Skocz do zawartości

Minecjusz handmade

Rekomendowane odpowiedzi

Niebawem wracam do zabawy z młotkiem, miałem zastój spowodowany pracami przy mieszkaniu i przeprowadzce....malowanie, przekuwanie drzwi 30cm w bok, kładzenie paneli, płytek, skręcanie mebli itp. więc musiałem się poświęcić dla tak zwanego wyższego dobra, czyli dla rodziny. 4 miesiące ciężkiej pracy, ale kupę kasy zaoszczędzone na fachowcach ;)

W tym roku nawet jeszcze nie byłem na rybach, a przecież rzeki i ciurki nie pozamarzały, ale już za kilka dni koniec pracy i sobie to wszystko odbiję :D Mam tylko nadzieję, że nie wyszedłem z wprawy i nie zrobię sobie kuku, zwłaszcza, że z rozmiarami blaszek schodzę coraz niżej ;) 

W planach jest także budowa składanej łodzi wędkarskiej - takiej jak ma Zamki o wymiarach 3,5 x 1,3m, ale dopasowanej wielkością składów do bagażnika Astry :lol:  Wtedy każda woda stoi otworem, i poznam 1000 nowych zaczepów i pewnie kilka ciekawych miejscówek, o których chodząc brzegiem nie miałem pojęcia.

Tak więc niebawem rozpoczynam nowy sezon "klepacko - wędkarski", więc fotki będą na 100% Zapas blachy mosiężnej jest, chęci są, nowe pomysły są, tylko czekam za odrobina czasu wolnego od obowiązków....a to już za kilka dni :D - w czwartek/piątek pierwszy raz na rybki, mam tylko nadzieję, że okonie na pobliskim ciurku będą chętne do zabawy. W tym roku nawet przekabaciłem żonę, żeby czasami chodziła ze mną na ryby, ale jako, że szczupaków jest jakoś mało, a nie chwiałbym, żeby się zniechęciła to będzie okoniować. Zresztą spin do 5-8 gram przyda się, bo chcę spróbować z białorybem na spina.....castem do 7gram raczej pchełką 0.5 - 1 gram nie rzucę ;)  W przypadku jesiennego szczupaczenia żona dostanie zestaw castingowy, bo opanowała rzuty multikiem, a jak trochę poćwiczy to będzie nieźle wymiatać :D

• 3 tygodnie później...

Jeszcze nie do końca uporałem się z urządzaniem i przeprowadzaniem, ale już widać powoli perspektywę czasu wolnego :D  czyli czasu spędzonego nad wodą :lol:

Ostatnie mikrusy w trakcie wycinania, klepania i patynowania.....ale to dopiero początek. Zamiatają kozacko. Są bardzo stabilne, bez tendencji do wirowania, no i można nimi łowić z opadu - bardzo powolnego opadu.

post-50775-0-50224600-1393530294_thumb.jpg

• Like 2

Spoko, tamto niestety utonęło, bo widocznie makaronowa macka FSM miała coś ważniejszego do robienia niż pilnowanie swojej podobizny pod wodą.....ale za to teraz szczupak który z nią odpłynął zapewne został jakimś kapłanem, albo nawet papieżem wśród swoich pobratyńców.

W połowie marca  zaczynam klepać blaszki na sezon 2014 więc zapewne zrobię kilka z "boskim wizerunkiem" :ph34r:  bo poprzednia cholera łowna była :lol:

• 1 miesiąc temu...
  • 9 miesięcy temu...
  • 3 lata później...

Dzięki za życzenia, niebawem wracam do gry, bo zażegnałem kilka poważnych problemów rodzinnych. 

Aktualnie organizuję sobie stół narzędziowy (taki spory w kształcie litery U) i kompletuje niezbędne narzędzia. Zapas blachy mam na kilka miesięcy, a dodatkowo uzupełniam materiały do robienia jigów :ph34r:  Do końca marca powinienem zrestartować produkcję ;)   

• Like 2