Skocz do zawartości

St.Croix LES60ULF2

HenrykJ

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Proszę o opinie na temat tego wędziska  i jakie metody i przynęty obsłuży.

Wędzisko z przeznaczeniem na  okonia, tylko z łodzi na jeziorach z batami kamienistymi od 1.3m do 2.5m , górkami od 1.5m do 5m oraz chaszcze i zielsko do 3m.  Waga przynęty z obciążeniem od 1gr do 6gr max.

W przypadku braku  opinii na temat tego kija proszę o radę co w  zamian na warunki j/w.   

Pozdrawiam

Henryk J

Edytowane przez HenrykJ

Dzięki Pitt czytałem chyba wszystko co jest u nas. Ale od jakiegoś czasu  chodzi mi po głowie ten St.Corix i dlatego zdecydowałem się poprosić o informacje kolegów na forum. Jest jeszcze jedno wędzisko które Kolega Kamil z forum mi zaszczepił i nie mogę o nim zapomnieć to Diwa Steez spining tylko nie wiem na razie   jaki model by pasował do warunków które podałem. Jeszce mniej informacji niż o St. Croix.

Pozdrawiam

Watro się jeszcze zapoznać z propozycją Fishingartu czy coś by nie wybrać z ich produkcji, może pheniksa, lamiglasa.Wybór taki że głowa boli.W wersji ekonomicznej jest MHX 842-2 taki 2-9g 8lb.Też będzie ciekawy na okonie :) .Mam go jeszcze nie testowany ale na sucho widzę że będzie bardzo dobry tak do główki 6g i gumki 5cm.

• Like 1

Mam okonióweczkę na tym MHX-842-2 bardzo przyjemna wędeczka na okonia idealna raczej bez przeciążania poza opis.

A ja  http://img208.imageshack.us/img208/1237/mhx015.jpg

Myślę również, że opisana uczciwie. Nie znaczy to wcale, że gdybym mógł, nie przesiadłbym się ma LE  ;)

Edytowane przez popper

Witam ja wybralem ten model !! , st croix LES76MLXF 2 . Oczywiscie po poproszeniu o opinie na forum . Mozna go nawet przeciazyc o kilka g tzn 10 g plus guma 5,5 cm .Z przylowem mentnookiego poradzi sobie bez problemu . Nie traci na czulosci po przeciazeniu . Napisze wiecej po dluzszych testach . Pozdrawiam Zbigniew