kaczynumer1 Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 (edytowane) Z podanych zdecydowanie Red Arc(ewentaulnie jego brat Zauber)! Slammer byłyby idealny(nawet kolorystycznie), ale niestety stopka nie mieści się w uchwyt posiadanej przez Ciebie wędki(wiem, bo sprawdziłem osobiście). Więc albo piłowanie stopki, albo przezbrojenie kija(co przy jego cenie ma średni sens).Podobno Spinfisher V ma węższą stopę, więc może wejdzie, ale póki co nie miałem okazji sprawdzić. Edytowane 11 Marca 2013 przez kaczynumer1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 11 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 W ostateczności poradziłbym sobie ze spiłowaniem stopki, ale pewnie pozbawiłoby mnie to gwarancji, więc sensu w tym nie widzę. Dzięki za tą cenną informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Wg mnie RedArc powinien spełnić Twoje wymagania.Widziałem Redy po kilku sezonach uzytkowania na Wiśle( całorocznie). Kręciły bardzo dobrz a nawój pletki nawet lepszy niz w Zauberach.Sam Przymierzam się do Reda 10400 jako niskobudżetowego wołka roboczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Mam Spro Red 10400, który będzie pracował drugi sezon na główkach 10-30g + gumaDo młynka nie mam zastrzeżeń poza głośną pracą rolki nawijającej plecionkę - pewnie trzeba przesmarować Polecam test >> http://fishing-test.pl/koowrotki/22-koowrotki/236-spro-red-arc-tuff-body-10400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek60 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Witam!Czy duże różnice w pracy między RED ARC, BLUE ARC, GOLD ARC a OPERAW cenie napewno, bo około 200interesuje mnie model 10200, do lekkiego spinaPozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Nie wiem jakich plecionek używacie, ale mi strena nigdy nie poplątał. A mnie żółtego plątał niemiłosiernie. Co 10 rzutów broda. A stella z tą samą linką wcale. Co prawda oba na full były naładowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Godski,ja właśnie używam tylko żółtego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 (edytowane) Red Arca 10300 używałem przez 2 pełne sezony do opadu z główkami 10-25 a max 30. 1 sezon ok dwukrotnie serwisowany domowo, 2 sezon dokończył ale to już było dla niego max: oporowe siadło, luzów się trochę narobiło, sprężyna przestała odbijać - pomimo tego jak na młynek ostro dojechany, za kwotę jakiś 330zł to może być. za taką kasę nie oczekujmy wytrzymałości starszych daiwek. Pod mniej wyczerpujący spinning jak najbardziej.Z podobnej kasy polecam Ryobi ZAUBER. Wygląd praktycznie taki sam jak ww, sezon ładnie podziałał i na pewno zostanie jako zapasowy do cięższych zastosowań lub innym kiju (ponieważ Emblem-X został dokupiony, więc logiczne ocb). Korci mnie kiedyś spróbowanie z Ryobi model EXCIA - kilka ciekawych opinii słyszałem ale samemu trzeba będzie się przekonać. Edytowane 19 Marca 2013 przez deichkind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Ryobi Excia to bliźniacza konstrukcja Dragona serii Team iZ, miałem, łowiłem, udane kołowrotki biorąc pod uwagę cenę i 5 letnią gwarancję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Potwierdzam.Z forumowiczem @adisem też po dwóch sezonach zajechaliśmy na ciężkim i częstym opadzie dwie 10300. Te same objawy plus ułamanie"plasikowego"pokrętła od przykręcania korby w obu sztukach .Od tamtej chwili korba tylko wkręcana w koło przekładni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Może ktoś napisać ile metrów mieści szpula red arca 10300 w miarę prawdziwie zwymiarowanej plecionki 0,16. Bo zamiast 10400 dostałem 10300 i nie wiem czy bawić się w odsyłanie, czy tylko odzyskać różnicę w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi