Skocz do zawartości

FRS Moje Woblery

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , jestem tu dość sługo i obserwuję jak piękne rzeczy tworzycie panowie choć czasem piękno nie idzie w parze ze skutecznoscią. Chciałbym pokazać wam moje Woblerki, które głowinie służą do łowienia kleni i pstrągów.

http://www.youtube.com/watch?v=ZU_lVRSKuhE

to ejden z niektórych woblerków łamanych ten akurat o pracy drobnej.

post-49888-0-24561000-1363109814_thumb.jpg

post-49888-0-74121100-1363109833_thumb.jpg

post-49888-0-34788100-1363110310_thumb.jpg

post-49888-0-34796200-1363110349_thumb.jpg

• Like 2

...obserwuję jak piękne rzeczy tworzycie panowie choć czasem piękno nie idzie w parze ze skutecznoscią...

No wiesz FRS1985, to dość gruby jednak zarzut wobec części lurebilderów i prawdę powiedziawszy nie wiem z czego wynika twoja ocena, sprawdziłeś pracę większości tych cyt: "pięknych" (przynęt), że taki śmiały wniosek wyciągasz ?

Jeśli ktoś potafi połączyć pracę woblera ze swoimi artystycznymi umiejętnościami i tworzy z tego łowne "dzieło sztuki" to tylko IMHO wielki + dla twórcy rękodzieła.

Zaczynałem od lipy, krótko balsa powrót do lipy a od jakiegoś czasu znalazłem fantastyczne drzewo sezonowane długie lata na strychu w postaci szuflad do starego segmentu jakie nie wiem do dzisiaj, Chwilowo eksperymentuję z sambą , a jak juz skończę zapasy odpalę odpowiednie próchno topoli i na niej pewnie się zatrzymam,

Ok.
Nie razi Cię widniejące drewno spod malowania? Tzn. tak jakby Ci się nie chciało już szlifować papierkiem lub zbyt mało lakieru?

Szkoda że nie wyraźne zdjątko tej boleniówki. Jak masz więcej to wrzucaj śmiało:)

ps. co to za kij?

Edytowane przez obcy91

Co rozumiesz przez widniejące drewno , kształt szlifu drewna czy jego barwę ? Generalnie nie jestem dobry estetą a z plastyki zawsze byłem noga wiec wizualnie jest jak jest bardziej kładę nacisk na to co wobler ma w środku i jak to przekłada się na jego prace (łowność) . jeśli chodzi o niedoszlifowanie drewna zostawiam je tak celowo bo tak mi pasuje jeśli woblery maja innego odbiorcę robię na gładko :P

Nie wiem czy wykonanie woblerków idzie w parze ze skutecznością ale wiem na pewno , że bez celu zakładasz po raz kolejny swój temat dotyczący dłubania patyków . Zastanów się co zamierzasz dalej robić , bo jeśli będziesz tak zaśmiecał forum to trzeba będzie docenić to jakimś kolejnym kwiatkiem

http://jerkbait.pl/topic/11727-woblerowe-drewienka/

Nie wiem czy wykonanie woblerków idzie w parze ze skutecznością ale wiem na pewno , że bez celu zakładasz po raz kolejny swój temat dotyczący dłubania patyków . Zastanów się co zamierzasz dalej robić , bo jeśli będziesz tak zaśmiecał forum to trzeba będzie docenić to jakimś kolejnym kwiatkiem

http://jerkbait.pl/topic/11727-woblerowe-drewienka/

Założyłem go po to gdyż zapomniałem że już kiedyś coś tu wrzuciłem i nie uważam że kolejny z setki wątków zrobi komuś krzywdę.

Edytowane przez FRS1985