Skocz do zawartości

Promocje wędkarskie (około wędkarskie...)

bjpol

Rekomendowane odpowiedzi

Do potwierdzenia. Wczoraj kurier poinformował mnie , że jest opcja sprawdzenia przesyłki przed podpisem i odebraniem, jest to usługa dodatkowo płatna.

Zakupiłem art ze szkła i chciałem sprawdzić czy cały , przed dokonaniem zapłaty. Wtedy dostałem taką odpowiedź od kuriera. Tak czy tak jutro sprawdzę osobiście.

Ja też się nie spotkałem. Napisałem co mi wczoraj powiedział kurier. Informacja do sprawdzenia. Też to napisałem , jeśli jest taka usługa, nawet płatna to czasami warto by z tego korzystać. Będę wysyłać paczkę spytam..

Hm ,ja do tej pory nie spotkałem się z taka możliwością by otwierać przesyłkę przed przekazaniem należności  .Daj  znać jesli da ci kurier zajrzeć do przesylki przed dokonaniem zaplaty . 

Osobiście sprawdzałem kilka razy przy kurierze zawartość przesyłki przed zapłatą i żadnej z tego tytułu nadpłaty za usługę nie uiszczałem.

Myślę, że to kwestia podejścia- oni też ludzie i da się z nimi porozmawiać po ludzku...spróbujcie B) :)

Ja też się nie spotkałem. Napisałem co mi wczoraj powiedział kurier. Informacja do sprawdzenia. Też to napisałem , jeśli jest taka usługa, nawet płatna to czasami warto by z tego korzystać. Będę wysyłać paczkę spytam..

Pocztą można tak wysyłać i przed zapłatą pobrania sprawdzić zawartość,sam tak kupowałem lampy samochodowe i nie odebrałem po sprawdzeniu zawartości

Edytowane przez pacek222

Wracając do kuriera to kurier z firmy k-ex. I może komuś się przyda

UWAGA!!! Kurier nie ma obowiązku wniesienia przesyłki do domu (w szczególności przesyłek ciężkich, gabarytowych i paletowych)

1)Koniecznie proszę sprawdzić przesyłkę w obecności kuriera. Kurier ma na obsługę Państwa ok.10 minut i nie ma prawa tłumaczyć się brakiem czasu.
2)W razie stwierdzenia niezgodności towaru z umową, w tym uszkodzenia towaru, proszę spisać protokół szkody w 2 egzemplarzach.
3)Na protokole proszę zwrócić uwagę na to, aby kurier zaznaczył zgodnie z prawdą uszkodzenia opakowania (należy wziąć poważnie pod uwagę wszelkie nawet niewielkie ślady na pudełku, bo często po mocnym uderzeniu zostaje niewielki ślad na pudełku a sprzęt ulega uszkodzeniu).
Kurier powinien zgodnie z prawdą zaznaczyć, że była taśma firmowa, opakowanie było nowe, była naklejka NST, towar wewnątrz opakowania był zabezpieczony.
4)Jeden egzemplarz kurier zabiera a drugi ma obowiązek zostawić u Państwa, pakują go Państwo wraz z towarem.

5) Jeśli kurier odjechał i nie poczekał a stwierdzą Państwo uszkodzenie towaru proszę (do 7 dni od dostarczenia przesyłki) zgłosić uszkodzenie przez infolinię K-EX, aby wezwać kuriera na spisanie protokołu. NALEŻY WTEDY W RUBRYCE UWAGI, LUB W WOLNYM POLU WPISAĆ: KURIER UCIEKŁ Z MIEJSCA ZDARZEN

Edytowane przez milupa
Kolor

Jakby kogoś interesowało to sprawdzalem casty z decatchlona na targówku. Wykonanie fajne(no może z połowę tego lakieru na omotkach mogłoby być mniej, ale to niska polka cenowa to nie czepiajmy sie ;) ) ,osprzet fuji, jest nawet tuba do 1cz modelu, ale strasznie pałowate wydawały sie na sucho. Jak dla mnie wyłącznie do jerkow.

Kijek też doszedł. Według mnie pałowaty. Do 60 albo więcej gramów. Dla mnie też za ciężki . 180 gramów . Dolnik też do oburęcznych rzutów dla mnie za krótki.  Zwróciłem. 

Z plusów uchwyt Fuji, cena i  niezłe wykonanie.

Jakby kogoś interesowało to sprawdzalem casty z decatchlona na targówku. Wykonanie fajne(no może z połowę tego lakieru na omotkach mogłoby być mniej, ale to niska polka cenowa to nie czepiajmy sie ;) ) ,osprzet fuji, jest nawet tuba do 1cz modelu, ale strasznie pałowate wydawały sie na sucho. Jak dla mnie wyłącznie do jerkow.

Takie same miałem wrażenia jak go otrzymałem.  Pała. Wersja H. Wg. opisu do 40 gramów a na sucho wygladał na 60+.

I uchwyt Fuji ale przelotki raczej nie.

Miałem tego:

http://www.decathlon.pl/ilicium-casting-7-h-id_8323224.html

Pewnie za tą cenę nie ma co narzekać ale to nie dla mnie. Miał być jako zapas ale nawet tych kryteriów nie spełnia.

Edytowane przez godski

:)  no to są jakieś rozbieżności w rozmiarówce. 

185cm wzrostu i 98 pas i XL są ok z tym że na same majty to są za szerokie. Na grubszą bieliznę będą ok.

rzeczywiście.

Ja mam identyko rozmiary i XL za małe i za krótkie :) Za to XXL były w sam raz :)

Ostatnio cała noc przeszukałem za kołowrotkiem do wiślanej "tyrki" i bardzo fajna promocje znalazłem na Okuma Salina fd30 cena to na przeliczenie w pln260. Cena w polszy od 400 ;). Gdyby był ktoś chetny to pisac na priv. Bo przesyłka do Polski 14euro takze dobrze by było sie z kimś podzielić ;-) stronka gerlinger

Edytowane przez Bobex

Mam podobny problem z tymi rozmiarami  ;) 183 cm i 76kg, z obwodów wynika, że łapię się na końcówkę M-ki, ale obawiam się, że może być trochę za krótka. Co Panowie radzicie ?

Są jakieś 2 cm za długie i w pasie ciutkę za szerokie, natomiast szelki sprawiają, że w ogóle się tego nie odczuwa, więc ok. To "za długie" odnoszę do spodni, w których normalnie bym chodził, w tych w niczym to nie przeszkadza. Jestem szczupły i grubość nogawki jest idealna, na drugie spodnie gdybym włożył, byłoby ciasno. Tak więc, jeśli ktoś ma powyżej 184 i powyżej powiedzmy 85, to lepsze będą już xl.

Samo wykonanie jest perfekcyjne i są te spodnie na pewno warte swojej ceny.

Napisano dziś, 01:42

keri, on 16 Sept 2015 - 18:29, said:snapback.png

:)  no to są jakieś rozbieżności w rozmiarówce. 

185cm wzrostu i 98 pas i XL są ok z tym że na same majty to są za szerokie. Na grubszą bieliznę będą ok.

rzeczywiście.

Ja mam identyko rozmiary i XL za małe i za krótkie  :) Za to XXL były w sam raz  :)

Co do spodni to ja przy wzroście 191 cm i 96cm w pasie wziąłem XL.Spodnie są rozmiarowo ok ale szelki mają za mały zakres regulacji.Przerobie szelki i będzie cacy.

:)  no to są jakieś rozbieżności w rozmiarówce. 

....

A to prawdopodobne, ostatnio kupiłem u nich sandały (także dostępne tylko w sklepie internetowym) i różnica między lewym a prawym wynosiła 1,5 cm mimo identycznego opisu na obu - nr 42 :)

Ł>

• Like 1

W Juli z kartą Jula Club wózek z kółkami do silników spalinowych (80 kg max) za 129 zł i nakrycie na czapkę za 32 złote. Kupiłem właśnie.

Kółka łożyskowane ze stalowymi felgami.

http://www.jula.pl/catalog/wypoczynek/lodzie-i-mariny/lodzie-i-silniki/akcesoria-silnikowe/wozek-do-silnikow-zaburtowych-650266/

http://www.jula.pl/catalog/wypoczynek/lodzie-i-mariny/akcesoria-zeglarskie/pokrowce-i-przykrycia/pokrowiec-na-silnik-lodzi-659064/

Ten wózek ma ma jedną wadę. Silnik z krótka stopą strasznie wysoko na nim wisi przez co środek ciężkości jest wysoko. Swój już przerobiłem. Deska poszła 20 cm w dół. Teraz jest dużo lepiej.

Niestety, deskę trzeba podpiłować.

Edytowane przez godski

Kurtka kupiona, dzięki :)

• Like 1

Z ciekawostek rynkowych...

to widzialem nielada gratke w sklepie Raven w warszawskim Forcie Wola.

Cala sciana starych (10 -15 lat) salmiakow. Wsrod nich SALMO ROACH, Whitefish i Pike z metalowym sterem, Minnow 7 SDR w kolorach trociowych, Butcher SDR itd itp

Naprawde ciekawe modele.

Cenowo zdecydowanie ponizej aktualnych modeli.

Nie wiem skad oni to wyciagneli, ale widok sciany woblerow w starych Salmo pudelkach (czerwono - czarnych) przywolal kupe dobrych wspomnien.

Pozdrawiam

Guzu

p.s. ze o poszukiwanych Hornetach Shallow Runner nie wspomne ;)

Edytowane przez Guzu