Maciej 77 Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Witam możesz podać jak w/w piękność wyszła wagowo ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 15 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Witam możesz podać jak w/w piękność wyszła wagowo ...?Nie ważyłem a kijek już dawno u właściciela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 Jestem szczęśliwym posiadaczem tej wędki. Niestety jeszcze nie doczekała się debiutu (dostałem ją pod koniec grudnia). Po złowieniu kilkudziesięciu ryb napiszę o moich odczuciach o tym kiju. Zważę kij i napiszę jaką ma masę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 20 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Jestem szczęśliwym posiadaczem tej wędki. Niestety jeszcze nie doczekała się debiutu (dostałem ją pod koniec grudnia). Po złowieniu kilkudziesięciu ryb napiszę o moich odczuciach o tym kiju. Zważę kij i napiszę jaką ma masę.Lada moment będziesz posiadaczem drugiej. Młodszy braciszek bliźniak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 A moje jak się zrobi to wklej fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASOTA1974 Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 (edytowane) Dziś rano otrzymałem przesyłkę z pracowni Skałek Rods..przyszedł mój Cormoran Xenodon 198cm c.w 40-80g..który oddałem do totalnego odświeżenia..lakierownie blanku. Kijek został ubrany w przelotki Fuji Sic Slim uchwyt Fuji DPS 18 insert wenge rękojeść korek burunt+tiger. Robotę którą wykonał Rafał jest niesamowita..kijek dostał nowe życie..wygląda perfekcyjnie..ocenę zostawiam Wam. Rafał Dzięki. Cormoran Xenodon 198cm 40-80g przed odświeżeniem : Cormoran Xenodon 198cm 40-80g po wizycie w pracowni Skałek Rods : Edytowane 20 Lutego 2019 przez LASOTA1974 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 23 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 (edytowane) SZCZUPAL NA GRUBOKijek na swimbaitowym blanku Phenixa z serii M1, model MXUR80H zbudowany w wersji castingowej pod szczupaki łowione na większe jerki i duże gumy. Blank został przycięty do długości 2,2 m, mocy 35 lb, opisany do 6 oz.Kijek tan dostał przelotki Fuji Sic Slim w zbrojeniu tradycyjnym, uchwyt Fuji ACS 17, rękojeść split z korka burnt, korkogumy, wstawka z tygrysa, cienkie paski z naturalnego korka. Edytowane 23 Lutego 2019 przez skalek-77 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 25 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 BLANKI MHX ELITE-X SERIESNajnowsze blanki z najwyższej półki MHX-a już są do dyspozycji. Na początek tylko 10 modeli o różnych mocach i akcjach. Jak się dobrze przyjmą seria będzie uzupełniana o kolejne. A do wyboru jest sporo.Jest to oferta głównie skierowana dla tzw. "sandaczowców". Szczególnie tych co lubią obserwować opad na szczytówce, mimo tego ,że blanki są bardzo elektryczne i świetnie przekazują do "łapki"nawet najdelikatniejsze brania.Blanki wysokomodułowe ( 57 million modulus) o typowo amerykańskiej konstrukcji, czyli bardzo delikatne szczytówki i mocne dolniki, bardzo szybkie i "elektryczne". Ugięcie bardzo szczytowe ale płynnie przechodzące w bardzo mocny dolnik. Takie typowe X-fasty, a niektóre modele to wręcz to XXX-fasty. Wyjątkiem jest seria NSJ. Te są o mniejszej zbieżności i maja wyraźnie mocniejsze szczytówki, no i te są wyraźnie niedoszacowane , jeżeli chodzi o moc i c.w.Można z czystą odpowiedzialnością powiedzieć ,że nowe MHX-y Elite- X Series są bardzo ciekawą alternatywą dla bardzo cenionych i niestety już nie dostępnych blanków St.Croix z serii Extreme. Jest dużo bardzo podobnych modeli pod względem akcji ,szybkości i ugięcia. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Wszystkie 1pc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 25 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Wszystkie 1pc ?Wszystko 1 skład, różne długości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 BLANKI MHX ELITE-X SERIES Można z czystą odpowiedzialnością powiedzieć ,że nowe MHX-y Elite- X Series są bardzo ciekawą alternatywą dla bardzo cenionych i niestety już nie dostępnych blanków St.Croix z serii Extreme. Jest dużo bardzo podobnych modeli pod względem akcji ,szybkości i ugięcia. Tylko kolor nie ten jak powiedział baca wiążąc buta dżdzownicą. Nie mam nic przeciwko MHX-om, kilka nawet polecam jako ciekawe i budżetowe konstrukcje (co prawda w miarę wzrostu popularności poszły w górę). Ale MHX-owym Elitkom do Extremek nie tak blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Tylko kolor nie ten jak powiedział baca wiążąc buta dżdzownicą. Nie mam nic przeciwko MHX-om, kilka nawet polecam jako ciekawe i budżetowe konstrukcje (co prawda w miarę wzrostu popularności poszły w górę). Ale MHX-owym Elitkom do Extremek nie tak blisko.Nie twierdzę ,że to to samo ale przy niektórych modelach Elite-X są bardzo blisko Extreme (nie mylić ze starymi MHX-ami ,bo tu faktycznie jest przepaść). Ja rozumiem ,że marka robi swoje i napis na kijku ma znaczenie. Ja opisuje tyko subiektywne odczucia typowo użytkowe (szybkość , ugięcie, waga, czułość i ogólne wrażenie). Co do koloru to fakt , to nie to. Ale w tym przypadku to akurat na + Tak czysto przykładowo. Chciałbym kijek maksymalnie zbliżony do 5S610MLXF-B. Nie biorąc pod uwagę tych nowych MHX-ów , to nie mam pomysłu. A tu NP -843 , bardzo podobny, a nawet więcej.Do 5S70MF najbardziej zbliżony NSJ 8225 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Ja rozumiem ,że marka robi swoje i napis na kijku ma znaczenie. Tak czysto przykładowo. Chciałbym kijek maksymalnie zbliżony do 5S610MLXF-B. Nie biorąc pod uwagę tych nowych MHX-ów , to nie mam pomysłu. A tu NP -843 , bardzo podobny, a nawet więcej.Do 5S70MF najbardziej zbliżony NSJ 8225Kije lubię bez napisów a marka ma małe znaczenie (poza wpływem na cenę), ma działać.Tych dwóch które opisałeś nie widziałem, przy okazji chętnie porównam, dzięki za podpowiedź. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Czyli byla seria MHX Elite,nowa ma dodana literke X ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Czyli byla seria MHX Elite,nowa ma dodana literke X ?Nowe mają żywice nano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Nie rozumiem... Te blanki są już, od jakiegoś czasu, dostępne w Fishingrod.plW MHX to była nowość, ale na 2018 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Nie twierdzę ,że to to samo ale przy niektórych modelach Elite-X są bardzo blisko Extreme (nie mylić ze starymi MHX-ami ,bo tu faktycznie jest przepaść). Ja rozumiem ,że marka robi swoje i napis na kijku ma znaczenie. Ja opisuje tyko subiektywne odczucia typowo użytkowe (szybkość , ugięcie, waga, czułość i ogólne wrażenie). Co do koloru to fakt , to nie to. Ale w tym przypadku to akurat na + Tak czysto przykładowo. Chciałbym kijek maksymalnie zbliżony do 5S610MLXF-B. Nie biorąc pod uwagę tych nowych MHX-ów , to nie mam pomysłu. A tu NP -843 , bardzo podobny, a nawet więcej.Do 5S70MF najbardziej zbliżony NSJ 8225 Osobiście, jeżeli będę szukał odpowiednika 5S70MF, to poszukam możliwości ściągnięcia tego blanku: https://rodgeeks.com/collections/st-croix-scv-blanks/products/scv70mf 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Osobiście, jeżeli będę szukał odpowiednika 5S70MF, to poszukam możliwości ściągnięcia tego blanku: https://rodgeeks.com/collections/st-croix-scv-blanks/products/scv70mfJeżeli będzie taka możliwość to jasne ,ze tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Nie rozumiem... Te blanki są już, od jakiegoś czasu, dostępne w Fishingrod.plW MHX to była nowość, ale na 2018 Z tego co wiem to są , ale tylko na stronie internetowej. Fizycznie był jeden blank 10lb. Nigdzie nie napisałem ,że to nowość z 2019r tylko ,że to najnowsze blanki z MHX. I jest to prawda. Czyli byla seria MHX Elite,nowa ma dodana literke X ?To zupełnie inne blanki. Jest seria Elite pro nano (mata Toray 50 mln PSI) i seria Elite-X ( mata Mitsubishi 57mln PSI) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Nowe mają żywice nanoObecnie zarówno seria Elite pro jak i Elite -X są w nano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Obecnie zarówno seria Elite pro jak i Elite -X są w nano Poszła moda z Polski, amerykanie nadążają. Przeciwko postępowi technologicznemu nie mam nic przeciwko ale nano zaczyna być lekarstwem na wszystko i świadczyć o za....ści produktu. Sorry że tu, Rafał nic nie jest winien że nanofilia panuje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 No nawet chiński Dragon jest od dawna nano. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braco Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Piękne wędki, naprawdę te dolniki to perfekcja. No i szacunek za dodawanie wpisów przybliżających wszystkim cały ten rodbuilding.Może kiedyś będzie dane skorzystać z usług 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 2 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 HARCOROWA TROCIÓWKAKijek zbudowany na blanku Suzuki RXF-20lb-862 ( 2,6m, 25lb, c.w, do 42g) zbudowany z myślą o rzecznych Trociach łowionych w trudnych warunkach. Czyli mocny kij na Trocie. Kijek uzbrojony został w przelotki Fuji Sic Slim. Dwie pierwsze dwu stopkowe , czyli mocno nawet z zapasem. Krótka pełna rękojeść z korka burnt z wstawką z szachownicy i korkogumy, uchwyt Fuji DPS + drewniany insert wenge. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 6 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 NA KROPKIKijek typowo pstrągowy na blanku Suzuki RXF-5lb-702 pro. 2 składy w długości 2,13 m , 7 lb mocy , opisany do 6 g ale może nie co więcej.Kijek ten został uzbrojony w przelotki Fuji Torzite T2, uchwyt AT Apex, insert, zabudowa nakrętki i wstawka z wovenu z czerwoną wyplotką. Zakończenie z pianki Matagi , elementy ozdobne Rod Craft. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi