TERMOS Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Po ostatniej wyprawie zwatpilem troche w slotecznosc woblera to jedno .Drogie to zerkam na caloksztalt lat spedzonych na poszokiwaniach uniwersalnej przynenty na szczupaka .W dobie dzisiejszego rozwoju zauwazam ze zaczyma wszystko od nowa .Przyjemne to uczucie bo wlasnie na nowo odkrylem BLACHE .Poczesci wina to jerry-ego i jego Doktorka ,mifka oraz roberta ze ze kawal metalu na nowo zajal czolowe miejsce na mojej liscie .Dzis bylem w sklepie ogladac wirowki i nowe blaszki ktorych niestety mam tak niewiele.Nadchodzi wekend i juz powoli zaczymam pakowac graty przed nowym wyjazem do mojej POLANDI .Niemam pojecia co tam jest w sklepach, napewno alga ,gnom i wydra .Co jeszcze mam kupic ?POMOZCIE.Interesuja mnie doze blachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacaré Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Witaj TERMOS, w tym sezonie zupelnie spontanicznie wrocilem do blachy i obrotowki, choc nie totalnie. Na przypadkowo na targu zakupione blachy polskiej firmy Spinnex (www.spinnex.com.pl)zdolalem sprowokowac kilka zebatych. Uzywam te modele: Krokodile, Herring i... Bass - ten ostatni nawet nie wiem, skad sie wzial, ale przyniosl przy swojej premierze szczupaczka kolo 55-60 cm, a zalozylem go tylko po to, aby wybadac dolny cw. kija Nie sa to zbyt wielkie blachy, ale kazda z nich zaliczyla juz po przynajmniej jednej rybie w zupelnie roznych warunkach... Sa pozatym lotne, a koszt za szt.: ok. 1 €. Pozdrawiam --Yacar?-- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Witaj TERMOS.Wahadła stały się niepopularne nie tylko nad wodą ale i w sklepach, a szkoda. Co mogę Cipolecić, wahadła Polspingu gnomy, algi i morsy, nie są to co prawda te wahadła co kiedyśale zawsze warto spróbować. (Dawniej Polsping wykonywał te blachy z metali kolorowych,miedź, mosiądz teraz robią ze stali galwanizowanej, różnica jest niestety na niekorzyśćstalowych). Polecam też blachy wahadłowe HRT sygnowane DAM Efzzet oraz karlinki StefanaPrzychoćko. Z HRT dobre są Jaź, Orka, wszystkie Gnomy sprzedawane pod marką DAM oraz obrotówki też sygnowane DAM jak też Veltica (dokładnie jak Rublex) oraz Collonele sygnowanejako Balzer.To tyle Pozdrowienia Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 11 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 yacare -modele na ktore lowisz -czy sa troche wieksze rozmiary.Napewno bede rozgladal sie za nimi.Krokodile, Herring i... Bass janusz-Polecam też blachy wahadłowe HRT sygnowane DAM Efzzet oraz karlinki StefanaPrzychoćko. Z HRT dobre są Jaź, Orka, wszystkie Gnomy sprzedawane pod marką DAM oraz obrotówki też sygnowane DAM jak też Veltica (dokładnie jak Rublex) oraz Collonele sygnowanejako Balzer. janusz-to zabrzmialo troche jak -kazdy klijent kocha swoja firme .Ale zamiany hrt-na dam a dokladnie jak rublex oraz collone sygnowane jako balzer.Mozna sie zakrecic -cos wybiore z tych poleconych, hrt to Mi chyba pasuje najlepiej .DZIEKUJE ZA POMOC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Witaj TERMOS.Nie chodziło mi o chwalenie HRT, zresztą to im chyba niepotrzebne. Natomiastprawda jest taka, że większość twardych przynęt spinningowych sprzedawanych wEuropie i nie tylko to produkcja HRT sprzedawana pod różnymi markami o którychwspomniałem. Jako ciekawostkę powiem tylko, że wszystkie podlodówki sygnowanejako DAM robi odłam HRT. To tyle gwoli wyjaśnienia.Pozdrowienia Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 11 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Janusz Ja nieodczolem tego jak zachwalanie .Zetelna informacja ,hrt opanowalo swiat .Napewno niewtajemniczony niewnika co jest co.Raz jeszcze dziekuje i rowniez pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Witaj TERMOS.OK. Wszystko jasne.Pozdrowienia Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 czy HRT produkuje tez blachy PAKO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 27 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Po krotkim ale intensywnym pobycie w POLANDji i zaczerpnieciu swiezego powietrza pragne podzielic sie z Wami Moim zakupem .W sumie odwidzilem 10 sklepow wedkarskich ,niestety w zadnym z nich niedostalem slynnego Doktorka spon-a .Doze blach to chyba bolaczka wedkarska -wybor i jego brak.Z posrod tego co mozna wygrzebac w sklepikach znalazem firmyOSKO -tu fajny miedziany gnom gram 40 ,wydra w tym samym kolorze .Robinson-basic-srebrne wachadlo i jeszcze model- trout 30gSPINEX-PERCH 1w kolorze zlotka Polspining -alga i gnom i cos co przypomina wygladem wobler a minowicie LARSEN A fajna blaszka o zaskakujacej pracy .Wieczory coraz dlozsze i pewnie znajde troche czasu na podrasowanie blaszek sliczna czerwona wstazeczka.W drodze powrotnej juz na promie spotkalem warszawska ekipe KTORA POZDRAWIAM jadaca gdzies nahttp://www.gwardak.com/aland_1.htmPozdrawiam wiec przewodnika w amerykanskim moro i zycze wielu niezapomnianych wrazen.rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi