skalek-77 Opublikowano 21 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 A do wyżej opisanego kompletu jeszcze kijek pod jerki 30-80g na blanku Suzuki RXSJ-4oz-631 i zestaw kompletny 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 28 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Kijek pod sandacze na blanku z F.A Kraag Elite, model SKXE6916-1N pomalowany na kolor basalt grey. Blank szybki ,czuły z delikatną szczytówką i mocnym dolnikiem ale nie pała o ładnym progresywnym ugięciu. Opisany jako 2,06cm, 16lb mocy, cw do 28g, myślę ,że prawidłowo opisany. Kijek ten dostał dzieloną rękojeść z twardej grafitowej pianki i korkogumy, przelotki Fuji Torzite T2, uchwyt Fuji SKSS 17. Czyli wszystko w szaro-grafitowej tonacji. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 KRÓTKA PSTRĄGÓWKA NA SUZUKIKijek pod pstrąga i okonia na jedno składowym Suzuki RXF-6lb-601. Kijek o długości 1,82m , mocy 8lb, komfortowo współpracuje z przynętami 3-10g. Blank bardzo już znany więc kolejny raz nie będę się rozpisywał . Kijek został ubrany w przelotki Fuji Torzite, rękojeść dzieloną z korka Kaktus 2, wstawki z pomarańczowej pianki i korkogumy. Uchwyt SKSS 16 z insertem z drewienka egzotycznego. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 UNIWERALNY JEDNOSKŁAD SUZUKI RXXFBardzo uniwersalny kijek łódkowy na blanku Suzuki RXXF-18lb-701 pro. 2,13m, 18lb mocy, ogarnia główki 25g +guma 4'. Kijek szybki, bardzo czuły, o pięknym progresywnym ugięciu. Ze względu na jego wyjątkowe właściwości czyli połączenie szybkości z mięsistością i mocniejszym dolniku niż w wersji RXF kijek ten świetnie obskakuje zarówno szczupaka jak i sandacza.Kijek ten został uzbrojony w przelotki Fuji Torzite, uchwyt SKSS 17 z insertem z rurki woven, rękojeść dzieloną z korka burnt z dodatkiem korkogumy i cienkich pasków czerwonej pianki. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 14 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 SZYBKI RZECZNY UNIWERSAŁRzeczny szybki i uniwersalny kijek na blanku Kraag XF model SKXF-9611-2N. kijek ten obskoczy większość łowionych rybek na naszych rzekach. Klenia na większe przynęty, bolka na lżej, sandacza i szczupłego również. Kijek szybki, elektryczny, o dość szczytowej akcji i czułej szczytówce. Dolnik z małym zapasem mocy ale nie kołek . Progresywnie wchodzi w ugięcie wraz z przyrostem obciążenia z drugiej strony.Kijek ten został uzbrojony w pełną rękojeść z korka tiger i kaktus 2 dzięki czemu kijek jest idealnie wyważony. Uchwyt Fuji SKSS 16 z insertem z korka kaktus 2, przelotki Fuji Sic Titanium. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 W takim wydaniu to i skss może być użyteczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 15 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2019 Byłem wczoraj osobiście odebrać swoją Suzuki 601 6lb. Wykonanie pierwsza klasa???? Zostawiłem jeszcze St.Croix do zbojenia. Ze strony Rafała pełna profeska. Teraz tylko czekać na początek sezonu pstrągowego. Dzięki Rafał. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 19 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Kijek na blanku Matagi z kategorii "na wszystko co w wodzie pływa". Mowa o blanku typu solid carbon model TR 60 Auriga Nuovo . Kijek został przedłużony do 1,98m, mocy ma 10lb ,c,w do 11g. To taki UL-L co ogarnia na prawdę duże przyłowy. Można tym kijkiem podłubać okonki na 3g główce jak i z powodzeniem połowić sandacze na główki 10g. I daje redę nawet tym większym egzemplarzom .Kijek ten dostał pełną rękojeść z naturalnego korka , wstawka z drewna pod insert uchwytu Angle japan. Przelotki to ciemne Fuji Torzite T2. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 19 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 I jeszcze jeden Matagi TR 60 Auriga Nuovo , również przedłużona do 1,98m w nie co innym wydaniu.Sami zdecydujcie, który fajniejszy. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Niby o gustach się nie dyskutuje, ale jak dla mnie pierwszy ładniejszy .No i chyba ma krótszy foregrip- zastanawiam się czemu te fore mają takie długie, przeca to nie trociowe czy szczupakowe wędki .Po mojemu, to długi fore zakłóca estetykę rękojeści w kiju, zwłaszcza w dość delikatnym, bo 10 lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Naprawdę pierwszy z góry , na pewno uchwyt Angle Japan dodaje wiele uroku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 (edytowane) Dla mnie kolorystycznie i wizualnie drugi, z uwagą o fore jak @Jozi , też nie lubie jak w kijach klasy UL mam zbyt go dużo. Jakby miał mniejszy i dać uchwyt z pierwszego to byłoby dla mnie cud miód i orzeszki Edytowane 19 Grudnia 2019 przez nyny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Fore w pierwszej Auridze ma 4cm to jest czwarty kij ktory został zrobiony przez Rafała w tym samym uchwycie i długości fore jedynie długość dolnika się zmieniała w zależności od długości i mocy blanku.Ja mam dość dużą rękę i nie lubie jak mi dłoń leży częściowo na blanku i fore.Zdecydownaie wygodniej mi jest jak cała dłonią chwytam fore i uchwyt bez żadnego progu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Długość foregripu, to kwestia gustu i chwytu. Mnie tam się podoba a i lubię mieć za co złapać, nawet jak to lekki badyl. Jozi! Czepiasz się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Długość foregripu, to kwestia gustu i chwytu. Mnie tam się podoba a i lubię mieć za co złapać, nawet jak to lekki badyl. Jozi! Czepiasz się Ja wiem czy się czepiam, prosił o opinię więc moja jest taka .Nie jestem odosobniony, @Nyny też jest za krótszym foregripem, zwłaszcza przy lekkich kijach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 (edytowane) Padło od autora pytanie to i padły odpowiedzi.Jeden lubi kotlet schabowy inny sojowy Jak już powiedziałem, w klasach kija UL nie lubię długich fore czy ogólnie dolnika. Podkreśliłem też że to moje zdanie, które każdy może mieć swoje. Edytowane 19 Grudnia 2019 przez nyny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 19 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Fore w tym drugim ma nie całe 4cm. Także nie wiem czy to tak długo. Z resztą klient tak chciał to tak ma . Jeżeli chodzi o wygląd to faktycznie z krótszym lepiej by to wyglądało. No ale ze sposobem trzymania uchwytu się nie dyskutuje . No i dzięki wielkie za opinie . Nie spodziewałem się, że ktoś zwróci uwagę na to ostatnie zdanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 A ten drugi to czasami nie mój?! Jak mój, to na pewno ładniejszy od Adrianowego Długie fore to dla mnie konieczność. Przez lata łowienia troci wyrobiłem sobie taki, a nie inny odruch trzymania kija. I bez znaczenia czy to kij ultralight czy armata na szczupaka. Nadto de gustibus non est disputandum. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 (edytowane) Raczej normalna długość Rafale pasująca do tego uchwytu.Zmierzyłem dokładnie fore ma 35mm.Przy moim uchwycie 4/1 pasuje mi idealnie:) Krzysiu król jest tylko w jasnym korku Edytowane 19 Grudnia 2019 przez adriano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 (edytowane) 35 mm to jeszcze nie taki długi przy Twoim sposobie trzymania.Masz o 1 palec dalej jak ja więc 15 mm musi być więcej. . Edytowane 19 Grudnia 2019 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelstu Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 A ten drugi to czasami nie mój?! Jak mój, to na pewno ładniejszy od Adrianowego Długie fore to dla mnie konieczność. Przez lata łowienia troci wyrobiłem sobie taki, a nie inny odruch trzymania kija. I bez znaczenia czy to kij ultralight czy armata na szczupaka. Nadto de gustibus non est disputandum.Ten drugi to może też byc moj ☺. Jakis czas temu zobaczylem tu w wątku właśnie takie cudo i zamówiłem sobie identyczny kijek. Jak dla mnie rewelacja ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 20 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 Ten drugi to może też byc moj ☺. Jakis czas temu zobaczylem tu w wątku właśnie takie cudo i zamówiłem sobie identyczny kijek. Jak dla mnie rewelacja ☺Masz rację . To "cudo " co wcześniej widziałeś to właśnie Krzyśkowe. A ten teraz pokazany to Twój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 25 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 PSTRĄGÓWECZKAKijek na pstrągi na blanku Suzuki RXF-6lb-702. (2,13m dwa kawałki, 8lb mocy c,w realnie 3-10g). Czyli typowa lżejsza pstrągówka na mniejsze rzeki. Obsłuży jigi na główkach od 2-8g, wobki 4-7cm, (Twitcha też), wszelakie wahadełka i obrotówki do 3. Poza pstrągami równie fajna pod okonie.Ten akurat egzemplarz dostał krótka pełną rękojeść z korka burnt, uchwyt BRS11-229 z czarnym gwintem, oraz lekkie tytanowe przelotki w ciemnym kolorze Fuji Torzite T2Po za tym życzę wszystkim Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Najmocniejszy Suzuki RXF-20lb-762 do cięższego łowienia. Głównie jako kijek na szczupaki ale można go traktować jako cięższy uniwersał. Kijek uzbrojony w przelotki Fuji Torzite, uchwyt SKSS17 z insertem z egzotycznego drewna. Rękojeść dzielona z korka rivier 2, wstawka z kaktusa, elementy zakończone korkogumą. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 (edytowane) KRAAG F POD MORSKĄ TROTKĘ.Kijek ten powstał na blanku Kraag F model SKF9622-2N. (2,9m długości, 22lb mocy , c,w do 35g realnie nie co więcej). Blank lakierowany w kolorze transparentnym burgundy dust. Kijek został zbudowany w zasadzie do cięższego dropa i jako kijek pod morską trotkę. Dość delikatna szczytówka jak na moc 22lb i płynnie przyrastająca moc aż do końca dolnika, więc myślę ,że sprawdzi się do takiego łowienia wyśmienicie. Kijek został uzbrojony raczej klasycznie, aczkolwiek ze smaczkiem ( tak przynajmniej mi się wydaje )Rękojeść pełna z różnego rodzaju korka ( przejście tonacyjne od najjaśniejszego do najciemniejszego, patrząc od uchwytu),a uchwyt to A22WS-T Alpsa, przelotki Fuji Torzite. Nitka to burund metalic, idealnie dobrana pod kolor blanku. Edytowane 31 Grudnia 2019 przez skalek-77 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi