jerry hzs Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 Wrocilem do pracy a na dodatek firma moja podchwycila nowy kontrakt wiec wrocilem do diabelskiego kotla , pracuje juz 24 dni non stop , dopiero dzis mam wolne . Zeby wiec sie pomscic na kapitalistach musialem cos kupic . To cos to multipliator Daiwa Millionaire M-CV-Z 203A . Zamowil mi go Piotr w Cabelasie . Nie bez powodu , jego cene obnizyli z 199,99$ na 129,99$ , czyli opuscili 70$ . Multik zawital juz w moje progi , niestety przyszedl na prawa raczkie , wiec odeslalem go z powrotem i czekam na lewa raczkie . Oczywiscie obejrzalem ten co byl dostarczony . Ogledziny na plus , przy duzej urodzie sprawia wrazenie bardzo silnego , cos posredniego pomiedzy 400 mocne kobylki a 100 ktore sa zbyt slabe na te ryby ktore lubie . Ciekawi mnie czy ktos z Was mial z nim do czynienia i podzieli sie opinia . Z powyzszego zakupu wynika ze na tym sie nie zakonczy moja pomsta i bede potrzebowal wedki . W rachube wchodzi tylko firma St Croix , seria Awid na muskie , 7 stop , 3/4 do 3 oz. tylko jednoczesciowy . Mifek opisz swoj kijek ktory zakupiles od Remka , nie jestem jeszcze tak calkiem zdecydowany , ten Twoj to tez jakas alternatywa , oczywiscie jednoczesciowy . W tej chwili w tubie obok mnie leza wedki Remka z Firmy Megabass , jedna z nich to Mephisto , piekna i o zakresie nas interesujacym 3/4 do 4 oz., cena tez interesujaca , jak Remek potwierdzi ich walory to moze kiedys... teraz boje sie je dotknac , piszcza za wlacicielem , jam tylko posrednik . Dzis przejrzalem duszyczki od Mifka , duszyczki to blaszki wahadlowe , niektore juz nagrzeszyly inne dopiero nagrzesza ...najwiecej grzesza jak poczuja wode , hi,hi,hi ...przepraszam troche wali mnie w dekiel , to z przepracowania , czlowiek durnieje na stare lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smaczek Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 Jerry, nie przejmuj się, że Cię wali w dekiel. To są najnormalniejsze objawy braku wędkowania. Sam tak mam (ale już po tygodniu rozłąki ). Przecierz w życiu piękne są tylko chwile. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 rzeczywiście ja też bym się nie przejmował, że dekiel sie troszkę luzuje. Zastanawiam się co się dzieje z moim, a znam takich, którzy już zapomnieli o deklu i nadal świruja. To normalne kolego Daiwka jest pierwszorzędna. Tak jak już pisałem na priva będziesz z niej zadowolony. Inna konstrukcja niż shimano ale jestem pewnien, że szybko się przyzwyczaisz i będziesz wychwalał ją i wynosił pod niebiosa. A może nawet jakiś musike siądzie na niego .... mówię o sztuce powyżej 1m Życzę Ci tego serdecznie. kijek mifka? Avid AC710HF. Oj, świetny kijek ... Mifek pisz jak Ciebie koledzy proszą A swoją drogą łowiłem nim na kilku wyjazdach. Hmmmm ... cóż, uważam, że to jeden z najlepszych wędek szczupakowych jakie miałem. Wspaniale się ładuje, wspaniale współgra podczas odjazdów ryby i wspaniała jest jego długość. Niezła też konstrukcja teleskopu. Bardzo wygodna. Rękojeść o odpowiednich wymiarach. Po prostu świetna konstrukcja. A jak się nim rzuca???? Nie pytaj. To trzeba doświadczyć. Jeśli trafisz w jego optymalny punkt naładowania to przynęta leci, leci, leci ... a ludzie na brzeu zastanawiają się kiedy i czy wogóle spadnie do wody. W każdym razie drugi brzeg zagrożony. Friko nawet podpuszczał mnie bym trafił w czoło wędkarza po drugiej stronie jeziora Trenowałem, próbowałem ale ... brakowało mi jeszcze kilku metrów. Myślę jednak, że do Twoich zastosowań - slider 12, może być za słaby. Osobiście jednak wybrałbym wersję o 1oz większą 3/4 - 3oz i długość 7'. 7'10 może być dla Ciebie (choć nie wiem jakiego jesteś wzrostu - ja mam 2m) już zbyt długa. W każdym razie wędka watra grzechu i baaaaaaaaaardzo ją polecam wędkarzom, którzy wybierają się do Szwecji! Super wybór - przekonacie się już po pierwszym rzucie. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 @Jurek,widzę, że zaszalałeś. Wybór bardzo fajny.Jestem bardzo ciekawy jak będzie sprawował ci się ten multik w ciężkiej orce.I mam nadzieję, że to na niego siądzie ten ponad metrowy muskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 NO i co ja moge jeszcze dodać... Ja na ten kijek tylko dwie rybki wytargałem. 90 i 80 cm. I na razi enic wiecej. ALe faktycznie skłamałbym twierdząc,że mi nie leży... Poza tym remek chyba nadal żałuje jeszcze trochę,że go sprzedał... <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 26 Listopada 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2005 Daiwki jeszcze nie ma , jutro jade ogladnac Avida i pomacac , w zyciu piekne sa tylko chwile . Czy powstanie zestaw marzen ? ....ktore to juz podejscie ? Czy dam rade choc raz w tym roku nim pomachac nad woda . W Chicago zawitala zima , snieg i mroz z wiatrem , troche za szybko . Do Bozego narodzenia moze trafi sie jakis dzien wedkarski , chcialo by sie pozegnac z woda . Dekiel przestal walic - mam trzy dni wolne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2005 Jurku, daj proszę znać jak Twoje odczucia jeśli chodzi o Avida. Rozumiem, że oglądasz typowego monstera na muskie/szczupaki czyli tego AM70MHF? Dla mnie to idelany wybór dla osób, które szukają mocnej wędki do dużych jerków np. slider 12. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 26 Listopada 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2005 Bylem w Ed Shirley i Dicks,ie , niestety tylko same Premierki. Zeby obejrzec Avida trzeba bedzie pojechac do Bass PS lub lub Garden Muntain . Niestety jutro pracuje wiec dopiero w nastepny weekend . Daiwki Millionaire nadal nie ma , zaczynam sie robic nerwowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2005 Czyli widzę, że avida juz nie w każdym sklepie można sobie obejrzeć. No to czekamy PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi