Krzysiek_W Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Coś pod spodem, drewno albo któraś warstwa podkładu, albo jakaś okleina posiada możliwość skurczu. Twardy lakier nie. Kiedy to co pod spodem pracuje lakier pęka. Z żywicami też się to dzieje, tymi które twardnieją na kamień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Temat alkilak-u był juz poruszany na forum, moim zdaniem największe badziewie z możliwych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Każdy Lurebuilder dobrze wie choć lakierów jest bezliku najlepszy HartzLack i Domalux - RESZTA DO KITU!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 No i kolega powyżej podsumował wszystko.W pełni popieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 amen to co wyżej napisane przerobiłem prawie wszystkie lakiery jedne pękały drugie były miękki tylko domalux i hartzlack nie wiem jak z żywicami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Jak robiłem łódkę wykańczaną w drewnie to pokusiłem się o ten lakier - vidaron i powiem tyle jest on fatalnej jakości....zdzierałem go i lakierowałem lakierem jachtowym...polecam lepsze lakiery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianosum Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Panowie wstawcie fotke hartzlacka jutro jade do sklepu nie mam czasu motać się przy półce z lakierami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 (edytowane) Podepnę się pod temat, choć mi nie pęka,a bąbelkuje, o co chodzi? na jednej przynęcie do przyjęcia powłoka , na drugiej mikro babelki. maluje pactrą ,pierwszą warstwę lakieru kładę po 24godz i po pierwszej babluje , przetarcie papierem po 24godz ,druga warstwa też bąbluje.odtłuszczam rozcieńczalnikiem ekstrakcyjnym, lakier to Hartz Lack super strong HS.przynęty wykonane są z żywicy poliuretanowej. Pozdrawiam Edytowane 22 Sierpnia 2013 przez miras1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 @marianosum - masz fotę @miras 1983Może jest podobnie jak z pianą - odgazować musi. Kiedy odlałeś korpusy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 leżakowały około miesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 ... przynęty wykonane są z żywicy poliuretanowej.Ja tu szukał bym przyczyny, pectra to zwykły akryl i nic się z nim nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi