Skocz do zawartości

Promocje wędkarskie (około wędkarskie...)

bjpol

Rekomendowane odpowiedzi

Akurat w tym przypadku wszystko wskazuje że to wałek . Nowe konto , brak numeru , zaniżona cena we wszystkich ogłoszeniach . Zdjęcia Salmo były z profilu Salmo fanatic na FB , Stelli z jakiejś giełdy na FB . Wszystkie zdjęcia z jego ogłoszeń można znaleźć w kilka minut w internetach

Wysłane z mojego RMX2193 przy użyciu Tapatalka

Ja bym do efbiaj dzwonił. Nie doszło do żadnego oszustwa a jedynie domysły że może być to oszustwo co by trzeba było udowodnić w sądzie. Ale dzwoń na komende na pewno sprawdzą dane kobiety kto to jest i jeszcze adres podadzą, punkty karne w ruchu drogowym sprawdzą etc, bo policja może tak sobie sprawdzać kogo chce. Co za odrealniona akcja. No i najlepiej jak coś się dzieje to dzwonić a nie udawać się osobiście. Ślub, sprawy urzędowe czy nawet zapisanie się do PZW to najlepiej telefonicznie załatwiać.

Cyberprzestępczość - Cyfryzacja KPRM - Portal Gov.pl (www.gov.pl)

Człowieku myśl zanim coś napiszesz. Jak papiery są kradzione to policja to sprawdzi. I tak moze sobie sprawdzic na podstawie zgloszenia. Gdyby nie mogli sprawdzic to jak by stwierdzili czy dowod ktory okazujesz jest Twòj ?

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Co do kradzionych "papierów":jeśli chodzi o dokument to sprawdzi pod warunkiem że był wcześniej zgłoszony.

Na podstawie zgłoszenia co mają sprawdzać? Ja się odnosiłem że przez telefon nic nie sprawdzą jak im podasz jakieś dane.

Dowód sprawdza się bo ma takie coś jak zdjęcie z wizerunkiem osoby do której należy i tak najlepiej sprawdzić.

Co do kradzionych "papierów":jeśli chodzi o dokument to sprawdzi pod warunkiem że był wcześniej zgłoszony.

Na podstawie zgłoszenia co mają sprawdzać? Ja się odnosiłem że przez telefon nic nie sprawdzą jak im podasz jakieś dane.

Dowód sprawdza się bo ma takie coś jak zdjęcie z wizerunkiem osoby do której należy i tak najlepiej sprawdzić.

W tych czasach dowod ze zdjeciem z wygladu identyczny jak oryginal da sie kupic nawet nie tak drogo. Organoleptyczna weryfikacje przejdzie. Dokladnejszej chyba nie do konca

Nie wiem jak policja to weryfikuje jak mnie legitymuje ale jesli tylko tak popatrzy na dowod i odda to widze ze trzeba o taki dowod sie postarac. Natomiast bylem legitymowany kilka lat temu po zatrzymaniu auta i dam glowe ze policjant weryfikowal przez radio dane w dowodzie, nie wiem czy przesylal kopie do weryfikacji ale czekal na jakies potwierdzenie autentycznosci. Trwalo to ze 30 min zanim mnie puscili

Natomiast fakt jesli dokumenty nie byly zgloszone jako kradzione to policja nic nie potwierdzi . Zakladam jednak ze jak sie gubi dokumenty to sie to zglasza.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Policjant weryfikował tylko dane z dokumentu który mu podałeś bądź z oświadczenia ustnego. Nie miał mobilnego terminala noszonego więc musiał robić to na radiu. Ale to jest sprawdzenie tylko czy taka osoba istnieje i czy nie jest poszukiwana. Jak chcesz podrobić dowód musiałbyś mieć dostęp do RDO i wprowadzić tam dane z dowodu łącznie ze zdjęciem na dowodzie, raczej nie możliwe. Jak się zgubi dokumenty i się zgłosi to jest widoczne jako utracone w SIS w tym terminalu o którym wyżej pisałem i nie jest to przedmiot pochodzący z kradzieży a zagubiony.

Policjant weryfikował tylko dane z dokumentu który mu podałeś bądź z oświadczenia ustnego. Nie miał mobilnego terminala noszonego więc musiał robić to na radiu. Ale to jest sprawdzenie tylko czy taka osoba istnieje i czy nie jest poszukiwana. Jak chcesz podrobić dowód musiałbyś mieć dostęp do RDO i wprowadzić tam dane z dowodu łącznie ze zdjęciem na dowodzie, raczej nie możliwe. Jak się zgubi dokumenty i się zgłosi to jest widoczne jako utracone w SIS w tym terminalu o którym wyżej pisałem i nie jest to przedmiot pochodzący z kradzieży a zagubiony.

...

Edytowane przez selk

mi chodzi że kolega pisał że dostał zdjecia czy skany tych papierów kobiety wiec do zgłoszenia ma podkładke

Napisz mu, że wpłacisz mu 100% na kartę, niech tylko Ci poda numer karty i kod z karty. Ludzie, czy większość z was jest ślepa? Nie ma możliwości odbioru osobistego to w 110% wał. To tak jak z firmowymi butami na olx, zmieniam sobie na olx miejsce mojego pobytu i piszę do gościa skąd jest wysyłka, pisze mi że z Gdańska to ja że jestem w Gdańsku i podjadę to nie, tylko wysyłka. Fakt mój znajomy kupił zimowe atki u niego, za coś poniżej 200zł, ale buty w biedronce łatwiej by było upozorować na timberlandy i wyszło by wiarygodniej. Szmelc kupiony w chinach z naklejkami a ludzie jak karpie ...

• 2 tygodnie później...

Licytowałem do pewnej kwoty choć wiedziałem, że nie mam szans. Bardzo ciekawy sprzęt i taki z pewnością warto mieć w kolekcji.

Nie chciałem zakładać nowego tematu, więc piszę tutaj.

Chcę złożyć zamówienie w USA na śrubę do silnika, ale do darmowej wysyłki brakuje mi jakieś 190$. Może ktoś byłby chętny na współne zakupy? Wysyłkę w Polsce opłacę, należy doliczyć koszt cła i VAT - pewnie około 30%. Sklep: https://www.americanlegacyfishing.com/

Może chociaż dwie osoby po 100 dolców? Podobno wędki też mogą jechać paczką...