Kunasz63 Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Witam panowie jakie blanki polecacie do lowienia na bardzo bardzo lekko (głównie okoni) od 0,5g do 4. ewentualnie chcialbym otrzymac jakies opinie o wedce mosqito do 3,5g bo jak narazie znalazlem jedna osobe na forum co takowy posiada moze ktos jeszcze sie ujawni?? a moze nawet ktos ma na zbyciu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek88 Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 A więc tak.Miałem okazje i przyjemność mieć nad wodą do przetestowania kijek na blanku mosqito.Dla mnie rewelacja.Uzbrojony był na tytankach i zrobiony pięknie w drewnie.Przy lince 0,06mm i główce 1g rzucałem na odległość ok 25-35 metrów.Rewelacja.Brania nawet najdelikatniejsze były trafiane z chirurgiczną precyzją.Zakochałem się w tym blanku i już mi się taki zbroi chodź mam lamiglasa 3-7g:)Doskonała bron na leniwe i ospałe okonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Posiadam taki kijek od niedawna kilka okoników złowiłem. Kolega w ubiegłym tygodniu testował swój na tęczakach przy żyłce 0,12 i rybie 0,5kg piękna praca i kijek nie kuca. Jeśli chcesz łowić cienko taka wędka to doskonały wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 A więc tak.Miałem okazje i przyjemność mieć nad wodą do przetestowania kijek na blanku mosqito.Dla mnie rewelacja.Uzbrojony był na tytankach i zrobiony pięknie w drewnie.Przy lince 0,06mm i główce 1g rzucałem na odległość ok 25-35 metrów.Rewelacja.Brania nawet najdelikatniejsze były trafiane z chirurgiczną precyzją.Zakochałem się w tym blanku i już mi się taki zbroi chodź mam lamiglasa 3-7g:)Doskonała bron na leniwe i ospałe okonie.Miałem takiego w drewnie (Włodka robota)w rękach.Na dłubanie okoni na lekko sama poezja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek88 Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 I ja piszę o kijku od włodka może nawet twojego mosquito miałem w ręku:)Włodek robi miazge z tymi kijami mam już 4 od niego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 I ja piszę o kijku od włodka może nawet twojego mosquito miałem w ręku:)Włodek robi miazge z tymi kijami mam już 4 od niego:)Ja nie mam moskito ten co miałeś to Sylwka P. Z Ustrzyk . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylweczek Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 (edytowane) Witam!Skoro Jozi mnie już wywołał, to napiszę kilka słów o tym kijaszku, bo takowy posiadam. Wędka zrobiona oczywiście u Włodka i oczywiście w drewienku. Kijek ma długość 216cm i jest jednoczęściowy. Pracuje pięknie na całej długości. Jako, że uwielbiam dłubać okonki, to przez moje ręce przeszło już kilka kijaszków, ale mosquito bije je wszystkie. Miałem możliwość przetestować jednocześnie trzy różnie uzbrojone mosquita i każdy wypadł rewelacyjnie, choć ich praca różniła się od siebie. Dobry rzemieślnik na pewno umie zrobić z tego blanku perełkę. Jeśli chodzi o mnie to myślę, że w końcu znalazłem kijek dla siebie i polecam ten blank z czystym sumieniem każdemu. A, wykończenie w drewnie ...hmm... ja już innych rękojeści nie chcę PS. Jozi mam nadzieję, że ten mój mosquito pozwoli mi w końcu poocierać Twoje pięty na naszych pasiakowych spotkaniach Edytowane 14 Marca 2013 przez sylweczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Witam!Skoro Jozi mnie już wywołał, to napiszę kilka słów o tym kijaszku, bo takowy posiadam. Wędka zrobiona oczywiście u Włodka i oczywiście w drewienku. Kijek ma długość 216cm i jest jednoczęściowy. Pracuje pięknie na całej długości. Jako, że uwielbiam dłubać okonki, to przez moje ręce przeszło już kilka kijaszków, ale mosquito bije je wszystkie. Miałem możliwość przetestować jednocześnie trzy różnie uzbrojone mosquita i każdy wypadł rewelacyjnie, choć ich praca różniła się od siebie. Dobry rzemieślnik na pewno umie zrobić z tego blanku perełkę. Jeśli chodzi o mnie to myślę, że w końcu znalazłem kijek dla siebie i polecam ten blank z czystym sumieniem każdemu. A, wykończenie w drewnie ...hmm... ja już innych rękojeści nie chcę PS. Jozi mam nadzieję, że ten mój mosquito pozwoli mi w końcu poocierać Twoje pięty na naszych pasiakowych spotkaniach Po moim trupie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 14 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 dzieki panowie za informacje. I chyba bede miał takiego jak Sylweczek, tylko jeszcze obczaje go nad woda bo tak sie składa ze kol. Skałka mieszka nie daleko i zgodzil sie mi go pokazac w akcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 (edytowane) Narzędzie piękne ale i tak nie zamieniłbym na "Kocią łapkę" . Edytowane 14 Marca 2013 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutra Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Można jakieś foty zobaczyć tego mosqito? Nigdzie nie mogę znaleźć oferty z tymi blankami, pomoże ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 poszukaj na stronie pracowni Kawalec, kiedyś gdzieś też filmik na youtube był właśnie z Kawalcem i wędka na tym blanku w roli głównej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutra Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Film mam nawet zapisany ale nie widzę blanków w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 zadzwoń popytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutra Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Szkoda, że tylko w jednoskładzie ale i tak warty uwagi, trzeba będzie pomyśleć. Jeszcze raz prośba o foty, parę tych wykałaczek jest, można by porównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Szkoda, że tylko w jednoskładzie ale i tak warty uwagi, trzeba będzie pomyśleć. Jeszcze raz prośba o foty, parę tych wykałaczek jest, można by porównać.Masz też blanki w 2-składzie.Można spokojnie wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutra Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 U Kawalca takich niema, dzwoniłem i dostałem odpowiedź,że nigdy takich nie było co najwyżej rękojeść może być odłączana a reszta, czyli 215cm w jednym kawałku.Jeśli ma ktoś inne namiary[szczególnie dwuskład], to poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 15 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 (edytowane) w dwuskładzie odłączana jest jedynie rekojesc. wiec dlugosc transportowa zostaje okolo 190cmtez bym chetnie obejrzal fotki moze ktos wrzuci?? Edytowane 15 Marca 2013 przez Kunasz63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Panowie a ja mam pytanie o uzbrojenie. Jakie przelotki tytany czy tichromy? Ile przelotek jaki rozmiar i w jakim rozmieszczeniu? Kijek miałby być maksymalnie odciążony, i jak najszybszy Jak to widzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 (edytowane) http://www.phenixrods.com/index.php?main_page=page&id=11 gotowceWybierać przebierać.Jaki problem aby Łukasz sprowadził blanki ewentualnie indywidualnie kupić. A tu same blanki:http://www.phenixrods.com/index.php?main_page=page&id=24 nawet irona można kupić Edytowane 15 Marca 2013 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 15 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 pytalem juz pewna osobe tutaj na forum to blank ok500zł czas oczekiwania kolo 3tyg. naszczescie w pore zacząłem szukac i p.Włodek składa dla mnie ostatnia sztuke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 pytalem juz pewna osobe tutaj na forum to blank ok500zł czas oczekiwania kolo 3tyg. naszczescie w pore zacząłem szukac i p.Włodek składa dla mnie ostatnia sztuke.W drewnie będzie?Jak tak to będzie superowo wyglądał.To drewno gość perfekcyjnie wykańcza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek88 Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 (edytowane) Będzie będzie i mój też będzie w drewnie do tego inser z drewna rózanego.Aż się doczekac nie mogę Włodziu wie jak to perfekcyjnie połączyć aby robiło szał z rybami i oczami wędkarzy nad wodą Edytowane 15 Marca 2013 przez Grzesiek88 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 15 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 W drewnie będzie?Jak tak to będzie superowo wyglądał.To drewno gość perfekcyjnie wykańcza .w drewnie, dalem Wlodkowi wolną reke niech robi jak uwaza ze bedzie dobrze i ładnie, dzieki waszym opiniom tutaj i rozmowie z nim, mam do niego pełne zaufanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Miałem okazje oddać kilka rzutów mosqito Z.Kawalca bardzo fajny specjalistyczny kijek, lekki jak piórko do tego załozyć kręcioł powyżżj 250 g to trzeba nie mieć serca . .Takie pytanie z innej beczki czy taka drewniana rękojeśc nie jest zbyt zimna przy powiecny 0 stopni??PS Widze że ostro się zbroisz Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi