Przemysław Bogusławski Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Cześć, Gdzie można nocą pospinningować na suma w Warszawie? Może głupie pytanie, ale zawsze warto. Pamiętam, zadałem taką kwestię jednemu warszawskiemu wędkarzowi sprzed 35 lat i on mi powiedział: - Rzucaj na wierzbę przy 2-giej główce przed poniatoszczakiem. Tak tyż zrobiłem i wyciągnąłem 2 sumy!Oba kalosze i oba poszły wystraszone.(ten większy miał 108 cm.)Wiele nocy (ok 11/18) spędziłem nad warszawską wodą z bączkiemisumowym.Słyszałem i czytałem, że sumy dobrze biorą koło bergla na Bielanach. Tragic!!! Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Dwa duze sumy (60 i 90) padly w tym roku kolo Gdanskiego i oba poszly do bud wietnamskich. Generalnie sum i sandacz dostaje od razu w leb, tylko los zwlok jest nieco inny. Z drugiej strony, co teraz NIE dostaje w leb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klon Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Największe sumy w Warszawie to w okolicach Ratusza się przewalają <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukexio Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Czesc! najlepszy most gdanska i most syrena!!spining w nocny na duzy gumy 10cm twister bialy, glowka 25gr! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Cześć, Gdzie można nocą pospinningować na suma w Warszawie? Może głupie pytanie, ale zawsze warto. Pamiętam, zadałem taką kwestię jednemu warszawskiemu wędkarzowi sprzed 35 lat i on mi powiedział: - Rzucaj na wierzbę przy 2-giej główce przed poniatoszczakiem. Tak tyż zrobiłem i wyciągnąłem 2 sumy!Oba kalosze i oba poszły wystraszone.(ten większy miał 108 cm.)Wiele nocy (ok 11/18) spędziłem nad warszawską wodą z bączkiemisumowym.Słyszałem i czytałem, że sumy dobrze biorą koło bergla na Bielanach. Tragic!!! Pozdrawiam, Przemek SUMóW szukaj w okolicach Siekierkowskiego - tam gdzie pracują pogłębiarki - jak jest spokój, można nieźle połowić - sam nie złowiłem wąsacza, ale już widziałem jak padły całkiem takowe do 1,2 m Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 O własnie, fajnie, że ktoś poruszył temat pogłębiarek na Wiśle. Przejeżdzam tamtędy i czasami się zastanawiam nad tym miejscem. Czy z brzegu ma to jakiś sens? W każdym bądź razie ja chętnie bym się tam wybrał i podpatrzył jak to wygląda z bliska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Reasumujac - sumy sa wszedzie.I jest w tym sporo prawdy, bo wieczorem sum opuszcza ostoje i wychodzi na zer. A przeplyniecie od Grota do Siekierek to dla niego pikus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 O własnie, fajnie, że ktoś poruszył temat pogłębiarek na Wiśle. Przejeżdzam tamtędy i czasami się zastanawiam nad tym miejscem. Czy z brzegu ma to jakiś sens? W każdym bądź razie ja chętnie bym się tam wybrał i podpatrzył jak to wygląda z bliska. Co do miejsc gdzie są pogłębiarki warto spróbować zapolować za wąsatym i nie tylko - jeśli tylko nie pracują to jest to miejsce warte odwiedzenia - ciężko chyba będzie - jak widziałem ostatnio - pogłębiarki w okolicy Siekierkowskiego pracują jakby NON STOP - poznać można po tym, ze ciągle w górę wyrzucają masę wody. Co do innych miejsc sumowych to np. niektóre główki w Centrum Warszawy - są bardzo głębokie na szczycie, mnóstwo w nich zaczepów Ja osobiście w następnym sezonie sie na wąsacze nastawię i zobaczymy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi