Skocz do zawartości

Pstrąg - blank do jigów i świsterów

zetika16

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zrobiłem sobie "jigówkę" z Diaflexa Robinsona muchówki # 6, czteroczęściowej.

Lekko przykróciłem od dołu i lekko od góry wyszedł z tego świetny kij na pstrągi do łowienia "sierściuchami". Uzbroiłem go w "minimy" jest bardzo czuły i ma sporo mocy - kapitalnie prowadzi się nim jigi. Jak ktoś sam potrafi sobie zrobić wędkę to polecam takie właśnie rozwiązanie.

Pzdr.

Tarłoś 

Z moich skromnych doświadczeń wynika że do jigów, włosianek, dociążonych streamerów  i kogucików pstrągowych lepsze kije są o nieco sztywniejszej szczytówce które pracują środkiem a do świsterków raczej o bardziej miękkiej szczytówce,- ale oczywiście mogę się mylić  ;)

Blanki stworzone do takiego łowienia ,małe jigi.Łukasz Masiak taką sobie robi w jednym kawałku.Jak wziąłem kijek do łapy,to spytałem ,czy się na ukleje przestawił, a on stwierdził ,że to pod konkretne pstrągale na gumki i jigi 0,5-5g.Poczym kazał mi trzymać uchwyt i wygiął badyla ,czuć było moc w tej zapałce. :)

http://www.mudhole.com/Rod-Building/Mirage-Ultralight

Edytowane przez Dąbek 111

Nie rozumiem w czym miałby tkwić problem .Pytałem Łukasza o taką ewentualność i jak najbardziej do zrealizowania w kolejnej dostawie.Co innego pojedyncze zamówionko między dostawami.

Rafał , a wiesz może kiedy będzie ta najbliższa dostawa na którą już czekam i czekam?

O kolejnej to już aż się boję pomyśleć...

Oj z tym "ściągnięciem" bezproblemowym to bym mocno uważał...

Na kolejnego FX 966 czekam już ok 9 miesięcy (ostatnia dostawa w czerwcu ubiegłego roku),- za chwile będzie rocznica :lol:  :lol:  :lol: a poród, to już powinien nastąpić, chyba że to ciąża przenoszona...

Może Łukasz jakąś cesarkę zrobi  ;)

Takie wieści to usłyszysz w każdej pracowni która miała i chce mieć Phenixy :rolleyes:

Problem w tym ze zarówno Baars i ja słyszymy tę odpowiedź w różnych wersjach dotyczących daty- tak mniej więcej od grudnia...

Może to przemyślana strategia Łukasza? Kto wie co mu się tam w głowie ulęgło???? Puki co wierzymy, że to wersja ostateczna ;)