SlawekNikt Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Paczkę z fm dostałem i ja i wysyłka może nie najtańsza bo wspomniane 16 zl. to zabezpieczenie top po prostu. Zamówiłem 2 książki, a przyszło w takim pudełku jakbym zamówił 3 czy 4 razy więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Jak by ktoś potrzebował ciut lepszych cen w inselu , jestem w stanie pomóc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Odnośnie książek i promocji.Dziś w CW w Warszawie byłem po kółka łącznikowe. Przy kasie rzuciła mi się w oczy książka z woblerem.W dwóch miejscach naklejona cena 12,5 zł. Pomyślałem - wezmę dla kogoś z kolegów wędkarzy i dam w prezencie.Pani przy kasie nabija mi cenę dwa razy i rzecze: jedna cena za wobler, druga za książkę Grzecznie poprosiłem o wycofanie z mojego "koszyka" zakupów tych pozycji. Mój komentarz na temat naciągania ludzi i zdzierstwa wywołał jedynie wzruszenie ramionami. No bo cóż innego mógł wywołać...Jeśli nie można było kupić oddzielnie woblera i książki wtedy podana cena musi być za całość tak na logikę.A prawo jest w tej kwestii po stronie konsumenta i powinni Ci sprzedać za 12.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Jeśli nie można było kupić oddzielnie woblera i książki wtedy podana cena musi być za całość tak na logikę.A prawo jest w tej kwestii po stronie konsumenta i powinni Ci sprzedać za 12.5 Bartek ja wiem, tylko już mi się kłócić nie chciało. To sklep, do którego wchodzę tylko po drobiazgi, bo to jedyna rzecz którą się opłaca u nich kupić w stacjonarnym. Jak coś kosztuje 4 zł a nich 4,5 zł, to i tak nigdzie z wysyłką nie odbiję Szczytem było, kiedy wobler Sebile u nich kosztował 120 zł, a w Plecionie bez upustów czy rabatów kupiłem go za 60 zł.To taki sklep dla... no właśnie - dla kogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Kiedyś wpadałem tam pogadać. Był Jimy i Sebastian pasjonat casta (wiele fajnego towaru po za sklepem od niego wyrwałem...Revo Toro 51 mam do dzisiaj i o tej metodzie się dowiedziałem ) .Potrafiło się zejść i dobrą godzinę ... no i Pani Renata siedziała "na kasie" Jak napisałem...było, minęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Coś dla torysów podróżników https://www.ebay.co.uk/itm/Shimano-BeastMaster-6-Piece-Travel-Spinning-Rod-AX-S-T-C-300-330H-Excellent/132508755781?epid=1636969929&hash=item1eda232745:g:5YoAAOSwtDdacJ3K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 A tu dla ludzi co niedaleko mają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Dragon robi cala serie prezentacji w wielu miastach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Dragon robi cala serie prezentacji w wielu miastach. Ale jakoś tylko FM o tym głośno poinformował, że u nich w sklepie taka promołszym będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Ale jakoś tylko FM o tym głośno poinformował, że u nich w sklepie taka promołszym będzie.Myślę ze właściwsze będzie stwierdzenie, iż tylko informacja z FM dotarła do Ciebie.Zapewniam Cię, ze nie tylko FM ma takie „atrakcje” tylko forma informacji bywa przeróżną. PozdrawiamDaniel 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Przeczytałem ostatnich kilka stron wpisów i ręce mi opadają... Wiele osób śmieje się z dowcipów o „skąpstwie Szkotów” czy „targowaniu się w Egipcie”, a wciąż żyjemy w społeczeństwie, w którym każdemu wydaje się, ze „rabat” należy mu się jak psu buda, a reszta powinna być za darmo. Naprawdę te wszystkie dowcipy powinny być o Polakach... Otóż Mili Państwo, tak nie jest. Po pierwsze Rabat to stolica Maroko. Po drugie, jeśli coś jest w promocji lub ma upust, to nie spodziewajcie się, ze inne rzeczy z tym związane będą również za darmo, a sprzedawca dopłaci do interesu. Ktoś powyzej napisał, ze wysyłka powyżej kwoty inPostu za 8,50 razi w oczy. Ciekawe czy doliczył do tego opakowanie (koperta bąbelkowa 2zl), paliwo aby to wszystko zawieźć do tego paczkomatu (4,5zl/l) i zmarnowany czas pracownika (któremu trzeba zapłacić) itp itd. Ale przecież 16zl to zdzierstwo! Naprawdę, te 7,5zl więcej nie bierze się z powietrza. Druga sprawa z ograniczeniem zakupu od 50zl. A chciałoby się Wam zapieprzac z 1 paczka agrafek do paczkomatu i wysyłać coś wartego 4zl co chwila? Ludzie, zastanówcie się czasami co piszecie i czego oczekujecie. Wielu z Was pracuje w handlu, produkcji. Odpowiedzcie sobie uczciwie jak Wy do tego podchodzicie? Czy sprzedajecie wszystko na zero, czy poniżej kosztów zakupu? Czy produkujecie rzeczy poniżej kosztów zakupu materiałów? Ale przecież wszyscy na około na naszym ukochanym hobby zdzierają z nas jak za zboże... 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 (edytowane) Za 16 zł to można zamówić kuriera, który po to wszystko przyjedzie.Gdzie wtedy są wymienione przez Ciebie koszta paliwa i opłacenie pracownika? Jeżeli dla Ciebie wysyłanie za pośrednictwem PP w takiej kwocie jest rozwiązaniem najlepszym to... Dodam, że wolałbym zamówić jedną książkę z woblerem i zapłacić za przesyłkę kurierską niż kupować 4 takie zestawy tylko po to, żeby kupić. Edytowane 25 Lutego 2018 przez 3arteK 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 (edytowane) Za 16 zł to można zamówić kuriera, który po to wszystko przyjedzie.Gdzie wtedy są wymienione przez Ciebie koszta paliwa i opłacenie pracownika? Jeżeli dla Ciebie wysyłanie za pośrednictwem PP w takiej kwocie jest rozwiązaniem najlepszym to... Dodam, że wolałbym zamówić jedną książkę z woblerem i zapłacić za przesyłkę kurierską niż kupować 4 takie zestawy tylko po to, żeby kupić.Ale właśnie dlatego duże sklepy korzystają głównie z kuriera bo on przyjeżdża do firmy. Dla Ciebie koszt paczkomatu to 9zł a kuriera 16zł. Dla sklepu koszt kuriera to pakowanie a paczkomatu pakowaniu + kilka zł. Przy Towarze za 30-40zł (bo wtedy te 7zł różnicy za przesyłkę robi różnicę) to oznacza sprzedawanie poniżej kosztów zakupu. Edytowane 25 Lutego 2018 przez Marcyś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 (edytowane) Bartku...Właśnie kurier bierze te 16zł dlatego,że odciąża Ciebie i wykonuje powyższe czynności za Ciebie.Poświęca swój czas ,paliwo, eksploatacja samochodu itp.Właśnie o tym napisał Kuba. Edytowane 25 Lutego 2018 przez cyprys19 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Niestety takie czasy. Mi się należy wszystko a reszta niech klęka przede mną... w końcu robię zakup za 30zł! Zapominając, że po drugiej stronie też człowiek... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 (edytowane) Bartku...Właśnie kurier bierze te 16zł dlatego,że odciąża Ciebie i wykonuje powyższe czynności za Ciebie.Poświęca swój czas ,paliwo, eksploatacja samochodu itp.Właśnie o tym napisał Kuba.Z tego co wiem, aby nadać paczkę pocztową to trzeba tą paczkę zanieść na pocztę. W przypadku usługi kurierskiej to kurier po nią przyjeżdża i wszystko obsługuje. W takim wypadku nie widzę różnicy między nadaniem czegoś paczkomatem, a pójściem na pocztę i staniem w kolejce. Edytowane 25 Lutego 2018 przez 3arteK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Z tego co wiem, aby nadać paczkę pocztową to trzeba tą paczkę zanieść na pocztę. W przypadku usługi kurierskiej to kurier po nią przyjeżdża i wszystko obsługuje. W takim wypadku nie widzę różnicy między nadaniem czegoś paczkomatem, a pójściem na pocztę i staniem w kolejce.Ktoś tutaj o poczcie pisał? Była mowa o porównaniu paczkomatu za 9zł i kuriera za 16zł. Poczta w kwocie kilkanaście złotych gdzie w tej cenie jest kurier staje się bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Ok , kurier przyjedzie i odbierze przesyłkę . Nie przyjedzie z kartonem ,taśmą , folią bąbelkową , strechem i nie będzie pakował zawijał i adresował kilku-kilkunastu paczek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 "Nie wytrzymię" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 "Nie wytrzymię" Lepiej na wiadomość odpisz Ja zapłacę za przesyłkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordG Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Proponuję aby moderator usunął kilkanaście ostatnich postów. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Proponuję aby moderator usunął kilkanaście ostatnich postów.I znów będzie gadanie, ze na jerku cenzura i nawet o paczkomatach pisać nie wolno 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 W Moritz Saltiga 3500H za 519e To chyba fajna cena.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Jakby ktoś jechał i mógłby wziąć mi 3 woblery proszę o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Niech się ta zima kończy bo tylko kupuje zamiast łowić 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi