Skocz do zawartości

SKIBEK Hand Made

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...

Witam! Wątek dawno nie odwiedzany. Jak tam mętne?? 

Zamówiłem materiały na koguty ze sklepu Wędkarska Polska. - http://www.sklep.wedkarskapolska.pl/ 

jak widać, przerzuciłem się z kapek na selektywne pióra w paczkach. Myślę, że jest to dobre rozwiązanie ponieważ w kapkach po 10zł większość piór nie nadawała się do użycia, a kolor też był lichy. Materiały ze sklepu WP są dobrej jakości i polecam wszystkim twórcą kogutów!! ;) Szczególnie, że znajdziecie tam wszystko niezbędne doich produkcji. Czyli jednym słowem produkcja rusza! ;) Dziś zrobiłem już 6 kogutów z nowych materiałów.

Pozdrawiam!

post-51785-0-75618000-1384781507_thumb.jpg

post-51785-0-67892800-1384781522_thumb.jpg

post-51785-0-42745600-1384781532_thumb.jpg

• 3 miesiące temu...

Cześć! Postanowiłem zmienić nazwę tematu z Koguty sandaczowe i okoniowe- SKIBEK na SKIBEK Hand Made, a to nie bez powodu ;) Właśnie staram się przyczynić do spełnienia jednego z moich wędkarskich marzeń, czyli produkcji swoich wobków boleniowych. Oczywiście nie zrezygnowałem z kogutów, nadal je robię i będę tu wstawiał fotki, ale w/w woblery to, to co zawsze chciałem robić ;)

Przymierzałem się do tego kilka razy, aż w końcu po kilku lekcjach zaczerpniętych od kolegi Tomali udało mi się coś wydłubać ;) a oto mój pierwszy wobek boleniowy, taka mała szara uklejka, robiona jak na razie małym kosztem. Praca: drobna, lusterkująca, minimalnie wyczuwalna na kiju. Jest to dopiero początek w długiej przygodzie, jaka, mam nadzieję mnie czeka.

post-51785-0-66521600-1395183799_thumb.jpg

• Like 3

• 2 tygodnie później...

Pierwszy film w którym pokazuje jak zrobić zonkerka ;) Nigdy wcześniej nie robiłem z kamerą więc trochę łapami zasłaniałem i nie wiedziałem co powiedzieć, ale następnym razem będzie lepiej! :) 

https://www.youtube.com/watch?v=TC_y4BXlGXw&feature=youtu.be