Skocz do zawartości

Rodbuilding Skalka - choroba nieuleczalna

Rekomendowane odpowiedzi

Przywitałem dzisiaj kuriera , który przyniósł mi długą tuuuubę

a w niej.......

piękna szpada w wykonaniu Rafala  -  cuuuuudo  :D

Rafał szacun - totalnie piękny kijaszek - idealnie dobrany dolnik , no rewelka

aż nie mogę się doczekać pierwszych testów-  chyba jutro jak się wszystko ułoży

ale naprawdę , w ciemno Panowie polecam kunszt Rafała - kije  pierwsza liga :)

UUL do połowu białorybu na spinning ,choć nie tylko :) .Phenix Mirage w dwóch niesymetrycznych częściach MF 671-2. Na rękojeści dzielonej z wymienną częścią reagripu. Na krótkiej części 24 cm do środka stopki kołowrotka, na dłuższej 33 cm .Uzbrojony w Minimy Hard Chrome od 16M do 3W, szczytowa z mikrowkładem cyrkonowym.Bez żadnych pierścieni  , zaczepu i innych zbędnych dupereli :P

9bae60.jpg

e84yfa.jpg

2v9ougw.jpg

2epq794.jpg

okcxgk.jpg

2cq0b5z.jpg

scx7ia.jpg

28arz9d.jpg

Uprzedzając oczywiste pytanie "ILE WAŻY" oświadczam,że: w wersji krótszej 62g w dłuższej 69g.Bydlak normalnie :D Na usprawiedliwienie mam tylko to , że wymienne końcówki rea są elementami dołożonymi do normalnej długości blanku i trochę ważą. odpowiednio 10g i 17g :ph34r:

Edytowane przez skalek-77
  • Like 3

Myslalem i ja o Mirage asymetryku w dwoch kawalkach :) mam dwie prosby:

- ile mierzy w tym blanku dolny sklad ?

- moglbys wrzucic dobre fotki z ugieciem blanku / wedki? Chodzi mi o obciazenie narastajaco powiedzmy 10 gr, 50 gr, 100 gr, 500 gr

Wagi kija oczywiscie gratuluje

No to jak nie Ty to moze kol. ŁYSY ? strasznie mnie interesuje ten blank pod katem okonia i bialorybu :) dobrze byloby zobaczyc ugiecie

W szczegolnisci ciekawi mnie czy rekojes nie przesztywnia go w dolniku, czy nie zaburza progresji oraz jak bardzo miekka jest szczytowka, czy tak jak wklejka pozwoli memlac przynete czy jest jednak twardsza

No to jak nie Ty to moze kol. ŁYSY ? strasznie mnie interesuje ten blank pod katem okonia i bialorybu :) dobrze byloby zobaczyc ugiecie

W szczegolnisci ciekawi mnie czy rekojes nie przesztywnia go w dolniku, czy nie zaburza progresji oraz jak bardzo miekka jest szczytowka, czy tak jak wklejka pozwoli memlac przynete czy jest jednak twardsza

Jeśli nie masz przeszkód co do blanku jednoczęściwego, to blankiem takim jest 671-1 i jeszcze bardziej miększym w szczycie 711-1 z racji takiej, iż jest dłuższy. W początkowej fazie brania i holu, ryba nie jest świadoma, co się dzieje("miętoli" dalej). Podejrzewam, że blank Kuby będzie bardzo podobny, ale nie znam go i to już właściciel pewnie coś napisze po oględzinach.