Maciej 77 Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 witaj czy ten batson mocą / akcją to coś podobnego do suzuki 702/762 12 do 18 g i tak bardziej wobler/ blacha niż typowy opad ..? jak oceniasz czułość w/w w porównaniu do suzuki czy ew dobry wybór szukając tańszej alternatywy ...? pozdrawiam Maciej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 24 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Batson ogólnie mocniejszy od Suzuki tego do 18g, bardziej szczytowy ale nie wiele i ma mocniejszy dół. Nada się pod wobler-blacha jak i pod opading ( ze wskazaniem na opad). Trochę mniej czuły od Suzuki.Tańszy znacznie od Suzuki i pod tym względem jest to alternatywa, ale to nie ta półka co Suzuki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z@nder Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 A czy można porównać jakoś kraaga skxf np. 11 lb do wyżej wymienionych batsona i suzuki do 18 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 28 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Jerkówka na blanku Xzoga Takadum G-66 o mocy 7kg ,czyli 90g ogarnie. Kijek ubrany w przelotki Fuji sic Uchwyt XCS 17 LN seaguide nakrętka zabudowana rurką woven z czerwonym pierścieniem osadzonym na wyfrezowanej bardzo twardej piance. Rękojeść z pianki najwyższej jakości ,dodatki metalowe w kolorze czerwonym. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Rafał,opisy na zbrojonych przez Ciebie kijkach extra 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Mój ci ten patyk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Mój ci ten patyk Fajnie i ciekawie zrobiony a co do blanku to jeden z moich ulubionych będziesz Pan zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 (edytowane) Jerkówka na blanku Xzoga Takadum G-66 o mocy 7kg ,czyli 90g ogarnie. Kijek ubrany w przelotki Fuji sic Uchwyt XCS 17 LN seaguide nakrętka zabudowana rurką woven z czerwonym pierścieniem osadzonym na wyfrezowanej bardzo twardej piance. Rękojeść z pianki najwyższej jakości ,dodatki metalowe w kolorze czerwonym. .Ładne wykonanie ale max to 60 gramów .90 gramów w komforcie w życiu nie ogarnie . Edytowane 28 Marca 2017 przez rothen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Wczoraj sonie pozwoliłem wyjść na podwórko ( a mam je dosyć duże). Na końcu ów wędki zameldował się Slider 12 cm sinking (bez kotwić) waga ok 70 gram.Latał aż miło, .Według mnie 90 gram tez ogarnie, może trzeba będzie bardziej uważać przy zarzucaniu ale ogarnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Moim zdaniem także ogarnie, niech sobie wszyscy mówią co chcą, a ja tam swoje wiem ps. Dziękuję Rafał za świetną robotę, dzisiaj doszła przesyłka,robota na najwyższym poziomie ciekawe jak się będzie spisywał pod obciążeniem w boju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Koledzy polażcie na foto ten uchwyt XCS 17 LN z multikem, jak to się zapina po dokrecieniu? Czy tworzy zwartą całość czy zostaje przerwa po dokręceniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Proszę bardzo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 31 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Lekki rzeczny uniwersał na blanku Talon VI plus 100 MLXF2. Super kijek pod jazie ,klenie, okonie i bolka też na mniejsze przynęty obskoczy. Delikatna szczytówka i sporo mocy w dolniku, czuć typową "mięsistość" charakterystyczną dla tej serii Talona. Kijek ubrany w uchwyt DPS 17, mix korka naturalnego z kaktusem i korkogumą, przelotki Fuji Torzite. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Kijek na blanku Matagi Super Shore LL zbudowany jako lekki rzeczny uniwersał łódkowy. Uzbrojony w przelotki Fuji Torzite, Uchwyt XSS 16 seaguide . rękojeść dzielona z korka burnt z wstawką z tygrysa. Szybki , dynamiczny kijek o progresywnym ugięciu ze stosunkowo delikatną szczytówką. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Oraz coś mocniejszego ,na tą samą łódkę. Kijek na blanku Suzuki RXF-16lb-762. Pod bolka ,szczupłego i sumka takiego w granicach rozsądku również obskoczy. Kijek na przelotkach fuji sic, uchwyt DPS 17 ,rękojeść pełna z korka burnt i tygrysa z elementami korkogumy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 (edytowane) Dokladnie - oba ca 2,3m na moja łodkę Matagi Super Shore LL - pod klenia, jazia, okoń drop-shot. Niesamowicie lekki i elektryczny. W przyszłym tyogdniu może uda się potestowaćSuzuki RXF-16lb-762 - pod bolki, gnie się niesamowicie - póki co w domu Mam nadzieję, że zastąpi fartowną elitkę 17lb z ubiegłego sezonu - również autorstwa Rafała. Testy dopiero w maju Wykonanie mega w każdym detalu. Omotki, lakierowanie - mistrzostwo. Polecam. Już poleciało kolejne zamówienie Dzięki Rafał! Edytowane 5 Kwietnia 2017 przez pmiszk1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Dokladnie - oba ca 2,3m na moja łodkę Matagi Super Shore LL - pod klenia, jazia, okoń drop-shot. Niesamowicie lekki i elektryczny. W przyszłym tyogdniu może uda się potestowaćSuzuki RXF-16lb-762 - pod bolki, gnie się niesamowicie - póki co w domu Mam nadzieję, że zastąpi fartowną elitkę 17lb z ubiegłego sezonu - również autorstwa Rafała. Testy dopiero w maju Wykonanie mega w każdym detalu. Omotki, lakierowanie - mistrzostwo. Polecam. Już poleciało kolejne zamówienie Dzięki Rafał! Noooo Paweł, to teraz od maja będziecie bolki ćwiczyć aż miło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Rafał z czego zrobiłeś insert w Super Shore LL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Dokladnie - oba ca 2,3m na moja łodkę Matagi Super Shore LL - pod klenia, jazia, okoń drop-shot. Niesamowicie lekki i elektryczny. W przyszłym tyogdniu może uda się potestowaćSuzuki RXF-16lb-762 - pod bolki, gnie się niesamowicie - póki co w domu Mam nadzieję, że zastąpi fartowną elitkę 17lb z ubiegłego sezonu - również autorstwa Rafała. Testy dopiero w maju Wykonanie mega w każdym detalu. Omotki, lakierowanie - mistrzostwo. Polecam. Już poleciało kolejne zamówienie Dzięki Rafał! Imienniku , opisz krótko jakie wg Ciebie przynęty obsłuży Suzuki. Dokładnie parę godzin temu rozmawiałem z Rafałem o tych samych kijach, Elitce 17lb i Suzuki RXF-16lb-762. Jakoś kije 8'6 zrobiły się dla mnie za długie i być może też zrobię taka zamianę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Rafał z czego zrobiłeś insert w Super Shore LL?Tym razem insert zrobiłem z kawałka blanku M1 Phenixa. Taka sama struktura maty jak w SS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Pomysłowy Dobromir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 (edytowane) Imienniku , opisz krótko jakie wg Ciebie przynęty obsłuży Suzuki. Dokładnie parę godzin temu rozmawiałem z Rafałem o tych samych kijach, Elitce 17lb i Suzuki RXF-16lb-762. Jakoś kije 8'6 zrobiły się dla mnie za długie i być może też zrobię taka zamianę .Elitce 17lb, 86MHF2, nie mialem nic do zarzucenia. Wyjela ladne rybki, w tym i sumka 150+. Moc tej elitki powala. Dopiero sum wygial ja do rekojesci. Zostalaby dluzej ale po zakupie plywadla wymienilem wszystkie wedki na ca 2,3. A ze stc nie robi tej dlugosci a ciac blanku bym sie nie odwazyl wybor padl na suzuki bo mialem kiedys suzuki 8lb i bardzo podobala mi sie jej akcja. Szybciej wchodzaca w pelne ugiecie niz elitka = lepszy fun z holu ????. Ta nowa 16-20lb ma byc do ciezszego lowienia bolkow (ciezsze woblery, gumy RH). Przynety od 12-14g w gore Edytowane 5 Kwietnia 2017 przez pmiszk1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Tym razem insert zrobiłem z kawałka blanku M1 Phenixa. Taka sama struktura maty jak w SS Tak właśnie mi się wydawało☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 (edytowane) Rafał dzięki za Batsona. Nie dość, że poprawiłeś to o czym rozmawialiśmy to kij wreszcie zyskał prawidłową moim zdaniem akcję, która teraz odpowiada opisowi blanku. To dopiero pokazuje profesjonalizm roboty. Nie tylko wygląd a przede wszystkim walory użytkowe zrobiły na mnie największe wrażenie. Edytowane 6 Kwietnia 2017 przez Robert Crocker 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi