godski Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Na podstawie czego tak wnioskujesz? Łowiłem już trochę tymi woblerami w trollingu z moich doświadczeń 5-5,5m to max (biorąc pod uwagę podane przez Ciebie parametry linki i wypustu), 8m bez "dopału" jest nierealny. Chyba, że się mylę to niech mnie ktos poprawi. Skoro woblery te stały sie sporym obiektem Waszych zainteresowań podaje graf przedstawiający w jakim pasmie pracują te przynęty (to ze na rysunku przynęty nie maja sterów tym sie nie sugerujcie). Z tego co pamiętam ktoś z okolic Szczecina te przynęt bardzo zachwalał ja niestety nie połowiłem na nie (ale wiara i nadzieja zostały). deep.jpg Alive DiverNa podstawie doświadczeń z innymi wobkami. Generalnie w przypadku Salmo i Rapali można je poprowadzić dużo głębiej.Moim zdaniem wartości maksymalnych głębokości osiąganych przez wobki są zaniżone. Testy są prawdobodobnie przeprowadzane na krótszych dyszlach i grubszych linkach lub też podniesionych wędkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Ja swoim DD145 na 8m przyorałem w dno - Stren 20lb, wypust 40m, prędkość 3,5km/h. Wobler fajny ale wędka raczej w uchwyt - wyrwirączka z niego niezła Tak myślałem. Poparłeś faktami moją tezę. Tylko ciekawe dlaczego @Wojti osiągał max. 5-5,5 metra, Może łowił tymi lżejszymi MD albo w słonej wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Andrzej jak dobrze poszukasz to na allegro można dorwać woblery "ilure" chinole które są takie same tylko w innych kolorach. Poza tym większa cześć przynęt sygnowanych "JAPAN" jest robiona w chinach jako produkt OEM który każdy może zamówić w jakim sobie chce kolorze, haczyk jest taki że minimalne zamówienia to zazwyczaj 1000sztuk.Ilure od samego początku robi dla Izumi.Dla Abu i Daiwy też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giaur27 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 W RODPRO do 6 stycznia promo - 20% .Trzeba wpisać kod NYS Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 (edytowane) Na podstawie doświadczeń z innymi wobkami. Generalnie w przypadku Salmo i Rapali można je poprowadzić dużo głębiej.Moim zdaniem wartości maksymalnych głębokości osiąganych przez wobki są zaniżone. Testy są prawdobodobnie przeprowadzane na krótszych dyszlach i grubszych linkach lub też podniesionych wędkach. Rapala akurat podaje precyzyjnie rodzaj linki jaki stosuje do testów i dostarcza bardzo dokładne grafy z głębokością pracy przynęty uwzgledniajac paramety V, długosci wypustu i rodzaju linki - robią to naprawdę bardzo profejonalnie, pozostałe firmy moga pomarzyć. O salmo to się nie wypowiadam, te modele woblerów co używam to akurat schodzą zdecydowanie płycej niz zakłada producent nie zadaszyło mi sia aby cos zeszło głębiej niż podane jest na pudełku (chyba ze z dopalami). Łowie w słodkich wodach wiec albo woda jest u mnie inna albo u Was więcej zanieczyszczeń niz ryb w wodzie pływa i dlatego o coś haczycie PSNa podstawie czego tak wnioskujesz?Na podstawie doświadczeń z innymi wobkami. :D Edytowane 3 Stycznia 2014 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Możesz podać linka do tych wykresów? Bo na razie wszystkie wobki Rapali które próbowałem schodza dużo niżej niż opis na pudełkach wskazuje. Odnieś się jeszcze, proszę, do tego co Łukasz napisał. Bo wartości są skrajnie odmienne.Sprawdzę to, ale pewnie dopiero w kwietniu.Może to kwestia mocowania? Generalnie trolluję z łódek z niskimi burtami i wędka prawie dotyka wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrozik Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 ) to udało mi się promocję w porę wyszukać - jak hiena padlinę) Super, że sobie zapasy zrobiliście:)) Przydaje się ten temacik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Na podstawie doświadczeń z innymi wobkami. Generalnie w przypadku Salmo i Rapali można je poprowadzić dużo głębiej.Moim zdaniem wartości maksymalnych głębokości osiąganych przez wobki są zaniżone. Testy są prawdobodobnie przeprowadzane na krótszych dyszlach i grubszych linkach lub też podniesionych wędkach. Potwierdzam. Wszystko, czego używam ww. marek schodzi dużo głębiej niż deklarowana głębokość pracy w trollu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Szkoda że mniejszych modeli nie ma na wyprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Macie może namiar na europejski sklep gdzie mozna nabyć w dobrej cenie Vanquisha 4000? Ja do tej pory najtaniej znalazłem we Włoszech za 389 Euro.Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Mariaczi Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Macie może namiar na europejski sklep gdzie mozna nabyć w dobrej cenie Vanquisha 4000? Ja do tej pory najtaniej znalazłem we Włoszech za 389 Euro.Z góry dziękujęhttp://allegro.pl/kolowrotek-shimano-vanquish-4000-f-i3836313589.html tanije nie widziałem ma.. A tu masz z pewnej reki kolegi z naszego forum http://www.mefistofishing.pl/shimano-vanquish-4000-p-833.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) . Edytowane 8 Stycznia 2014 przez michcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Panie i Panowie. Nie każdy z nas miał zapewne możliwość zapoznania się z książką Marka Szymańskiego "Wędkarstwo Rzeczne". Z ww. pozycją był przez pewien okres problem z dostępnością jak i ceną, którą osiągała na aukcjach internetowych. Nie jest to żadna promocja, natomiast uważam, że warto się zaopatrzyć Cena sugerowana, dostępność duża, zawartość merytoryczna na wysokim poziomie. http://allegro.pl/listing/listing.php?string=w%C4%99dkarstwo+rzeczne+spinning&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y Spokojnej nocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Promocja roku - gdyby taki konkurs ogłaszano. Tylko myślałem, że Japan - ale czego sie spodziewać za niecałe 4 dychy. Trzeba poszperać i producenta w Chinach namierzyć. Tylko , że cena w Chinach za taki wobek to minimum 6-7 dolarów przy detalicznym zakupie kilku-kilkudziesięciu sztuk. Najlepszy test z pracą tylko w wersji ze sterem (Diver): Wziąłem kilka do trolla. Myslę , ży przy długim wypuście 30-40 m na lince 20 Lb ten z wieksza łopatą zejdzie na 6-8 metrów a ten z mniejszą na 3-5.przy dlugosci linki */- rzut z reki bez szczegolnego wysilku:Diver + PP20lb daje obstukiwanie dna na glębokości 5mDEEPDIVER + PP20lb stuka w okolicy 7m odpowiednie wydluzenie sznurka da jeszcze lepsze efekty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Macie może namiar na europejski sklep gdzie mozna nabyć w dobrej cenie Vanquisha 4000? Ja do tej pory najtaniej znalazłem we Włoszech za 389 Euro.Z góry dziękujęhttp://www.waveinn.com/hengelen-bootsport/shimano-vanquish-f/45526/p?utm_source=google_products&utm_medium=merchant&id_producte=224124&country=nl&gclid=CNC3mr6K7LsCFQZf3god8ScAnQ http://www.roven.nl/shimano-vanquish.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Dobra cena, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 http://www.bass-sklep.pl/group/sklep-wedkarski-bass-wedkarstwo-tanio?utm_source=Facebook&utm_medium=post_promocja&utm_campaign=promocja0701 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 http://www.wedkarskisprzet.pl/product_info.php?products_id=3124 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Vaniek już do mnie jedzie. To była miłość od pierwszego wejrzenia Zachorowałem na niego i musiałem go mieć. Daiwa jakoś do mnie nie przemawia. Dziękuję za podesłane linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Vaniek już do mnie jedzie. To była miłość od pierwszego wejrzenia Zachorowałem na niego i musiałem go mieć. Daiwa jakoś do mnie nie przemawia. Dziękuję za podesłane linki. Jeden lubi ogórki , a drugi ogrodnika córki Gratki @Pawello nowego nabytku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Jeden lubi ogórki , a drugi ogrodnika córki Gratki @Pawello nowego nabytku Dokładnie, nie twierdzę że Daiwe jest bee...Po prostu ja wolę siemano i myślę że się na nim nie zawiodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 W Krakowie i Wrocławiu fajna promocja, ciuszki ( pinewood!) woblery są przecenione o 20%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Przecena Geoff Anderson.https://www.pijawetzshop.at/english/sale.html?limit=60 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 To nasi koledzy z Danii mają taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gazdzior Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Przecena Geoff Anderson.https://www.pijawetzshop.at/english/sale.html?limit=60 I trochę szerszy asortyment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi