sylweczek Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Jak znajdę jutro chwilkę wolnego czasu, to pstryknę fotki mojego mosquito w drewienku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Mój ma taką rękojeść.Kołowroteczek do niego faktycznie tylko naj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek88 Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Ja łowię kijami z rękojeściami drewnianymi czasami nawet przy -5.Przy 0 masz już rękawiczki na dłoniach i jest Ci wszytsko jedno.A korek moim zdaiem ustepuje drewnie pod każdym względem.No ale zależy kto co lubi każdy materiał ma swoich zwolenników i przeciwników.Ale moim zdaniem jakbyś miał okazje połowić kijem z drewienkiem i kilka brań byś poczuł to nic innego byś już nie chciał.Ja osobiście już nie kupie spina z korkiem ani pianką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 15 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 PS Widze że ostro się zbroisz Paweł juz wiem co chce lowic i jak i na stanie bedzie tylko seeker sp703, mosqito i blizej czerwca cos pod sandacza na nasz zalew 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Panowie a co z tym ubrankiem dla komara podpowiecie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Panowie a co z tym ubrankiem dla komara podpowiecie coś?Tytan, PB minimy, jakieś matchowe.Powinien jak najlżej być ubrany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylweczek Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Fotki bez szału, taki ze mnie fotograf ale zapewniam, że w realu kijek wygląda rewelacyjnie i ten ... mahoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Sylweczek kijek piękny, ale i tak "The Kocia łapa" dupsko Ci wypierze :lol: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Kurde mi te drewna to trochę przypominaja nogę od taboretu muszę kiedyś zobaczyć na żywo to może się przekonam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Kurde mi te drewna to trochę przypominaja nogę od taboretu muszę kiedyś zobaczyć na żywo to może się przekonamTomek zajebiaszczo to wygląda, w ręce też nieźle leży.Podobno kopnięcie przy braniu jest niezłe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Nie zostaję nic innego jak sprawdzić ten wynalazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Może Sylweczek da zaciąc jakiego okonka na tego komara to porównamy do kociej ewentualnie innych UL . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Mam taki kijek, który pod znaczną rybą, pracuje "po rękojeść". Nie wyobrażam sobie sytuacji gdybym zamiast korka miał drewnianą, "stołową nóżkę" . Suchy trzask i po blanku jak sądzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 No właśnie a ten komar to pewnie pracuje po całości pod większa rybą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 (edytowane) Tu drewienka krótkie dość ale............ Ktoś rozwieje wątpliwości ? Edytowane 16 Marca 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Tu drewienka krótkie dość ale............ Ktoś rozwieje wątpliwości ? Waldek łowisz na żyłkę 0,10-0,12 więc jak taki monofil ma połamać kijka?Raczej sam pęknie niż blank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek88 Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 (edytowane) Powiem tak na powyższą karabelę co wystawiłem.Wyłowiony został sum 35kg i nic się z nią nie stało kij pracował od samego drewienka.Tam nie ma żadnych papierowych tulejek itp.jest goły blank uchwyt zalany żywicą i drewno idealnie spasowane.A jak się zakłada do wędki takiej jak mosquito plecionkę 0,15mm to sam wędkarz jest sobie winny usterki.Nigdy się jeszcze nie zdażyło aby kij z drewnem pękł akurat przy drewienku.A z tego co wiem Włodek już kilka dziesiąt lat te kije robi i sprzedaje.Jest już sporo jego wyrobów u wędkarzy i nigdy żadnej reklamacji nie było.A ta stołowa noga to trochę przesada wszyt jest gabarytowo delikatne ale idealnie leży w dłoni.Drewno jest szlachetne często bardzo egzotyczne w moim będzie drewno hebanowe. Edytowane 16 Marca 2013 przez Grzesiek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 16 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 p.Włodek zapewnia ze smiało 0.16. zdradzil jeszcze ze u siebie na stawie wytargał na niego karpia 5,5kg. daje gwarancje, i chetnych na blank ma wielu wiec wątpie zeby koloryzował, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 (edytowane) Tam nie ma żadnych papierowych tulejek itp.jest goły blank uchwyt zalany żywicą i drewno idealnie spasowane.Może jestem w błędzie ale właśnie to mnie niepokoi najbardziej. Jak są jakieś "dystanse", to blank, poddając się ma gdzie się skręcić a jak jest ciasno, to trrrach ????Proszę, nie odczytuj tego jako złośliwość.Pełen szacun za estetykę wykonania. Jednak, laikiem będąc, widzę tu jakiś niepokojący związek. Edytowane 16 Marca 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Zdjęcie pod 105 gramowym obciążeniem.Pod rybą wygina się po gałkę kończącą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek88 Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Wszystko zweryfikuje woda.W sumie gościu uzbroił 7 mosquito i żaden nie szczelił.On na swój łowi karpie w stawie i nic się z nim nie dzieje to raczej nie pękają tak łatwo jak piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Nikt nie pisze ze strzelaja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek88 Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Wie wiem tylko jak już kij pęknie to na pewno drewo mu w tym nie pomoże.Ja na lamiglasa 3-7g wyłowiłem szczupaka 95cm i kij pracował całą swoją długością plecionkę miałem 0.10mm i nic się mu nie stało.Ale zostawmy już temat pękających kijków jak komuś pęknie to będzie można polemizować czy przez drewno czy przez głupotę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylweczek Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 (edytowane) Przecież oprócz kijka każdy z nas posiada również rozum i precyzyjnie ustawiony hamulec, bo zakładam, że o tym pomyślał Grzesiek88 Jozi, Ty dobrze wiesz, że mam również inną broń na Ciebie-mosquito przy nim, to "pała" Widziałem dzisiaj panowie "surowe materiały" na Wasze rękojeści-biją mojego moska po skrzydłach Normalnie CUDEŃKA Edytowane 16 Marca 2013 przez sylweczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Jeśli pęknie to tylko przez głupotę, bo najprawdopodobniej albo pęknie w miejscu które kiedyś zostało uderzone i naruszyło strukturę blanku, lub zastosuje zbyt mocną linkę bez odpowiednio ustawionego hamulca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi