Jozi Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 poprostu zazdrościmy ci tych łąpek nie mogę się doczekać żeby pomacaćTrzeba po świętach zamówić Ci szczytówkę i przyjedziesz na macanko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 (edytowane) dobrze że pamiętasz, Edytowane 29 Marca 2013 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylweczek Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Coś temat o komarach ucichł, więc odświeżę go troszkę i zaprezentuję jego ciut inne wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Ten dolnik jest dołożony w celu wydłużenia kija czy przerobiony na dwuskłada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Ten dolnik jest dołożony w celu wydłużenia kija czy przerobiony na dwuskłada?Dolnik jest dodatkowym elementem ze spigotem w celu wydłużenia kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kroku Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Widać Władka robotę.Pozdrawiam z Bieszczad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutra Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Lato chyli się ku końcowi a temat trochę umarł, miałem ostatnio ten patyk w ręku i cud malina, tylko jednosład i w tubie nie bardzo mam go jak zapakować do auta. Znalazłem alternatywę[jeśli wogóle jest taka] - fenwick elite tech river runner 2,03m 0,8-5g w dwuskładzie - macał to ktoś? Da się porównać ten patyk z mosquito? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Lato chyli się ku końcowi a temat trochę umarł, miałem ostatnio ten patyk w ręku i cud malina, tylko jednosład i w tubie nie bardzo mam go jak zapakować do auta. Znalazłem alternatywę[jeśli wogóle jest taka] - fenwick elite tech river runner 2,03m 0,8-5g w dwuskładzie - macał to ktoś? Da się porównać ten patyk z mosquito?Porównać zawsze możesz, tylko jak to porównanie wygląda .Przypuszczam, że dość blado. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutra Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 No właśnie nie chodzi o przypuszczenia tylko organoleptyczne porównanie obu patyków i podzielenie się wrazeniami, ponieważ nie mam możliwości pomacania tego fenwicka. Pytałem użytkowników tego fenwicka i też same achy i ochy, jednak żaden nie miał w ręku mosquito, może ktoś chociaż macał oba kijki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek88 Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Osobiście użytkuje mosquito bardzo często poradził sobie z leszczem 50cm i szczupakiem 62cm .Dla mnie kij ten jest rewelacyjny otworzył mi nowe możliwości łowienia.Nie mam porównania co do fenwicka ale mosquito jest wart każdych pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Dołączę i ja do super ultra light spin zboczencow.... zamówiłem kocią łapę ....będę z Józefem okonki męczył jak się spodoba to pomyślę o mosquito ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Dołączę i ja do super ultra light spin zboczencow.... zamówiłem kocią łapę ....będę z Józefem okonki męczył jak się spodoba to pomyślę o mosquito ...Miałem komara w ręce ale powiem uczciwie nie zamieniłbym w życiu na moją kocią łapkę.Jest po prostu perfekcyjna-zawsze będę powtarzał że w tych konstrukcjach Z.Kawalec jest nr 1 w kraju . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Okaże się jak przyjdzie moja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 (edytowane) Tutaj też myślę ciekawa informacja o Mosquito http://www.fishing.org.pl/f18/phenix-mosquito-ultra-light-4337/ . Edytowane 22 Września 2013 przez apioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robal12 Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Witam mam pytanko odnośnie kociej łapki ,czy jest określony blank z której robi się wklejkę ,czy jest tu duża dowolnośc? Szklak czy grafit?Myslę tutaj o cw. 0,5 -5 pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 (edytowane) Witam mam pytanko odnośnie kociej łapki ,czy jest określony blank z której robi się wklejkę ,czy jest tu duża dowolnośc? Szklak czy grafit?Myslę tutaj o cw. 0,5 -5 pzdrKocie łapy są robione z blanków węglowych natomiast szczytówka jest węglowa albo szklana.To już zależy od rodbuilera czy dobrze potrafi określić moc blanku i spasować poszczególne części, aby spełniały swoje zadanie. Edytowane 22 Września 2013 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 jestem nieuświadomiony totalnie: "kocia łapa" - jaka to firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 (edytowane) jestem nieuświadomiony totalnie: "kocia łapa" - jaka to firma Stasiu to jest produkt Z.Kawalca .Masz fotki dla rozjaśnienia tematu. Edytowane 22 Września 2013 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 dziękikurcze , im jestem starszy tym wiem żem głupszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 dziękikurcze , im jestem starszy tym wiem żem głupszy Nie przesadzaj, masz jeszcze fotkę z opisem ciężarów i mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robal12 Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Dzięki Jozi ,czy byłoby nie-taktem z mojej strony gdybym poprosił Ciebie o kilka słów dotyczących akcji Kociej łapki jak i optymalnego ciężaru przynęt ,oraz to co najwazniejsze jak sprawuje się w trakcie brania i jak jest ze spadami pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Dzięki Jozi ,czy byłoby nie-taktem z mojej strony gdybym poprosił Ciebie o kilka słów dotyczących akcji Kociej łapki jak i optymalnego ciężaru przynęt ,oraz to co najwazniejsze jak sprawuje się w trakcie brania i jak jest ze spadami pzdrSpady to praktycznie nie istnieją, mówię tym z wklejką węglową.Jest idealnie zestaw zestrojony tzn.blank z igłą.Ze stellą 1000, nanofilem 0,04 z przyponem strzałowym jest rewelacyjny.Czuję brania okoni 5-6cm.Często okoń sam się zacina jak za mocno strzeli w przynętę.Szklak praktycznie używany ze 2 razy leży w tubie, ale ten to samołówka, nim się mie zacina tylko kręci korbą a okoń sam się "wiesza". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutra Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Zastanawia mnie taką rozbieżność długości tych kijków(mosquito) - 230-200cm, blanki nie były w standardowej długości?Praktycznie wszystkie wcześniej ukręcone kije są dłuższe, czy to tylko dokładna rękojeść wydłuża wędzisko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Zastanawia mnie taką rozbieżność długości tych kijków(mosquito) - 230-200cm, blanki nie były w standardowej długości?Praktycznie wszystkie wcześniej ukręcone kije są dłuższe, czy to tylko dokładna rękojeść wydłuża wędzisko?Blank ma 204 cm, jeśli ktoś chciał to dokładał do niego coś od siebie lub skracał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutra Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 W sumie mógłbym zapytać u źródła[pewnie i tak to zrobię] ale może mi ktoś rozjaśni - czy na te mosquito Kawalec daje[dawał] jakąś gwarancję? Jeśli tak, to czy owa gwarancja przypisana jest do kija czy pierwszego właściciela[mam ofertę kija z drugiej ręki]? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi