Skocz do zawartości

Rodbuilding Skalka - choroba nieuleczalna

Rekomendowane odpowiedzi

Dokladnie - oba ca 2,3m na moja łodkę  :)

Matagi Super Shore LL - pod klenia, jazia, okoń drop-shot. Niesamowicie lekki i elektryczny. W przyszłym tyogdniu może uda się potestować

Suzuki RXF-16lb-762 - pod bolki, gnie się niesamowicie - póki co w domu :) Mam nadzieję, że zastąpi fartowną  elitkę 17lb z ubiegłego sezonu - również autorstwa Rafała. Testy dopiero w maju  ;) 

Wykonanie mega w każdym detalu. Omotki, lakierowanie - mistrzostwo. Polecam. Już poleciało kolejne zamówienie  :D 

Dzięki Rafał! :D 

@pmiszk1, jak myślisz, ten Matagi SS LL będzie się "ładował" pod małymi przynętami jaziowo-kleniowymi? Wg. opini użytkowników, to typowy, szybki kij pod lekkie jigowanie. Ciekaw jestem jak będzie współpracował z woblerkami 2,5 - 3cm. 

Witam

ładuje  się   od  3 g  plus  ES 3"    łowiłem   do 8 g  plus  ES  3"     w komforcie  rzutu i prowadzenia / podbicia , myślę  że  z klękaniem  nie  powinno  być  problemu   , ale  z ładowaniem   lekkich  woblerów   poniżej  tych  ca 3/4 g 

to rzutowo  może  być  problem  , tutaj porównywany  przeze  mnie  suzuki  702 6   spisze  się  moim  zdaniem  lepiej  jeśli  długość  7"  wystarczy ....ta seria  SS  to  jednak  typowe  jigówki .... :rolleyes:

Witam

ładuje  się   od  3 g  plus  ES 3"    łowiłem   do 8 g  plus  ES  3"     w komforcie  rzutu i prowadzenia / podbicia , myślę  że  z klękaniem  nie  powinno  być  problemu   , ale  z ładowaniem   lekkich  woblerów   poniżej  tych  ca 3/4 g 

to rzutowo  może  być  problem  , tutaj porównywany  przeze  mnie  suzuki  702 6   spisze  się  moim  zdaniem  lepiej  jeśli  długość  7"  wystarczy ....ta seria  SS  to  jednak  typowe  jigówki .... :rolleyes:

Wszystko niby się zgadza z tym ,że najdelikatniejszy  SS LL  to model  bardziej uniwersalny jest niż typowo jigowy . Wszystkie pozostałe  SS to już wybitnie kijki do jiga . A to czy obsłuży nieco niżej niż te 3-4g w dużej mierze zależy jak się blank uzbroi . Sam patyk to nie wszystko.

Witam

Moze lowisz zylka ?. Ostatnio pamachalem nim troche nad Warta. Plecionka 0,06 Unitika.

Odleglosci rzutowe mepps aglia 0 (waga 2,5g) to 30-40m !

Woblerki ca 3g rowniez przyzwoicie ca 30m

Przywalil bolek ca 40cm, i po 2-3min juz wracal do wody

Edytowane przez pmiszk1

Witam

do tej pory  testowałem  z plecionką  YGK  4X  PE  08  ,   ale  będę  przechodził  na sunline  6/lub 8 lb    . Mój  uzbrojony  KR  system 16  do 4  torizity   tak jak  pisze  Skalek 77   ten LL   jest  z rodziny SS  najbardziej  uniwersalny 

jednak  ze wskazaniem  do jigów   mój  ML  sporo od niego odbiega  jeszcze  bardziej  w kierunku wąskiego   jigowego  zastosowania  . Zgadza  się  ,że  zbrojenie   może   pomóc  w tym  przypadku ,  gdy  chcemy  nieco  uruchomić

go  z dolnym  zakresem  wagi / lotności  wabików ....Kolega  powyżej  jak  ma  zbrojony  kij  ...?  Myślę  ,że  ten  blank  poradzi    sobie  ze sporo  większymi  rybkami  niż  ten bolek 40 cm  :)  Jak  na  zakres   zastosowanych/opisanych  

gramatur  jest  tam  sporo  mocy  ...

Pragnę poinformować,że pojawiły się nowe blanki POINT w pełnej ofercie. Blanki już nieco poznane przez nieliczną grupę wędkarzy którzy wypowiadają się na ich temat w samych superlatywach. Blanki ogólnie bardzo specyficzne o dużej zbieżności, czyli cienkie w szczycie ,grube w dole. To co rzuca się w oczy w pierwszej kolejności trzymając ten blank w ręku to wyjątkowa lekkość blanku i świetny balans. Ugięcie szczytowe (bardzo lub nieco mniej) w zależności czy to XF czy fast, ale bardzo płynnie przechodzące w dolnik. Brak jakichkolwiek dziwnych załamań. Czułość na bardzo wysokim poziomie.

Blanki te to super oferta dla łowiących sandacze na wszelkiego rodzaju i kalibru przynęty do jigowania ze względu na bardzo szeroką ofertę. Można idealnie dobrać blank  do ciężaru używanych przynęt

Ja osobiście widzę te blanki jako super alternatywę dla znanych już blanków Phenixa z serii K2 czyli TX-ów. Szczerze polecam.

61f8ae91b064.jpg    

• Like 1

Blanki point są świetne ,to fakt.

Sam nie widziałem perfekcyjniej wykonanych( jednolita grubość ścianek, nawój mat) idealnie proste.

Co do alternatywy dla TXa polemizowałbym, nie mają ze sobą nic wspólnego,oprócz bazy dla wędziska.

Czucie na innym poziomie(łowiłem jednym i drugim) jak i konstrukcja zupełnie odmienna.

Point nie znajdzie zainteresowania u wędkarzy gustujących w coraz powszechniejszym trendzie wędzisk grubości wkładu do zenita.

Ale może się do niego przekonać każdy kto nim połowi, a głównym priorytetem jest wartość użytkowa wędki.

Point jest sam w sobie swoistą tubą rezonansową ,z racji właśnie sporej zbieżności ,u mnie z delfinem niewątpliwie wzmacniającym sygnał do łapy.

Szczerze polecam ,szczególnie poszukującym czegoś innego.

• Like 1

Muszę Cie Daniel rozczarować . Bo są i to wszystkie modele ;)

Nie o tym sklepie ten wątek, zatem nie ma sensu kopii kruszyć.

70% asortymentu maja niedostępne niestety i to jest fakt.

Drugi fakt - nie szukam tych blanków - nie lubię zbieżnych - po prostu są dla mnie brzydkie ;-)

A to wystarczy, żeby nie chcieć ich mieć.

Delfina przemogłem i to uważam za swój własny sukces :-)

Tapatalknięte z komórki

Edytowane przez Dano^

Skoro nie o tym wątek, to poco była ta wrzutka ? Bądźmy poważni.

Odsyłasz do BRC, który w moim odczuciu jest jednym ze słabszych sklepów w tym kraju. Ty zacząłeś :) Wystarczyło pozostać przy reklamie blanków Point :)

Wesołych Świąt i udanych konstrukcji :)

Kończę Off topa

W BRC to wszystko jest, ale tylko na stronie :-)

Sklep, w którym niewiele jest tak naprawdę

Nie zgodzę się. Mieszkam w mieście, gdzie nie ma problemu z dostępnością komponentów, mimo to robię czasami zakupy w BRC. Tak jest wygodniej (nie musze jechać przez pół miasta). Ze swojej strony sklep polecam. Złego słowa nie napiszę. A z opiniami najczęściej jest tak, że te negatywne ludzie piszą a pozytywnych już nie zawsze (co rozumiem). Dla mnie jeden z podstawowych sklepów.

Tapatalknięte z komórki

Byłem wczoraj u Skałka, i o dziwo oglądałem blanki Point (blanki widmo jak niekurzy twierdzą).

Są fajne, choć ich wygląd może niektórym się nie spodobać.

Blank wybrany (a było z czego wybierać :blink: ), czekamy co Skałek stworzy. :D

• Like 1

Odsyłasz do BRC, który w moim odczuciu jest jednym ze słabszych sklepów w tym kraju. Ty zacząłeś :) Wystarczyło pozostać przy reklamie blanków Point :)

Wesołych Świąt i udanych konstrukcji :)

Kończę Off topa

Mam taką propozycję . Czytaj dokładnie co piszę i potem nie kłam. W którym miejscu odsyłam do BRC?

Na tym koniec i również życzę Wesołych Świąt.

• Like 2

XSS seaguide to taki zamiennik TVS-a fuji. Występuje w rozmiarach 16 i 17 a montuje się do tak samo jak TVS . Czyli insert z rurki węglowej 15mm do XSS 16 i 17mm do XSS 17. Ja podpieram zarówno insert jak i sam uchwyt na tulejach grafitowych. Czyli część tulei jest w uchwycie i część w tulei po ok 1cm. Z przodu naturalnie tylko w insercie.

• Like 1