Skocz do zawartości

Powrot do wahadla.

TERMOS

Rekomendowane odpowiedzi

Po ostatniej wyprawie zwatpilem troche w slotecznosc woblera to jedno .Drogie to zerkam na caloksztalt lat spedzonych na poszokiwaniach uniwersalnej przynenty na szczupaka .W dobie dzisiejszego rozwoju zauwazam ze zaczyma wszystko od nowa .Przyjemne to uczucie bo wlasnie na nowo odkrylem BLACHE .

Poczesci wina to jerry-ego i jego Doktorka ,mifka oraz roberta ze ze kawal metalu na nowo zajal czolowe miejsce na mojej liscie .Dzis bylem w sklepie ogladac wirowki i nowe blaszki ktorych niestety mam tak niewiele.

Nadchodzi wekend i juz powoli zaczymam pakowac graty przed nowym wyjazem do mojej POLANDI .Niemam pojecia co tam jest w sklepach, napewno alga ,gnom i wydra .Co jeszcze mam kupic ?POMOZCIE.

Interesuja mnie doze blachy.

Witaj TERMOS,

w tym sezonie zupelnie spontanicznie wrocilem do blachy i obrotowki, choc nie totalnie. Na przypadkowo na targu zakupione blachy polskiej firmy Spinnex (www.spinnex.com.pl)zdolalem sprowokowac kilka zebatych. Uzywam te modele: Krokodile, Herring i... Bass - ten ostatni nawet nie wiem, skad sie wzial, ale przyniosl przy swojej premierze szczupaczka kolo 55-60 cm, a zalozylem go tylko po to, aby wybadac dolny cw. kija :mellow:

Nie sa to zbyt wielkie blachy, ale kazda z nich zaliczyla juz po przynajmniej jednej rybie w zupelnie roznych warunkach... Sa pozatym lotne, a koszt za szt.: ok. 1 €.

Pozdrawiam --Yacar?--

post-395-1348913589,3052_thumb.jpg

Witaj TERMOS.

Wahadła stały się niepopularne nie tylko nad wodą ale i w sklepach, a szkoda. Co mogę Ci

polecić, wahadła Polspingu gnomy, algi i morsy, nie są to co prawda te wahadła co kiedyś

ale zawsze warto spróbować. (Dawniej Polsping wykonywał te blachy z metali kolorowych,

miedź, mosiądz teraz robią ze stali galwanizowanej, różnica jest niestety na niekorzyść

stalowych). Polecam też blachy wahadłowe HRT sygnowane DAM Efzzet oraz karlinki Stefana

Przychoćko. Z HRT dobre są Jaź, Orka, wszystkie Gnomy sprzedawane pod marką DAM oraz

obrotówki też sygnowane DAM jak też Veltica (dokładnie jak Rublex) oraz Collonele sygnowane

jako Balzer.

To tyle Pozdrowienia Jachu

:D yacare -modele na ktore lowisz -czy sa troche wieksze rozmiary.Napewno bede rozgladal sie za nimi.

Krokodile, Herring i... Bass

janusz-

Polecam też blachy wahadłowe HRT sygnowane DAM Efzzet oraz karlinki Stefana

Przychoćko. Z HRT dobre są Jaź, Orka, wszystkie Gnomy sprzedawane pod marką DAM oraz

obrotówki też sygnowane DAM jak też Veltica (dokładnie jak Rublex) oraz Collonele sygnowane

jako Balzer.

:D janusz-to zabrzmialo troche jak -kazdy klijent kocha swoja firme .Ale zamiany hrt-na dam a dokladnie jak rublex oraz collone sygnowane jako balzer.Mozna sie zakrecic -cos wybiore z tych poleconych, hrt to Mi chyba pasuje najlepiej .

DZIEKUJE ZA POMOC.

Witaj TERMOS.

Nie chodziło mi o chwalenie HRT, zresztą to im chyba niepotrzebne. Natomiast

prawda jest taka, że większość twardych przynęt spinningowych sprzedawanych w

Europie i nie tylko to produkcja HRT sprzedawana pod różnymi markami o których

wspomniałem. Jako ciekawostkę powiem tylko, że wszystkie podlodówki sygnowane

jako DAM robi odłam HRT. To tyle gwoli wyjaśnienia.

Pozdrowienia Jachu

• 3 tygodnie później...

Po krotkim ale intensywnym pobycie w POLANDji i zaczerpnieciu swiezego powietrza pragne podzielic sie z Wami Moim zakupem .

W sumie odwidzilem 10 sklepow wedkarskich ,niestety w zadnym z nich niedostalem slynnego Doktorka spon-a .Doze blach to chyba bolaczka wedkarska -wybor i jego brak.Z posrod tego co mozna wygrzebac w sklepikach znalazem firmy

OSKO -tu fajny miedziany gnom gram 40 ,wydra w tym samym kolorze .

Robinson-basic-srebrne wachadlo i jeszcze model- trout 30g

SPINEX-PERCH 1w kolorze zlotka

Polspining -alga i gnom

i cos co przypomina wygladem wobler a minowicie LARSEN A

fajna blaszka o zaskakujacej pracy .

Wieczory coraz dlozsze i pewnie znajde troche czasu na podrasowanie blaszek sliczna czerwona wstazeczka.

W drodze powrotnej juz na promie spotkalem warszawska ekipe KTORA POZDRAWIAM jadaca gdzies na

http://www.gwardak.com/aland_1.htm

Pozdrawiam wiec przewodnika w amerykanskim moro i zycze wielu niezapomnianych wrazen.

rafal