minecjusz Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Nowe pasiaki plus cudowny wizerunek Latającego Potwora Spaghetti Uploaded with ImageShack.us Mam nadzieję, że niedługo zacznę klepać w zamówionej miedzi....po patynowaniu i przetarciu gruboziarnistym papierem może wyjść całkiem fajny efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Dajesz dżezu Nie można stać w miejscu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 (edytowane) Skoro nie wolno stać w miejscu to jeszcze dwie zrobiłem.... Uploaded with ImageShack.us Blaszki na żywo święcą się o wiele bardziej, ale fotki z dnia dzisiejszego zrobione są telefonem, wiec nie widać odpowiedniego efektu "głębi polerowanego mosiądzu" Edytowane 3 Kwietnia 2013 przez minecjusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Dzisiejsze blaszki....teraz czekam na miedź z alledrogo....bo kto nie ma miedzi, ten w domu siedzi Zastanawiam się nad sensem kupna piór marabuta na małe chwościki do kotwiczek....ale czy warto robić takie ozdobniki?? Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Baaaa stary jak najbardziej !!!! oczywiście chodzi o całość chwosty i miedź Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez Wędkamojehobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Latający Potwór Spagetti : twoja inwencja twórcza MEEEEGAAA!!! Przemo co ty palisz jak robisz takie wzorki ?? hehehe podziel się towarem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 U mnie w starej wiosce, wspiąłem się 57metry na komin od nieczynnej elektro-ciepłowni i na samej górze narysowałem sprayem (pomarańczowym fluo) gigantyczne logo FSM, które jest doskonale widoczne z miejsca gdzie pracuję Widzę je zawsze idąc do pracy i wychodząc z niej...mało tego jeśli spojrzę przez okno, to widzę je nawet w trakcie pracy Pewnie jak budowałem łódkę to nawdychałem się różnych świństw ulatniających się z żywicy i przyjąłem taka dawkę, że trzyma mnie do dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Hahahahaha Mogłeś JB.PL napisać Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez Wędkamojehobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Następnym razem pomyślę nad stosownym napisem..... Nowe wzorki...muszę też pomyśleć nad gęstymi paskami, bo też dobrze wyglądają - zupełnie jak na środkowej blaszce. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Niestety z powodu braku czasu....blachy do klepania, oraz okresem trzeźwienia po "pępkowym" zaniedbałem nieco mój skromny warsztacik..... Dzisiaj dzięki uprzejmości forumowego kolegi stałem się szczęśliwym posiadaczem pudełka z blachami do wyklepania. Więc mimo braku czasu spróbowałem jak się pracuje w miedzi....i stworzyłem może nic wielkiego....wręcz coś maleńkiego bo 32mm, ale już wiem, że miedź jest łatwa w obróbce i łatwiejsza w polerowaniu Wklejam fotkę nowej blaszki, obok której położyłem starą dla pokazania rozmiarów tego monstrum Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 (edytowane) lubię ten kolor!!noooo musisz mi na maj coś klepnąć takiego Edytowane 9 Kwietnia 2013 przez deichkind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Na maj - to zapewne rozmiar inny Myślę nad algami w rozmiarze 1 i 2.........poza tym większe mają ten plus, że łatwiej się je zdobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Moja pierwsza alga w rozmiarze 1....bez rewelacji, ale mam nadzieję, że następne będą lepsze......52 na 24 mm, waga 7gr.....trochę lekka bo z cieniutkiej blachy, ale na płytkie rozlewiska będzie dobra Jak dojdę do większej wprawy to Tomek dostanie kilka na przetestowanie Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Bardzo ładne powiem tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zmajstrowałem sobie dziś po pracy coś takiego....wiem wiem pomalowane amatorsko, ale mi się zielonym lakierem zamalowało srebrny Paletki oczywiście mojej produkcji...ale następne zrobię chyba z cieńciejszej blaszki 0,5mm, bo te z blachy 0,8 są troszkę za grube, przynajmniej jak na moje oko.... Spróbuje też wersji long....może zrobię też większe paletki i pokombinuję z wielkimi obrotówkami na 1maja Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 (edytowane) Nowe korpusiki Uploaded with ImageShack.us Edytowane 13 Kwietnia 2013 przez minecjusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Odlewasz je czy z oliwki ????? Konkretnie wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Nie mam formy do odlewania, więc zaadaptowałem z oliwek takich z krętlikiem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Nowe blaszki na 1 maja waga alg to 11gram glacha 1,2mm i 21gram blacha 2mm....mors gigant waży 24 blacha 1,2mm......rozmiarowo długość alg to 52mm morsa 122mm Mors powstał po konsultacjach z Krzysiem Grzybkiem, który udzielił mi kilku cennych wskazówek...... Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 zabawa z cynowaniem....teraz trochę żałuję, bo patynowany zygzak na blaszce wyglądałby o wiele lepiej....zresztą cynowanie wyszło delikatnie mówiąc tak sobie ale przynajmniej rozmiar zacny Uploaded with ImageShack.us 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Kto nie ma miedzi ten w domu siedzi....a, że ja nie lubię w domu siedzieć to popełniłem coś takiego Uploaded with ImageShack.us Waga Algi 2 to 16gram, a długość 55mm .......Morsy mają po 17gram i 7cm długości......a te małe algo-morsy mają 43mm i waża 10gramWszystkie wyklepane z blachy miedzianej 1,5mm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 fajnie fajnie... jak dojdziesz z rozmiarowka do ALGA / Gnom 4 lub 5 to się do Ciebie zgloszę bo mi sie choroba ironelloza nawróciła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Komentarz zbędny! Fck to to własnie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 (edytowane) Najnowsze morsy, a jeden z nich został ochrzczony tygrysek....bo nieregularne paski to jest to co tygryski lubią najbardziej Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Mają po 92mm długości i 25gram wagi - blacha mosiężna 1,5mm..... Do algi 4-5 dojdę pewnie w połowie maja a niewykluczone, że jakiegoś gigant gnoma też spróbuję zrobićAlga zbrojona w dwie kotwice jak za starych dobrych czasów...jedna na 1/3 długości druga standardowo... Edytowane 20 Kwietnia 2013 przez minecjusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Oooo widzisz i to fajne jest tylko jakbyś zamiast tego czerwonego plastiku który i tak się połamie prysnął lakierem czerwonym sam tył blaszki było by super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi