Żbiku Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Nie używam na start mniejszej niż 16H oprócz systemu Delta. Jest po prostu za mała i za niska. A co do stożka to robiłem na krótkim i na wydłużonym i nie ma większej różnicy. Ale generalnie do cienkich plecionek używam krótkiego stożka ,a jeżeli będzie też używana żyłeczka to robię na wydłużonym.Czyli tego mojego Big Ponda robiles od 16H i na krótkim stożku? Tam było 16-8-5.5 i do konca 3.5? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 15 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Chyba tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 15 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Kijek pod szczupale na blanku Suzuki RXF-16lb-702. Rękojeść pełna z pianki ,SKSS 17 z insertem z rurki , Przelotki Fuji Torzite. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Fajnie wyszło to połączenie pianki i korkogumy. Ile wyniosła długość od końca dolnika do stopki kołowrotka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 (edytowane) W Piąteczek od Rafała odebrałem Xzoge 5kg dzisiaj jej debiut i zameldował się Bolen 74cm 4.2kg, nie zrobił wrażenia na tym kijku Zdjęć tej Zośki jeszcze nie widzieliście, może Rafał je wstawi i napisze coś o kijku Ja tylko napisze ze wykonanie pierwsza klasa i warto jest dopłacić do jakości jaka się dostaje.Zdecydowanie i z czystym sumieniem polecam pracownie Skalek Rods Edytowane 8 Grudnia 2016 przez milupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Za chwilę dostaniesz lanie za uchwyt z drugiej foty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Co oznacza wpis ze warto dopłacić za jakość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Co oznacza wpis ze warto dopłacić za jakość? A znaczy to ze jestem w 100% zadowolony z wykończenia wędki i nie ma żadnych niedoróbek... lakier jest położony równo nie ma nadlewek nie ma bąbli powietrza itp omotki sa bardzo ladnie zrobione... napis na wedce bardzo ladny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Ok przepraszam za OT autora ale chyba jak ktoś pisze ze warto dopłacić tzn ze dopłacasz za coś w tym wypadku za jakość.Osobiście nie widziałem wyrobów Skalka ale mam sub - a na tym temacie bo po zdjęciach widać ze fajne wędki robi.Natomiast twój post sugeruje ze fajne i ze trzeba dopłacić czyli jest droższy od ......? No właśnie z jaką pracownią porównujesz? Może być na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Może źle to ująłem miałem tu na myśli chalupnicza robotę gdzie za zrobienie wedki płacisz 50zl czy przysłowiowe piwo i później wychodzą kwiatki jak odbierasz kijek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 17 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Fajnie wyszło to połączenie pianki i korkogumy. Ile wyniosła długość od końca dolnika do stopki kołowrotka?Powiem szczerze Krzysiek ,że nie pamiętam, ale pewnie coś ok 28-29cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 17 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 (edytowane) Jeżeli chodzi o całą dyskusję wyżej to ze swojej strony mogę tylko poinformować ,że ta Xzoga kosztowo wyszła 1150zł. Czy to drogo czy tanio oceńcie sami .Ja mogę powiedzieć tyle od siebie ,że nie pobieram ,żadnych "dopłat za jakość" Kol. Michcio zwyczajnie niezręcznie się wypowiedział Edytowane 17 Października 2016 przez skalek-77 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Co do jakości Rafał, to nie sądzę żeby ktoś miał jakiekolwiek zastrzeżenia. A na pewno nie ja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Rafał dłubiesz coś ciekawego w swojej pracowni? Dawno nic nowego nie wstawiłeś pewnie szykujesz coś extra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 21 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Rafał dłubiesz coś ciekawego w swojej pracowni? Dawno nic nowego nie wstawiłeś pewnie szykujesz coś extra? Pewnie, że szykuję. NFC po tuningu. ( młotkiem i brzeszczotem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 21 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Kijek na sandałka na średnio (do 20g) na naszym krajowym blanku z F.A. Kraag XF SKXF 7011-1N. Uzbrojony w Torzite Fuji, skss 17 z insertem mojej produkcji. Rękojeść dzielona z tygrysa ciemnego. Wyszedł świetny kijek. Bardzo szybki ,dynamiczny ,lekki i niesamowicie czuły. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Fajna szpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Rafał, te inserty masz w innych kolorach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 21 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Fajna szpada Powiem Ci ,że nawet bardzo fajna . Sam się poważnie zastanawiam czy sobie takiej nie sprawić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 21 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Rafał, te inserty masz w innych kolorach?Kolorowych nie mam, tylko czysty woven mat lub połysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Insert Twojej produkcji w sensie, że sam nawinąłeś matę węglową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Zamiennik TX? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Te 11lb jakie główki z 3" 4" ogarniają, tak jak piszesz to do 15g jakoś będzie?Można te blanki porównać do suzuki 12lb w tej długości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 21 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Insert Twojej produkcji w sensie, że sam nawinąłeś matę węglową? Insert to nie jest sama rurka. Trzeba go zrobić , a rurka wovenowa jest tylko komponentem do wykonania insertu. Oczywiście sam maty nie nawijałem ,żeby rurkę zrobić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 21 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Te 11lb jakie główki z 3" 4" ogarniają, tak jak piszesz to do 15g jakoś będzie?Można te blanki porównać do suzuki 12lb w tej długości?Te 11lb to w/g mnie dobre 12lb i obsłuży 18g ołowiu a nawet 20g z 4' kajtkiem.Do Suzuki nijak je porównywać. Kraag jest bardziej szczytowy i dużo szybszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi