Skocz do zawartości

Spro Red Arc vs Daiwa Reevros vs Shiman Exage a może coś innego ?

thug

Rekomendowane odpowiedzi

Z podanych zdecydowanie Red Arc(ewentaulnie jego brat Zauber)! Slammer byłyby idealny(nawet kolorystycznie), ale niestety stopka nie mieści się w uchwyt posiadanej przez Ciebie wędki(wiem, bo sprawdziłem osobiście). Więc albo piłowanie stopki, albo przezbrojenie kija(co przy jego cenie ma średni sens).
Podobno Spinfisher V ma węższą stopę, więc może wejdzie, ale póki co nie miałem okazji sprawdzić.

Edytowane przez kaczynumer1

Wg mnie RedArc powinien spełnić Twoje wymagania.Widziałem Redy po kilku sezonach uzytkowania na Wiśle( całorocznie). Kręciły bardzo dobrz a nawój pletki nawet lepszy niz w Zauberach.Sam Przymierzam się do Reda 10400 jako niskobudżetowego wołka roboczego ;)

Red Arca 10300 używałem przez 2 pełne sezony do opadu  z główkami 10-25 a max 30. 1 sezon ok dwukrotnie serwisowany domowo, 2 sezon dokończył ale to już było dla niego max: oporowe siadło, luzów się trochę narobiło, sprężyna przestała odbijać - pomimo tego jak na młynek ostro dojechany, za kwotę jakiś 330zł to może być. za taką kasę nie oczekujmy wytrzymałości starszych daiwek. Pod mniej wyczerpujący spinning jak najbardziej.

Z podobnej kasy polecam Ryobi ZAUBER. Wygląd praktycznie taki sam jak ww, sezon ładnie podziałał i na pewno zostanie jako zapasowy do cięższych zastosowań lub innym kiju (ponieważ Emblem-X został dokupiony, więc logiczne ocb). Korci mnie kiedyś spróbowanie z Ryobi model EXCIA - kilka ciekawych opinii słyszałem ale samemu trzeba będzie się przekonać.

Edytowane przez deichkind