Skocz do zawartości

Phenix Mosqito XUL do 3,5g

Kunasz63

Rekomendowane odpowiedzi

Ja łowię kijami z rękojeściami drewnianymi czasami nawet przy -5.Przy 0 masz już rękawiczki na dłoniach i jest Ci wszytsko jedno.A korek moim zdaiem ustepuje drewnie pod każdym względem.No ale zależy kto co lubi każdy materiał ma swoich zwolenników i przeciwników.Ale moim zdaniem jakbyś miał okazje połowić kijem z drewienkiem i kilka brań byś poczuł to nic innego byś już nie chciał.Ja osobiście już nie  kupie spina z korkiem ani pianką.

Powiem tak na powyższą karabelę co wystawiłem.Wyłowiony został sum 35kg i nic się z nią nie stało kij pracował od samego drewienka.Tam nie ma żadnych papierowych tulejek itp.jest goły blank uchwyt zalany żywicą i drewno idealnie spasowane.A jak się zakłada do wędki takiej jak mosquito plecionkę 0,15mm to sam wędkarz jest sobie winny usterki.Nigdy się jeszcze nie zdażyło aby kij z drewnem pękł akurat przy drewienku.A z tego co wiem Włodek już kilka dziesiąt lat te kije robi i sprzedaje.Jest już sporo jego wyrobów u wędkarzy i nigdy żadnej reklamacji nie było.A ta stołowa noga  to trochę przesada wszyt jest gabarytowo delikatne ale idealnie leży w dłoni.Drewno jest szlachetne często bardzo egzotyczne w moim będzie drewno hebanowe.

Edytowane przez Grzesiek88

Tam nie ma żadnych papierowych tulejek itp.jest goły blank uchwyt zalany żywicą i drewno idealnie spasowane.

Może jestem w błędzie ale właśnie to mnie niepokoi najbardziej. Jak są jakieś "dystanse", to blank, poddając się ma gdzie się skręcić a jak jest ciasno, to trrrach ????

Proszę, nie odczytuj tego jako złośliwość.

Pełen szacun za estetykę wykonania. Jednak, laikiem będąc, widzę tu jakiś niepokojący związek.

Edytowane przez popper

Wie wiem tylko jak już kij pęknie to na pewno drewo mu w tym nie pomoże.Ja na lamiglasa 3-7g wyłowiłem szczupaka 95cm i kij pracował całą swoją długością plecionkę miałem 0.10mm i nic się mu nie stało.Ale zostawmy już temat pękających kijków jak komuś pęknie to będzie można polemizować czy przez drewno czy przez głupotę :P

• Like 1

Przecież oprócz kijka każdy z nas posiada również rozum i precyzyjnie ustawiony hamulec, bo zakładam, że o tym pomyślał Grzesiek88 :)

Jozi, Ty dobrze wiesz, że mam również inną broń na Ciebie-mosquito przy nim, to "pała"  :)

Widziałem dzisiaj panowie "surowe materiały" na Wasze rękojeści-biją mojego moska po skrzydłach :) Normalnie CUDEŃKA :)

Edytowane przez sylweczek