gorgol Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 >1...Tak jak w tytule..w kołowrotku gdy pojawia sie luz to podkłada sie mu podkładkę,,,w schemacie jest podkładka jedna ,bardzo gruba po lewej stronie od strony korby...chciałem dołozyc cieniutka podkładkę z prawej strony,,to dowiedziałem sie ,ze nie podkłada sie z prawej strony,bo zmienia sie liniowośc koła głównego wzgledem piniona?????>2...,to mechanizmy w kołowrotku są prawie wcisniete w obudowe,i feler jest taki ,że koło zębate podczas kręcenia obciera o wodzik posuwu szpuli tenktóry simiga po wormshafcie,i logiczne jest ze wtedy podkłada sie podkładke od spodu koła(prawa strona)w celu podniesienia(odsadzenia w górę) aby nie tarło...ale znowu nie wolno bo z prawej...czy jest jakis sposób na dociśnięcie obnizenie wodzika na wormie????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 W jakim młynku masz takie dolegliwości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 (edytowane) Nie napisałem ze ja mam ,a czy to jest aż takie istotne dla tego tematu?????opisane jest mam nadzieje jasno i czytelnie.W stelli FE.jeżeli cie to uspokoi. Edytowane 9 Marca 2013 przez gorgol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 To chyba Ciebie ma uspokoić !! i jak w taki sposób szukasz pomocy to gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Darek na logikę-dodatkowa podkładka likwiduje luz na korbie, ale aż drastycznie nie dociska koła by miało obcierać o wodzik, tam powinno być wystarczająco luzu.Bardzo mnie szokuje, żo występuje w stelli FE, bardzo dziwne to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Wedle schematu,tak jak jest po orginalnych czesciach tak sie własnie dzieje..i teraz co zrobic aby koło nie smigało po wodziku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 przyzwyczaić się do luzów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 No z tym ,że jest to po prostu nie do przyjęcia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 hehe, czasem lepiej popierdzielić luzy i nie kombinować to moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Gdzieś już było o takim problemie w Stelce na forum. Skończyło sie lekkim podpiłowaniem wodzika o ile dobrze pamietam. Trzeba troche przekopać forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Gdzieś już było o takim problemie w Stelce na forum. Skończyło sie lekkim podpiłowaniem wodzika o ile dobrze pamietam. Trzeba troche przekopać forum.Rany. Są takie Stelle, jeszcze fabrycznie nie podpiłowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Wiem wiem pamietam to było ze stelli z 95r,i tam własnie delikatnie papierek poszedł w ruch...ale czy są inne sposoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Wiem wiem pamietam to było ze stelli z 95r,i tam własnie delikatnie papierek poszedł w ruch...ale czy są inne sposoby.Są, kupno nowego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 ja odkupie ten z luzami mi nie przeszkadzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 ...szczególnie te technologiczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 (edytowane) wg mnie problem może leżeć w wyrobionych łożyskach albo ich osadzeniu, szczególnie z prawej stronyale nie jestem specem w tej dziedzinie i tylko kieruję się zdrowym rozsądkiem Edytowane 10 Marca 2013 przez lokoko83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Tęz o tym myslałem,ale sprzęt jest na dotarciu.....kilkanascie wypraw na ryby,i tyle jego pracy było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Rozwiązałeś problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Mam nadzieje ze tak ale okaze sie to po pierwszym wypadzie na ryby...bo jeszcze nie testowałem nad wodą....wymieniłem wszystkie łozyska na ezo,i zebrałem papierem sciernym,setne mm grubosci,wodzika,i teraz jest dobrze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Mam nadzieje ze tak ale okaze sie to po pierwszym wypadzie na ryby...bo jeszcze nie testowałem nad wodą....wymieniłem wszystkie łozyska na ezo,i zebrałem papierem sciernym,setne mm grubosci,wodzika,i teraz jest dobrze....No to powinno być cacy Dareczku, nowe kulki, smar . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi