Skocz do zawartości

Phenix Mosqito XUL do 3,5g

Kunasz63

Rekomendowane odpowiedzi

A ja założyłem Rarenium 2500S (200g)- na tym kiju to jak betoniarka, tak się czułem, kilka rzutów i dałem spokój.

Także szukam czegoś naprawdę mini, bo kij to piórko Sylwku  :)

Piotrze niechaj Ci kijek służy latami. Do niego 1000 w zupełności wystarcza :)

Upatrzyłem sobie na razie wirtualnie u Mefiego Shimano VANQUISH 1000S może do maja uzbieram albo się trafi na giełdzie.

Chyba że uda mi się praktycznie gdzieś jakąś tysiączkę przymierzyć.

Mam jakieś podlodowe, ale one do takiej klasy kija się mają nijak.

Oooo-taką "nogą od stołka" się radujesz-to bardzo MIŁE dla mnie :)

Bo to jak z blondynkami, brunetkami (czasami malowany lis)-  każdy by chciał taką mieć z duuuużymi niebieskimi "oczami".

Ale miej taką rudą, tylko w oryginale - niespotykany ogień pod każdym względem. Nie każdy jest gotów się poparzyć...

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

Witam!

Wczoraj odwiedziłem znajomego i u niego w stojaczku wyszperałem min. taki oto kijaszek.

MOSQUITO ale, ale-no właśnie, gdyby nie to "ale", to nawet bym go nie pokazywał. Kijek nie dość, że ma trzy różne rękojeści :) to do tego jeszcze wklejkę ze szkła. Nie bardzo wiem nawet, czy to jeszcze mosek :)

Opisany cw: 0,5-3,5g, ale wklejka czyni go na pewno delikatniejszym. Długość zależna od rękojeści-max. 219cm. Długość transportowa: 198cm. Ubrany w 8 szt. przelotek Pacific bay. Drewno sapeli, uchwyt kołowrotka "kryty", lakierowany, zmatowiony.

Kijek całkowicie nowy i nawet nie widział jeszcze wody. Zabawa nim na sucho, to wręcz poezja.

Pomimo tego, że jest wklejka, to i tak po całości jest dość szybki i cięty w porównaniu do wklejonego Loomisa, którego posiadam i o którym już kiedyś pisałem. Taka typowa kosa na zawody. Jeśli zdążę (zanim pójdzie gdzieś w świat), to na pewno go potestuję jeśli nie, to trudno. 

PS-kijek jest na sprzedaż (przynajmniej na chwilę obecną :)), więc jeśli ktoś byłby zainteresowany, to zapraszam na pw. Nie wystawiam go na giełdzie, ponieważ nie jestem jego właścicielem a i twórca się jeszcze sam waha :)

Na ostatniej focie jest jeszcze jedna kosa, ale o niej będzie w innym temacie ...

post-53566-0-73079300-1392458572_thumb.png

post-53566-0-63562500-1392458583_thumb.png

post-53566-0-53868300-1392458592_thumb.png

post-53566-0-36665800-1392458623_thumb.png

post-53566-0-16345400-1392458636_thumb.png

post-53566-0-40378900-1392458647_thumb.png

• Like 1

• 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...

Jakoś tu ucichło :) Czyżby moski w odstawkę poszły? Nie wiem jak u Was koledzy, ale mój komar ciągle daje radę i to NIEZAWODNIE!.

Tak sobie pomyślałem, że chyba już czas jakąś nową, inną wykałaczkę ukręcić i pewnie kijek z postu nr 325 "cza" będzie chyba w świat puścić. Kilku kolegów podpytywało mnie wcześniej i obiecałem, że jak mi "odbije" to dam znać-więc daję :) Jak ktoś zainteresowany "92g nogą od stołka" to zapraszam na PW.

• Like 1

• 3 miesiące temu...

A ja się spytam tak: ile kolega Żbiku miał różnych mosków w rękach i na ile z nich łowił rybki? Nie zgodzę się zupełnie ze stwierdzeniem, że 90-95g wagi do straszna cegła. Miałem cięższe i proszę mi uwierzyć, że komfort łowienia cudny. Pamiętać jednak należy, że moski mogą mieć różną długość :)

Fakt: waga 44g, to faktycznie kosmos, który przy moich osobistych preferencjach jest nie do osiągnięcia. Proszę jeszcze tylko kolegę SilesianPerch o długość swojego, zacnego komara :)

• Like 1

90-95g na Mośka to straszna cegla... Ciekaw jestem do ilu mozna zejsc z masa tworzac ultralekki ale wciaz uzytkowy kij? Obstawialbym na mase 65-70g calosc. 44g to juz faktycznie kosmos! ;)

Uważam, że nie taki znowu "kosmos". Blank 22g reszta 22g, to wcale nie nadzwyczajne proporcje. W takim urządzeniu masa zabija główny walor użytkowy, oczywiście to tylko moje zdanie, nie żadna doktryna :)  

Uważam, że nie taki znowu "kosmos". Blank 22g reszta 22g, to wcale nie nadzwyczajne proporcje. W takim urządzeniu masa zabija główny walor użytkowy, oczywiście to tylko moje zdanie, nie żadna doktryna :)  

Blank 22g reszta 22g.Gdzie przeciętny uchwyt waży ok 20g,a gdzie reszta? :blink: