Skocz do zawartości

Promocje wędkarskie (około wędkarskie...)

bjpol

Rekomendowane odpowiedzi

niektóre firmy tak wysyłają wędki, kilka razy sam tak dostawałem wędki i nic im nie było np z Shimano czy SavaGear. Wiele zależy od przewożących to kurierów. Nie raz i tuba z PCV nie uchroniła wędki od połamania o czym było i tutaj na forum

W punkt. 

Wędki luzem w kartonie cały świat przelecą, żeby później DPD złamało ją w tubie PCV w trasie z Gdańska do Gdyni

• Like 5

A jak pakują rodzime sklepy wędkarskie? Trochę wędek z polskich sklepów kupuję (czy przez allegro, czy przez ich strony internetowe) i nie przypominam sobie, żeby któraś przesyłka przyszła zapakowana inaczej niż w karton, ew. z jedną warstwę folii bąbelkowej i karton.

FM przysyłał mi kijki w grubych kartonowych tubach. Również jednoskład. Złego słowa nie mogę powiedzieć. Chyba dużo zależy od wyobraźni sprzedającego. Na cholerę oszczędzać parę złotych i robić sobie kłopot? Przecież wcześniej, czy później pójdzie smród w internecie.

A jak pakują rodzime sklepy wędkarskie? Trochę wędek z polskich sklepów kupuję (czy przez allegro, czy przez ich strony internetowe) i nie przypominam sobie, żeby któraś przesyłka przyszła zapakowana inaczej niż w karton, ew. z jedną warstwę folii bąbelkowej i karton.

Mimo wszystko im więcej przerzucania paczek to większe ryzyko :)

Wszystkie MC czy St Croix idą w tubach. A reszta typu mikado czy feedery to już różnie. Jednak najczęściej awaria następowała nie przy feederze w kartonie zwykłym tylko w tubie z jakimś amerykańcem bądź japońcem ;) 

• Like 1

FM przysyłał mi kijki w grubych kartonowych tubach. Również jednoskład. Złego słowa nie mogę powiedzieć. Chyba dużo zależy od wyobraźni sprzedającego. Na cholerę oszczędzać parę złotych i robić sobie kłopot? Przecież wcześniej, czy później pójdzie smród w internecie.

Brałem z fishingmart całkiem niedawno Dragony Expressy i w zwykłym kartonie przyjechały i jeszcze śmiać mi się chciało, bo najdłuższy miał skład ok. metra, a karton miał chyba z 1,5 m długości ;)

Ostatnio kupowałem 3 wędki u polskich sprzedawców z allegro i w plecionie Każda była mocno opatulona w folię bąbelkową + karton lub tuba. Chińczyk z Piscifun też porządnie zapakował muchówkę w maju tego roku. Można? Można...

Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez zeralda

Chyba niezłe ceny na Swimy i Bustery, może nie jakiś szał, ale taniej nie znalazłem.

https://www.redpike.pl/product-pol-7348-Przyneta-Westin-Swim-Glidebait-15cm-115g-Sinking-3D-Oliveoil-Perch.html

https://www.redpike.pl/product-pol-9354-Jerk-Westin-Swim-Glidebait-12cm-53g-Suspending-Stamped-Goby.html

Trochę innych pozycji również w niezłych cenach.

Edytowane przez drChlubicz