selk Opublikowano 24 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2023 Dzięki, ale to nie ten model. Chcę znaleźć SGS6 a nie SG6.A.Wersja 8 po 350 zł jest na allledrogo Wysłane z mojego motorola edge 30 fusion przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 24 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2023 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 24 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2023 DziękiA czym się różni poza powłoka antyrdzewieniową? Wysłane z mojego motorola edge 30 fusion przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 24 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2023 Nie tylko powłoką. Wg. opisu korpus z aluminium, solidna mosiężna przekładnia.To zupelnie inna konstrukcja.A. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 24 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2023 Pisałem w wątku o kołowrotkach Savage, miałem w domu SGS8 bardzo fajnie chodził i w dzisiejszej promocji być może jest fajną propozycją ale mała uwaga tam nie ma według mnie mosiężnej przekładni. Oczywiście jak się mylę to fajnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 25 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 Musza to być extra sprzęty skoro im się nie sprzedają i musza robic takie akcje . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 25 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 Musza to być extra sprzęty skoro im się nie sprzedają i musza robic takie akcje .Tu chyba chodzi raczej o czyszczenie magazynów . Albo wychodzą z kołowrotkow albo zmieniają modele Wysłane z mojego motorola edge 30 fusion przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 25 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 Inna sprawa jest taka, że takiej kasy jaką za nie chcieli, absolutnie nie są warte 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 26 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2023 No ten z metalowym korpusem to całkiem fajny. I każdy budując pozycje marki musi sprzedawać „pod wodą” Kiedyś kupiłem narty Elana za ułamek ceny Atomic’a a miały homologację FIS i mogłem na nich startować w zawodach slalomowych - teraz Elan ceni się jak inni (a na markę pracował wiele lat z Ingemarem i pierwsze taliowane narty to właśnie Elan)) Myślą że tak tutaj jest, próbkowali rynek który „nie zażarł” i teraz muszą wyjść z impasu żeby nie stracić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 28 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2023 https://pleciona.pl/pl/p/Abu-Garcia-Carabus-Extreme-1.95m-0.5-4g-2cz./45924 carabus w mega niskiej cenie... gdybym tlyko mogl zwrocic swojego do sklepu, bralbym bez zastanowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 28 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2023 https://pleciona.pl/pl/p/Abu-Garcia-Carabus-Extreme-1.95m-0.5-4g-2cz./45924 carabus w mega niskiej cenie... gdybym tlyko mogl zwrocic swojego do sklepu, bralbym bez zastanowieniaPiękna cena. Grzech nie skorzystać bo kij jest fenomenalny. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 28 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2023 Nie tylko powłoką. Wg. opisu korpus z aluminium, solidna mosiężna przekładnia.To zupelnie inna konstrukcja.A.Oglądałem generalnie nie warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 30 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 Oglądałem generalnie nie warto a tego SGS8 ? Powiem szczerze na mnie zrobił dość dobre wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 30 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 (edytowane) Oglądałem generalnie nie wartonie no najlepiej kupic młynek stelle nówkechociaz ja oglądałem i za te kase generalnie co kosztuje nie warto kupowac stellimozna kupic 20 szt innych kołowrotków i co roku jeden do smieci wyrzucaca jak taki młynek kupowany za 1/20 ceny stelli ma 5 laty gwarancji to starczy nam kasa z tej Stelli na całe nasze zycie na młynki Edytowane 30 Maja 2023 przez selk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 30 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 A czym kręcić w fotelu ? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 30 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 A czym kręcić w fotelu ?A na ten przykład drutami ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 30 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 A czym kręcić w fotelu ?Śmigłem na czapce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 (edytowane) Oglądałem generalnie nie warto Jak się jednym sprzętem ogarnia od ul po mocne L do powiedzmy 30 gramów to nie warto. Trzeba od razu TP, ale jak się ma kilka to można zakup jak najbardziej rozważyć. Kwestia potrzeb, możliwości i tak dalej. Ja chyba kupię 1000 do okoniówki. Ponoć waży 188 gram (jak doleci to sprawdzę) czyli całkiem przyzwoicie jak za około 250 zł. a przy przynętach maks 4 gramowych prawdopodobnie go nie zarżnę. Co innego jak się szuka mocnej maszynki od powiedzmy kilkunastu gram plus guma w górę. Edytowane 31 Maja 2023 przez S.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 zarzut ze stelka nie trafiony opinia dotyczy sgs6 i sgs8 pochodzi od osoby która chciała kupić kilka egzemplarzy na promce i widziała wcześniej flaczki kołowrotków brass main gear to tam nie ma (podobno jest w sgs10) dotyczy także ceny w promocji (odpuściłem zakup dla siebie) kręciłem też sg8 3000 więcej napisze po robocie do obejrzenia jest film z rozbiórki sg8 i sgs8 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_tz Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 Myślałem o zakupie SG8 2500 pod okonka ale chyba wystarczająco mnie zniechęciliśie. Czy zakup Daiwa Prorex LT będzie lepszą opcją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 Chyba każda Daiwa LT od Ninjy w górę będzie spoko i da radę pod okonia bez problemu i z dużym komfortem użytkowania. Tym bardziej rozmiar 2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 Może i faktycznie to nie najlepsze kołowrotki, ale czy to naprawdę taki szajs, że przy okoniach nie dadzą rady ? No chyba, że te okonie to z głębin i obciążenie minimum 10 gram plus guma. Nie no, teraz to ja tego w rozmiarze 1000 kupię na bank i napiszę za 2 czy 3 lata czy się jeszcze kupy trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 Może i faktycznie to nie najlepsze kołowrotki, ale czy to naprawdę taki szajs, że przy okoniach nie dadzą rady ? No chyba, że te okonie to z głębin i obciążenie minimum 10 gram plus guma. Nie no, teraz to ja tego w rozmiarze 1000 kupię na bank i napiszę za 2 czy 3 lata czy się jeszcze kupy trzyma.Myślę że mniejsze rozmiary 1000/2500 spokojnie dadzą sobie radę do ul/l, tak do 10/12g. Musiałby być naprawdę wykonane z ...na żeby tego nie ogarnąć. Zresztą chyba każdy kołowrotek w cenie ok 200zł da sobie radę z przynętami rzędu 10g nie dajmy się zwariować.Przy wyborze do ul, bardziej niż wytrzymałość ( tutaj chyba każdy da radę) mają wpływ inne wartości których szukamy w kołowrotku ul, jak: waga/płynność pracy/ wygląd itp. Dopiero rozmiary 3000/4000 i większe ( o ile są) zweryfikowałyby je pod względem wytrzymałości, stuków i innych. Czyli sandacze szczupaki[emoji846] 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 zarzut ze stelka nie trafiony opinia dotyczy sgs6 i sgs8 pochodzi od osoby która chciała kupić kilka egzemplarzy na promce i widziała wcześniej flaczki kołowrotków brass main gear to tam nie ma (podobno jest w sgs10) dotyczy także ceny w promocji (odpuściłem zakup dla siebie) kręciłem też sg8 3000 więcej napisze po robocie do obejrzenia jest film z rozbiórki sg8 i sgs8 4000Piszesz że nie warto.Ok więc ja piszę że dobry kołowrotek jakim sądze jest Stella będzie lepszy. No tylko na nią stroje trza wyłozyc ze 3000 zł . No i teraz ile można kupić kołowrotkoe SG za to ?Można kupić ze 3 na raz i kiedy w ciągu 5 letniej gwarancji tych 3 pojawi się coś niepokojącego odsyłac do serwisu i kupować kolejny na jego miejsce pa za stary odbierać kasę lub nowy kołowrotek. To na wiele lat bedą kołowrotki które nieźledają radę przynajmniej przez pierwszy rok Wysłane z mojego motorola edge 30 fusion przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 (edytowane) A ja powiem tak - mój kolega zaczynał przygodę ze spinningiem i nie chciał wykładać na sprzęt dużo kasy, bo nie miał pewności, czy mu się to spodoba. Kupił na start jakiegoś Zaubera, o ile dobrze pamietam. Żeby nie było, kołowrotek chwalony „w internetach”. Na pierwszym wypadzie na ryby była broda i 30m plecionki psu pod ogon, no ale pomyślałem, ze kumpel złe nawinął plecionkę. Okazało się, ze z kolejną nawiniętą linką było to samo, mimo ze na 100% nie zostało nawinięte ponad rant. Do tego na końcu sezonu korba złapała luzy. Na następny sezon kolega kupił stradica i cieszy się nim już trzeci rok - brody się nie robią, luzów brak i jest przyjemność z kręcenia. Nie trzeba od razu wydawać 3tys na Stellę czy Exista, aby mieć sprzęt, który będzie cieszył. Ale nie ma tez sensu wydawać małych kwot na dziadostwo, bo zamiast frajdy z łowienia pojawi się frustracja i rozczarowanie. W kołowrotku na okonie nie chodzi tylko o to, aby wytrzymał, (bo zapewne 99% dostępnych kołowrotków wytrzyma), ale tez aby posiadał kulturę pracy, dzięki czemu da się łowić drobnymi przynętami. Czy te SG takie są, tego nie wiem, bo bez oglądania mam pewnosc, że nie stac mnie na eksperymenty i wole shimano czy daiwe. Edytowane 31 Maja 2023 przez psd27 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi