minecjusz Opublikowano 12 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Teraz postanowiłem wejść na obroty....dosłownie :mrgreen: Efekt dzisiejszej pracy - Agile 3 waga ok 7,5gr.... w planach mam jeszcze Longi 4/5 i Agile 2 i 1 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Piękne dzieła Kolego, to ja się pisze na jedną taką jedyneczkę lub dwójeczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 (edytowane) Jedyneczki i dwójeczki niebawem w produkcji......nawet pobawiłem się dziś w postarzanie i patynowanie kilku paletek w mniejszych rozmiarach......... a tymczasem na płytsze zbiorniki troszkę większy kaliber.....Long w rozmiarze 4 o wadze tylko 13gram........w razie potrzeby na głębsze zbiorniki zawsze można użyć "dopałki" o dowolnej gramaturze, dzięki temu blaszka ma bardziej uniwersalny charakter.... .... Paletki są bardzo lekkie, wyklepane z blachy 0,5mm, więc powinny dobrze kręcić.....w kupnych wielkoseryjnych blaszkach są prawie raz cięższe Uploaded with ImageShack.us Edytowane 21 Czerwca 2013 przez minecjusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 (edytowane) Ostatnio z nudów zrobiłem sobie takie fajne "cosie" do dozbrajania gum.....dzięki temu opad jest wolniejszy, a wirowanie dodatkowo kusi drapierzniki Uploaded with ImageShack.us Edytowane 30 Czerwca 2013 przez minecjusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Jak to mocujesz na gumie? Główki z dodatkowym oczkiem, czy wkręcasz w gumę?(zasugerowałem się spiralką ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Spiralka kojarzy mi się z czymś innym a ten wynalazek wkręca się w gumę własnie dzięki tej "sprężynce" Atutem wirówki przy gumie jest wolniejszy opad, a nawet można zrezygnować z opadu na rzecz klasycznego prowadzenia - jak przy blaszce obrotowej. To taka alternatywa dla spinerbaitów......a tych także kilka wykonałem i to z taką fajną agrafką dzięki której w każdej chwili mogę wymienić gumkę na dowolną inną Jutro poszukam, bo zostawiłem w samochodzie i może wkleję fotkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Jestem niewolnikiem durnych skojarzeń. Przeczytałem - OPAD i walnąłem z tą spiralką, chodziło oczywiście o sprężynkę. Pomysł na dozbrojkę ciekawy, jak znoszą to gumy w boju?Nie gubią skrzydełek?Pytam, bo miałem kiedyś piękne łowienie na dozbrojone gumy, ale tam dołączone było skrzydełko na kolanku z drutu, też sam robiłem, nakręcony takim jednym filmikiem na YT, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Gumy nie cierpią katuszy nie wykręcają się z bulu.....a sprężynka trzyma dość mocno i cięzko "to" wyrwać a samo się nie odkręca.Z OPADEM przypomniał mi się kawał....hehe same skojarzenia Mężczyzna- po 20-tce jest jak kelner:jeszcze nie doniesie a już rozleje;- po 30-tce jest jak drwal:rąbie ile wlezie;- po 40-tce jest jak wirtuozdużo stroi - mało gra;- po 50-tce jak młynarz:siedzi na worach i bawi się sznurkiem;- po 60-tce to meteopata:z przodu OPAD z tyłu wiatr.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Niepotrzebnie ten kawał żonie pokazałem, najpierw się uśmiała, teraz się przezywa. Nie zapomnij wstawić fotki z tą agrafką, lubię takie ciekawe patenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Łapiesz się tak jak ja na drwala???.....Hmmm tylko ile można jedno drzewo rąbać :lol: (niech się żona teraz trochę postresuje.....bo cały las do wycinki czeka :lol: ) Ok na bank wstawię fotkę, mimo, że to tylko wygięty kawałek drucika z krętlikiem i wirówką na jednym końcu i zmyślnym zakrętasem na drugim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 ... ile można jedno drzewo rąbać :lol: (niech się żona teraz trochę postresuje.....bo cały las do wycinki czeka :lol: )Tego rodzaju przechwałki to się zawsze kończą obietnicą konfiskaty siekiery, doprowadzenia siekiery do stanu nieużywalności, ewentualnie - gdy już mocno przesadzę z kozaczeniem - opisem co to może wygłodniały kundel zrobić ze skonfiskowaną siekierą. Wracając jednak do tematu wątku, to chyba domyślam się o jaką sprytną agrafkę chodzi (faktycznie dobry i sprawdzony patent, jeśli mam rację). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Oj, oj..... jak można skonfiskować tak ważne narzędzie.....atrybut drwala. Wklejam fotki spinerbaitów z możliwością wymiany głównego wabia i gumki z zamocowanym "wirującym cosiem"....samo na bank się nie wykręci Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Tak, takie właśnie kolanka miałem na myśli, super sprawa na rzeczne klatki, pewnej jesieni mocno mi pomogły w połowach i od teraz, gdy ruszam za zębatym, zawsze ze dwie mam. Oczywiście pomysł nie mój, widziałem na filmie, a autor filmu pewnie posiłkował się amerykańskimi spinnerbaitami.Niedocenianymi u nas, szczęściem dla ryb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Konstrukcja zasugerowana przez kolegę Andrzeja....jej plusem jest możliwość szybkiej zmiany gramatury.... Pierwszy koralik jest zblokowany, a reszta jest osadzona luźno i oprócz funkcji dystansowej pełni także rolę dodatkowego łożyskowania Ogromną zaletą jest fakt wyeliminowania skręcania się plecionki....Uploaded with ImageShack.us 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Zwolennicy lusoxa się ucieszą. Główki też sam odlewałeś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Niestety główki są kupne, bo nie mam formy do czegoś takiego.....poza tym ołów jest szkodliwy, a wystarczy mi że wdycham opary kwasu fosforowego podczas patynowania....koralików także sam nie odlewałem Myślę jeszcze nad gęstymi chwostami z piór marabuta i korpusach z przynęt tubowych....zastąpią kulki i dadzą jednocześnie ciekawy chwośćik z macek jak znam życie....to naklepie 2x tyle co potrzebuję..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Ja też często myślę, że mam dwa razy za dużo, wiślane karcze wyprowadzają mnie jednak często z błędu i bywa że wracam do domu z solidnie przetrzepanymi pudełkami, w których przynęt było dwa razy za mało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 15 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Nowe korpusiki. Agila 3 - 11gram Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 23 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Paletki typu Colorado do obrotówek gigantów Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 24 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Rozmiar zacny....waga 37gram.....Drżyjcie wodne potwory Uploaded with ImageShack.us 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipolos Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Piękna robota. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrr Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Dasz radę nakręcić jakiś filmik z zachowaniem tego cuda w wodzie??pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Jak będę nad Wartą to coś nakręcę...tylko jeszcze nigdy nic jeszcze nie wrzucałem na YouTube ale z drugiej strony zawsze musi być tan pierwszy raz Zrobiłem parę chwostów....wyglądają trochę jak koguty Najbardziej podoba mi się ten czarny z czerwonym chenille i delikatnym akcentem czerwieni pośrodku wielkiej czerni...kojarzy mi się trochę z czarną wdową. Ukręciłem też kilka korpusików 3,5gr 14gr 20 gr 17gr.... niestety, ale zabrakło mi czasu na wyklepanie kawałka blachy ....ale co się odwlecze to nie uciecze, a nie uciecze bo za szybko biegam i dogonię Uploaded with ImageShack.us PS: czasu trochę brakuję, bo robię łódkę też hand-made mała ok 4m z kambuzem i dwoma kojami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Niech cię nie opuszczają pomysły na nowe konstrukcje przynęt, sto lat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Nie widziałem wcześniej Twojego wątku a jest naprawdę na co popatrzeć. Szacun za Latającego Potwora Spaghetti (od razu poznałem oblicze Jego Makaronowatości ) i wszystkiego najlepszego! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi