Skocz do zawartości

Promocje wędkarskie (około wędkarskie...)

bjpol

Rekomendowane odpowiedzi

Na podstawie czego tak wnioskujesz?

Łowiłem już trochę tymi woblerami w trollingu z moich doświadczeń 5-5,5m to max (biorąc pod uwagę podane przez Ciebie parametry linki i wypustu), 8m bez "dopału" jest nierealny. Chyba, że się mylę ;) to niech mnie ktos poprawi. Skoro woblery te stały sie sporym obiektem Waszych zainteresowań podaje graf przedstawiający w jakim pasmie pracują te przynęty (to ze na rysunku przynęty nie maja sterów tym sie nie sugerujcie). Z tego co pamiętam ktoś z okolic Szczecina te przynęt bardzo zachwalał ja niestety nie połowiłem na nie (ale wiara i nadzieja zostały).

attachicon.gifdeep.jpg Alive Diver

Na podstawie doświadczeń z innymi wobkami. Generalnie w przypadku Salmo i Rapali można je poprowadzić dużo głębiej.

Moim zdaniem wartości maksymalnych głębokości osiąganych przez wobki są zaniżone. Testy są prawdobodobnie przeprowadzane na krótszych dyszlach i grubszych linkach lub też podniesionych wędkach.

Ja swoim DD145 na 8m przyorałem w dno - Stren 20lb, wypust 40m, prędkość 3,5km/h. Wobler fajny ale wędka raczej w uchwyt - wyrwirączka z niego niezła :D

Tak myślałem. Poparłeś faktami moją tezę. Tylko ciekawe dlaczego @Wojti osiągał max. 5-5,5 metra, Może łowił tymi lżejszymi MD albo w słonej wodzie  :ph34r: 

Andrzej jak dobrze poszukasz to na allegro można dorwać woblery "ilure" chinole które są takie same tylko w innych kolorach.

Poza tym większa cześć przynęt sygnowanych "JAPAN" jest robiona w chinach jako produkt OEM który każdy może zamówić w jakim sobie chce kolorze, haczyk jest taki że minimalne zamówienia to zazwyczaj 1000sztuk.

Ilure od samego początku robi dla Izumi.

Dla Abu i Daiwy też. ;)

Na podstawie doświadczeń z innymi wobkami. Generalnie w przypadku Salmo i Rapali można je poprowadzić dużo głębiej.

Moim zdaniem wartości maksymalnych głębokości osiąganych przez wobki są zaniżone. Testy są prawdobodobnie przeprowadzane na krótszych dyszlach i grubszych linkach lub też podniesionych wędkach.

Rapala akurat podaje precyzyjnie rodzaj linki jaki stosuje do testów i dostarcza bardzo dokładne grafy z głębokością pracy przynęty uwzgledniajac paramety V, długosci wypustu i rodzaju linki  - robią to naprawdę bardzo profejonalnie, pozostałe firmy moga pomarzyć. O salmo to się nie wypowiadam, te modele woblerów co używam to akurat schodzą zdecydowanie płycej niz zakłada producent nie zadaszyło mi sia aby cos zeszło głębiej niż podane jest na pudełku (chyba ze z dopalami).

Łowie w słodkich wodach wiec albo woda jest u mnie inna albo u Was więcej zanieczyszczeń niz ryb w wodzie pływa i dlatego o coś haczycie :D

PS

Na podstawie czego tak wnioskujesz?

Na podstawie doświadczeń z innymi wobkami.

:D :D :D

Edytowane przez @Wojti

Możesz podać linka do tych wykresów? Bo na razie wszystkie wobki Rapali które próbowałem schodza dużo niżej niż opis na pudełkach wskazuje. Odnieś się jeszcze, proszę, do tego co Łukasz napisał. Bo wartości są skrajnie odmienne.

Sprawdzę to, ale pewnie dopiero w kwietniu.

Może to kwestia mocowania? Generalnie trolluję z łódek z niskimi burtami i wędka prawie dotyka wody.

Potwierdzam. Wszystko, czego używam ww. marek schodzi dużo głębiej niż deklarowana głębokość pracy w trollu.

Macie może namiar na europejski sklep gdzie mozna nabyć w dobrej cenie Vanquisha 4000? Ja do tej pory najtaniej znalazłem we Włoszech za 389 Euro.

Z góry dziękuję

http://allegro.pl/kolowrotek-shimano-vanquish-4000-f-i3836313589.html tanije nie widziałem ma..

A tu masz z pewnej reki kolegi z naszego forum  

http://www.mefistofishing.pl/shimano-vanquish-4000-p-833.html

Panie i Panowie. 

Nie każdy z nas miał zapewne możliwość zapoznania się z książką Marka Szymańskiego "Wędkarstwo Rzeczne". 

Z ww. pozycją był przez pewien okres problem z dostępnością jak i ceną, którą osiągała na aukcjach internetowych.

Nie jest to żadna promocja, natomiast uważam, że warto się zaopatrzyć :)

Cena sugerowana, dostępność duża, zawartość merytoryczna na wysokim poziomie. 

http://allegro.pl/listing/listing.php?string=w%C4%99dkarstwo+rzeczne+spinning&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y

Spokojnej nocy!

Promocja roku - gdyby taki konkurs ogłaszano. Tylko myślałem, że Japan - ale czego sie spodziewać za niecałe 4 dychy. Trzeba poszperać i producenta w Chinach namierzyć. Tylko , że cena w Chinach za taki wobek to minimum 6-7 dolarów przy detalicznym zakupie kilku-kilkudziesięciu sztuk.

Najlepszy test z pracą tylko w wersji ze sterem (Diver):

Wziąłem kilka do trolla. Myslę , ży przy długim wypuście 30-40 m na lince 20 Lb ten z wieksza łopatą zejdzie na 6-8 metrów a ten z mniejszą na 3-5.

przy dlugosci linki */- rzut z reki bez szczegolnego wysilku:

Diver + PP20lb daje obstukiwanie dna na glębokości 5m

DEEPDIVER + PP20lb stuka w okolicy 7m

odpowiednie wydluzenie sznurka da jeszcze lepsze efekty....

Macie może namiar na europejski sklep gdzie mozna nabyć w dobrej cenie Vanquisha 4000? Ja do tej pory najtaniej znalazłem we Włoszech za 389 Euro.

Z góry dziękuję

http://www.waveinn.com/hengelen-bootsport/shimano-vanquish-f/45526/p?utm_source=google_products&utm_medium=merchant&id_producte=224124&country=nl&gclid=CNC3mr6K7LsCFQZf3god8ScAnQ

http://www.roven.nl/shimano-vanquish.html

Vaniek już do mnie jedzie. To była miłość od pierwszego wejrzenia ;) Zachorowałem na niego i musiałem go mieć. Daiwa jakoś do mnie nie przemawia. Dziękuję za podesłane linki.

Jeden lubi ogórki , a drugi ogrodnika córki ;) :P

Gratki @Pawello nowego nabytku :)