skalek-77 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Siedząc na chorobowym takie oto COŚ sobie wymyśliłem A tak się ugina Jest to wklejka zrobiona z dwóch różnych AVIDów (stara seria).Dorobiony spigot do składania i rozkładania kijka. Wyszedł długości 2,05m, i mocy coś ok 14lb. Uzbroiłem go w przelotki S6 od 25Y do 4,5l.(miałem akurat taki komplecik ) Rękojeść -bez żadnego przemyślenia .Podszedłem do tego czysto spontanicznie, co wyjdzie to wyjdzie.No i chyba raczej wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 (edytowane) No i zajefajnie to sobie wymyśliłeś.Nie to żebym ci życzył przewlekłej choroby Masz fajną wędkę pod łódkowego cięższego DS-a. Edytowane 15 Grudnia 2013 przez Dąbek 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 No i może jeszcze ją wypróbuje w przyszłą sobotę a jak dobrze pójdzie to sparuję z nowym młyneczkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Płynnie to wszystko wyszło, będzie fajny kijek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Jeżeli to nie tajemnica to napisz z czego zrobiłeś spigot. Jakiś czas temu szukałem materiału na spigot i nic ciekawego nie mogłem dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Jeżeli to nie tajemnica to napisz z czego zrobiłeś spigot. Jakiś czas temu szukałem materiału na spigot i nic ciekawego nie mogłem dostać.Rónież z kawałka Avida. Dopasowany kawałek blanku o podwójnej grubości. Taka rurka w rurkę wklejona, a potem w dolnik od spodu jak w teleskopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igdrasil Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Ciekawe z kim go będziesz testował , a może nawet 2 kije przetestujesz/my o ile nie będzie wiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Ciekawe z kim go będziesz testował , a może nawet 2 kije przetestujesz/my o ile nie będzie wiało A no pewno że potestujemy i to jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Dzięki za informację, Czyli w podobny sposób zrobiłeś jak Ja w swojej okoniówce. Zastanawiałem się jeszcze nad prętami grafitowymi z aledrogo lecz w końcu zrezygnowałem z nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 A no pewno że potestujemy i to jak Pogoda sprzyjająca aż do Sylwestra, kiedy atakujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Ja mam nadzieję ,że w sobotę się uda.Jak by co to na łączach jesteśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 OKi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Co by wątek całkiem nie padł ,kolejna szpada sandaczowa na blanku Batsona. XSB843.Bez specjalnych fajerwerków ale całkiem zgrabna. Przelotki fuji alconite od 25Y do 5,5 L, uchwyt zwykły DPS17 z drewnianym insertem od kol.Roberta z BRC. I wtym miejscu chciałbym serdecznie podziękować koledze .Zrobił insert dokładnie taki jaki chciałem i przysłał w trybie expresowym 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Fajny lekki wizualnie projekt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 No właśnie taki był zamysł.Miał być lekki i przyjemny dla oka ale nie świecący jak bombka choinkowa tipetami pierścieniami i czym tam jeszcze się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 I taki Ci wyszedł,przynajmniej wizualnie Choć po macanku twjego RX8 ,wiem że napewno taki jest Dla mnie bomba,mój klimat zdecydowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 I taki Ci wyszedł,przynajmniej wizualnie Choć po macanku twjego RX8 ,wiem że napewno taki jest Dla mnie bomba,mój klimat zdecydowanie.Ten wyszedł nawet fajniej niż ten mój no i cieszę się ,że się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Skalek, to to za nitka ta szara? Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Skalek, to to za nitka ta szara? Dzieki To ProWrap color fast nr.841.W realu ciut inaczej wygląda, fajniej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 WitajOdkopię trochę temat z początku Twojego wątku.Chodzi mi mianowicie o Okumę BR 1-10 którą fajnie przezbroiłeś.Czy mógłbyś napisać jak zmieniły się po przeróbkach wartości użytkowe kija(mam na myśli akcję i ugięcie przede wszystkim)Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 WitajOdkopię trochę temat z początku Twojego wątku.Chodzi mi mianowicie o Okumę BR 1-10 którą fajnie przezbroiłeś.Czy mógłbyś napisać jak zmieniły się po przeróbkach wartości użytkowe kija(mam na myśli akcję i ugięcie przede wszystkim)Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje PozdrawiamKijek po przeróbce masakrycznie przyspieszył a ugięcie delikatnie bardziej szczytowe się zrobiło.Bardzo fajny kijek wyszedł i mam go do dziś i jest jednym z bardziej lubianych prze ze mnie .Przed przeróbką praktycznie nie dało się tym łowić 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Ważna informacja dla mnie,chodziło mi właśnie o to czy przyspieszył i jak Ugięcie jeśli trochę poszło w kierunku szczytu to i tak zostało fajne.Przy wolnej chwili pozwolę sobie popytać jeszcze trochę konkretniej na priv,na razie bardzo dziękuję za pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 (edytowane) Teraz coś zupełnie innego .Kijek castingowy i w piance ,nie mogłem się do niej nigdy przekonać,ale się już przełamałem .Batson Revelation REVS 72 ML. Opisany do 10g . To jakieś nieporozumienie ,myślę ,że pociągnie 30g. Uzbrojony w fuji alconite w chromowanych ramkach w spirali od 7N do 4,5L. Stworzony pod młynek ABU REVO SX 2 generacji. W tym miejscu chciałbym zaznaczyć ,że projekt powstał dzięki dużej pomocy naszego forumowego kolegi Roberta z BRC. Zorganizował mi kawałek czerwonej pianki oraz przelotki CLAG 5 i 4,5 z czym miałem nie mały kłopot.Dzięki Robert A tak się prezentuje z docelowym młynkiem Edytowane 2 Marca 2014 przez skalek-77 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Fajne te czerwone pseudo pierścienie piankowe. Tylko czy na foregripie skręcanym, nie za szybko się to wypracuje? Z tym kołowrotkiem fajnie gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Rafał,no i wyszło extra.Pasuje idealnie kolorystycznie .Co do pierścienia na fore ,może faktycznie nie wytrzymać,ale czas pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi