Grzesiek88 Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 No ja zobaczę w poniedziałek na pewno są boskie.To będzie perełka na mojej łajbie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Tak sobie teraz przypomniałem:Kiedyś przyciąłem pstrąga takiego grubo powyżej 60 cm, tyle że w czasie jego kuszenia zrobiła się pętelka na szczytowej przelotce wiec żyłka ani do przodu ani do tyłu nie szła i rybsko po zacięciu zaczęło jeździć na ogonie jak oszalałe, ale spadł po kilku sekundach.Kij cały i żyłka nie pękła. Teraz gdyby coś takiego mi siadło na tą wykałaczkę to mogło by być po kiju, chyba by była cieniuśka żyłka ale jak jadę na pstrągi to ciutkę mocniejszą daje do niego.W takim przypadku raczej pech a nie głupota by zadecydowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek88 Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 No w sumie pech ale wszystkiego nie przewidzisz. Ty nie doceniasz możliwości mosquito ja widziałem jak na mosquito wyciąga się karpia 4,5kg i kurcze zmęczył do w pare minut.i tez szalał strasznie.No ale nie ma wędek nie zniszczalnych.Wiadomo wszystko może się stać a ta wędka docelowo ma służyć na niewielkie rybki a przyłów większej jest wliczony w ryzyko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Grzegorz fajnie, że piszesz o tych karpiach bo tak właśnie się kiedyś zastanawiałem jak duże rybsko da się tym wytargać, choć Kawalec mówił że w Wieprzu nie ma ryby której by nie wyciągnął . Może i do końca go nie doceniam bo nic ogromnego nie wytargałem max do 1 kg może troszkę więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Grzegorz fajnie, że piszesz o tych karpiach bo tak właśnie się kiedyś zastanawiałem jak duże rybsko da się tym wytargać, choć Kawalec mówił że w Wieprzu nie ma ryby której by nie wyciągnął . Może i do końca go nie doceniam bo nic ogromnego nie wytargałem max do 1 kg może troszkę więcej.Musisz brać pod uwagę, że taki kij generalnie równomiernie pracuje na całej długości, to jest jego niezaprzeczalny atut, jednostajne męczenie ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek88 Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Taka zapałeczka, a może wiele.Osobiście chciałem sobie kupić kocią łapkę w wykonaniu Włodka ale Mosquito przekonuje mnie swoją ekstremalną wytrzymałością.Zobaczymy woda zweryfikuje.Ale wszystkim i sobie życzyłbym 2 kilowego szczupaka albo 40cm okonia na tej wędce na pewno będzie frajda :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 O tyle o ile kocia łapa to wklejka a Mosquito to pusta rurka............ dziwnie brzmią takie porównania Jedno drugim nie zastąpisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 16 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 zasięgnąłem dziś opinii innego eksperta od Tych wędek i dowiedziałem się że wędka nie ma prawa złamać się tylko dlatego ze jest na niej rękojeść w drewnie.i dołączę jeszcze swoje przemyślenia w tej kwestii jeśli nawet jakimś cudem złamała by się przy rękojeści to mały spigocik i sprawa załatwiona przesztywnienie na 180 centymetrze wędki chyba by mocno na jej akcje nie wpłyneło (choć mogę sie mylić bo za bardzo sie na tym nie znam) blank występuje w wersji dwuczęściowej i własnie tak to wygląda pierwszy skład sama rękojeść, drugi skład reszta 190cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek88 Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 (edytowane) O tyle o ile kocia łapa to wklejka a Mosquito to takta pusta rurka............ dziwnie brzmią takie porównania Jedno drugim nie zastąpisznie zastJa wiem że nie zastąpie ale z dwojga dobrych wybrałem moim zdaniem lepsza ale będzie i kocia łapka zaniedługo. Edytowane 17 Marca 2013 przez Grzesiek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Patrze Grzesiu że konkretnie sie zbroisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek88 Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Powoli i systematycznie tworze zbior na kazda rybę i na każde warunki.A pozytym lubię dłubac okonki ultra lekkimi przyjętymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kroku Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Kolego Grzesiek88 sezon okoniowy zbliża się wielkimi krokami.Jeśli będziesz w Polsce ,to masz mnie zabrać na łódkę (kwiecień,maj) i pomacam tego kijka okoniowego od Władka bo sam jestem ciekawy ,co to to potrafi .Może i ja się kiedyś skuszę na jakąś perełkę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 A mógłby ktoś napisać dokładnie co to za blank ten mosqito np,2,15cm. jakiś stmbolik bo że phenixa to wiem . I czy występuje model dwuczęściowy tradycyjnie dzielony na połowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 nie występuje w wersji dzielonej na pół. Mirage ultra light blanks, tak mi sie wydaje ze to ta seria. http://www.mudhole.com/Rod-Building/Mirage-Ultralight Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek88 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 (edytowane) Kurcze tylko te mirage są opisane jako cw 1g-4g a mosquito ma 0,5 do 3,5.To takie moje spostrzeżenie http://rodmas.home.pl/autoinstalator/wordpress/?page_id=124 tutaj też są te blanki mirage.Tak mi sie wydaje że to te same. Edytowane 18 Marca 2013 przez Grzesiek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Na allegro jest Restaffine ciut mocniejszy od niego w dwuskładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 1 Kurcze tylko te mirage są opisane jako cw 1g-4g a mosquito ma 0,5 do 3,5.To takie moje spostrzeżenie http://rodmas.home.pl/autoinstalator/wordpress/?page_id=124 tutaj też są te blanki mirage.Tak mi sie wydaje że to te same.1/32=0.8g 1/8=3,5g a to moje spostrzeżenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Kurcze tylko te mirage są opisane jako cw 1g-4g a mosquito ma 0,5 do 3,5.To takie moje spostrzeżenie http://rodmas.home.pl/autoinstalator/wordpress/?page_id=124 tutaj też są te blanki mirage.Tak mi sie wydaje że to te same.Z opisem różnie bywa. Łapałem zwykłymi nimfami i strimerami i bardzo dobrze czuło się ich pracę na kiju, jak i gumkami z 4 gramową główką i nie było żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Na allegro jest Restaffine ciut mocniejszy od niego w dwuskładzie.Bajecznie kijek wygląda.Warto pooglądać.Cena też zdrowa, ale to oryginalny kijek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Dajecie linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 http://allegro.pl/restaffine-xstream-ult-63-sul-0-8-4g-i3109869230.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek88 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 1 1/32=0.8g 1/8=3,5g a to moje spostrzeżenieAha może i to ten sam.Ja się sugerwałem opisem w Rodmas. Na allegro jest Restaffine ciut mocniejszy od niego w dwuskładzie.Piękny kijek cena syta ale wydaje się warty obejrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 O kura fajny... szkoda ze tak mało lowie na UL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 O kura fajny... szkoda ze tak mało lowie na ULJaki masz problem, łów więcej.Ja w lipcu to tylko UL . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 jak polecisz jakis tani blank do 3 gram, to zaczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi