. Na naturalnym pewnie wyszedł by jeszcze lżej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Może i wyszedł by lżej, ale ten ciemny korek i korkoguma w pewien sposób wyważa też blank pewnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Matagi super kijki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Może i wyszedł by lżej, ale ten ciemny korek i korkoguma w pewien sposób wyważa też blank pewnie.No dokładnie właśnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Mysle, ze przy tym blanku i tej długości od stopki do konca w tym egzemplarzu, nie ma sie co martwić o prawidłowe wyważenie kijka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Mam też i sobie bardzo chwalę. Bdb na polskie warunki tzn. pozwala na emocje związane z holem okonia 20 cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Mam i ja Jedyny który zostaje w spinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 kij kosmos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
holdfast Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Jaka masa wyszła tego Big Ponda? Na jasnym korku wyszedł by pewnie znacznie lżejszy.Masa Big Ponda wyszła 62 gramy.U mnie zastąpił Phenixa red eye TR3 S 701 B. Wielkie dzięki Rafał.Wędka wyszła rewelacyjna,cieszy każda chwila spędzona z nią nad wodą ,do przynęt które stosuję i ryb jakie na nie łowię dla mnie strzał w dziesiąte.Każdy szczegół dopracowany do perfekcji,lakier na omotkach mistrzostwo świata,korek w dotyku "aksamit" Jeszcze raz wielkie dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Kijek na okonie i pstrągi na blanku Suzuki RXF-6lb-702. Rękojeść z tygrysa z Rodmas, Uchwyt KSKSS16 z nakręcanym gripem., przelotki Fuji Torzite. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi