dreadknight Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Na pewno nie zaoszczędziłeś. Konsumpcja z reguły nie jest oszczędnością. Po to jest stworzona. Tak jak pisałem wcześniej ,wydając nie oszczędzasz przeczy to logice.Nie twierdze również iż wydawanie jest złe bo na tym opiera się współczesny świat. Po to jest pieniądz ,inwestycje, konsumpcja, hazard oraz inne. Każdego i tak w życiu szlak trafi to czy uzbiera w skarpetę 1000 czy bańkę jakie to ma znaczenie??? Mając nawet dzieci nie wiesz czy nie roztrwonią twojej skarpety czy wykorzystają to inwestując w siebie. It doesn't matter.A ostatecznie jak nazwiesz te 300zl z powyższego przykładu? W potocznym języku zaoszczędził 300zł. Realnie 300 zł nadal jest na swoim miejscu tj. Bez zmian. ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 (edytowane) Miał 1800 oszczędności, wydał 1500, zostało mu 300.Jest na minusie 1500, nie zaoszczędził nic bo wydał.300zł w tym wypadku nie jest kwotą oszczędności, gdyż jej nie dołożył do tych 1800zł które miał jako wkład do oszczędzania.To w skrócie ekonomicznym.Oszczędzanie jest to gromadzenie środków pieniężnych. Jeśli oszczędzamy, to rezygnujemy z korzyści, które możemy osiągnąć teraz na rzecz osiągania wyższych profitów w przyszłości.Czasem jest to ciężko wytłumaczyć ale wydawanie pieniędzy nigdy nie jest oszczędnością.Oszczędność to + zaś konsumpcja -. Nie zależnie ile zostaje w portfelu. Kolejnym etapem jest inwestycja zarobkowa choć by.Oszczędzasz->wydajesz(inwestujesz)->zarabiasz na inwestycji,->oszczędzasz->wydajesz(inwestujesz)-> zarabiasz na inwestycji...Tak się koło zamyka.Kolega może powiedzieć o oszczędności czy nawet zarobku jeśli kwota wydana mu się zwróci lub powiększy.W potocznym języku nazwę to resztą.Po prostu zapłacił mniej. Edytowane 4 Grudnia 2020 przez woblery L.E. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 (edytowane) Dla kontrastu, wczoraj żonka wróciła w skowronkach, bo wyskoczyła tylko po spodnie, a wyrwała w promocji również płaszcz i 2 bluzeczki. Pytam dlaczego się tak cieszy, ona że nawet nie mam pojęcia ile zaoszczędziławex idz do wedkarskiego kup porzadny młynek i 2 kije na wyprzedaży i pochwal się żonie - powiedz że zaoszczedziłes 1000 zł ... ciekawe czy będzie "pod wrażeniem" Twojej oszczedności bo moim zdaniem to działa tylko w jedna strone jak one kupują "niezbedne" rzeczy robiąc oszczędnosci przy okazji Edytowane 4 Grudnia 2020 przez selk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Panowie skończcie już proszę, to wątek o promocjach. Macie jakieś ciekawe na widoku to się podzielcie, a jak nie to nie spamujcie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 wex idz do wedkarskiego kup porzadny młynek i 2 kije na wyprzedaży i pochwal się żonie - powiedz że zaoszczedziłes 1000 zł ... ciekawe czy będzie "pod wrażeniem" Twojej oszczedności bo moim zdaniem to działa tylko w jedna strone jak one kupują "niezbedne" rzeczy robiąc oszczędnosci przy okazjiMoja zdecydowanie by była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_tz Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Dobra, kończymy wątek nieoszczędności:https://pleciona.pl/pl/p/Kolowrotek-Ryobi-Zauber-FD-4000/10155Na giełdzie używane widziałem drożej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 (edytowane) Sma nie wiem co się trafi ... ale celuje w echa które normalnie kosztują ponad 10.000 moze coś się ciekawego pojawi na BF....napewno nie wyznacznikiem będzie ilość cali... Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu TapatalkaNieznam się ale takie coś trafiłem, nie wiem czy widziałeś, może Cie zainteresuje https://pleciona.pl/pl/p/Echosonda-LOWRANCE-HDS-LIVE-9-ROW-Active-Imaging-3-in-1/41919 https://pleciona.pl/pl/p/ECHOSONDA-LOWRANCE-Elite-12-Ti2-Active-Imaging-3-in-1/42211 Edytowane 4 Grudnia 2020 przez Pasta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 https://www.fishingmegastore.com/fishing-sunglasses-and-accessories/costa-del-mar-fathom-sunglasses~17967.html?&utm_medium=newsletter&utm_campaign=Newsletter-gac-20201205&u=66b671278df726145fa98ae0219316c5&e=3095 To wygląda na łakomy kąsek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 (edytowane) Nieznam się ale takie coś trafiłem, nie wiem czy widziałeś, może Cie zainteresuje https://pleciona.pl/pl/p/Echosonda-LOWRANCE-HDS-LIVE-9-ROW-Active-Imaging-3-in-1/41919 https://pleciona.pl/pl/p/ECHOSONDA-LOWRANCE-Elite-12-Ti2-Active-Imaging-3-in-1/42211Nie wiem czy nie wybiorę jednak garmin np: GPSMAP[emoji2400] 8410Ale dzięki za link Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Edytowane 5 Grudnia 2020 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Pewnie żadna super okazja, ale ja się zastanawiam, już takich nie robią.https://www.olx.pl/oferta/idealna-wedka-szczupakowa-team-dragon-guide-select-vertical-jig-cast-CID767-IDHDk3s.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 https://www.fishingmegastore.com/fishing-sunglasses-and-accessories/costa-del-mar-fathom-sunglasses~17967.html?&utm_medium=newsletter&utm_campaign=Newsletter-gac-20201205&u=66b671278df726145fa98ae0219316c5&e=3095 To wygląda na łakomy kąsek...spodniobuty Hodgman Wodery Aesis Sonic Digi - są tam - po doliczeniu transportu do PL - i tak tańsze o jakieś 250 zł niż u nas na necie (np. Gawlik) - czy ktoś wie jak z obsługą gwarancji jest u nich? (spodniobuty to często u mnie z "gwarancji" korzystają) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Czy otrzymał juz ktoś swoje czarnopiątkowe zamówienie ze sklepu Happy Angler? U mnie tracking zatrzymało się na Wysłaniu z Helsinek w dniu 30.11.2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patron Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 u mnie to samo tyle ze ja mieszkam w irl i z tego co pamietam zamowienia z happyangler szly jakies 2.5 tyg plus trzeba miec na uwadze "covidowy" spowalniacz wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fladra Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 U mnie wysłane 27 i również cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Wysłali zwykłą paczka ekonomiczna PP za 15eur. Rok temu w tej cenie był kurier i dostawa w kilka dni roboczych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 (edytowane) info z 09.12 z ich CS: Dear sir, thank you for your message.Regular delivery time to Poland is 3-7 days, but due to COVID-19 there might be some delays and some parcels have been delivered with the delay up to 5-10 days. We apologize for this situation which we, ourselves, cannot, unfortunately speed up as these are complex deliviries consisting of both national and international delivery services throughtout the delivery process. Kindly keep us posted should your parcel not reach you shortly. Edytowane 9 Grudnia 2020 przez pmiszk1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaczek23 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Czy otrzymał juz ktoś swoje czarnopiątkowe zamówienie ze sklepu Happy Angler? U mnie tracking zatrzymało się na Wysłaniu z Helsinek w dniu 30.11.2020Zaaktualizuje Ci sie jak dostaniesz do reki[emoji16]paczka juz dawno w Polandii, ale gnije w magazynie gdzies.jak odbierzesz juz, lub dzien przed czy w dniu odbioru moze, powinna juz histtoria przebiegu drogi paczki sie wyswietlic. Nie wiem czemu tak jest ale tak jest[emoji3] Srednio 20-25 dni idzie. Podobno paczki zarazaja i leza 14 dni :lol: Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Nie całkiem na temat. Zakup zrobiony tu: https://www.upplevstore.se/, wysłane dhl'em 30 listopada, dostarczone dzisiaj. Po drodze szło przez Niemcy. Mimo, że kurier, to też kilka dni zajęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Nie całkiem na temat. Zakup zrobiony tu: https://www.upplevstore.se/, wysłane dhl'em 30 listopada, dostarczone dzisiaj. Po drodze szło przez Niemcy. Mimo, że kurier, to też kilka dni zajęło.Da się tam jakoś język zmienić, czy trzeba się będzie szwedzkiego uczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 (edytowane) Google chrome + automatyczne tłumaczenie szewdzki->angielski. Ja po szwedzku ni w ząb. Za to google całkiem dobrze tłumaczy szwedzki na angielski. Edytowane 10 Grudnia 2020 przez radeqs 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Ktoś doczekał się dostawy z Happy Angler? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fladra Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Cisza nic się nie zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patron Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 oby doszlo przed swietami chociaz zaczynam w to watpic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Ktoś doczekał się dostawy z Happy Angler?Bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarski365.pl Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 https://www.komputronik.pl/product/631625/kuchenprofi-skrobak-do-ryb-0940102800.html wersja tylko do świątecznego karpia bo resztę ryb wypuszczamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi