selk Opublikowano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2019 miałes farta albo celnik nie znał wartości sprzetu albo uznał za uzywanea miałes fakture w opakowaniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2019 Nie ma reguły i nie przesądzabym że jest jedną słuszna metodologia. Były sytuację że było do zapłacenia Cło i VAT przy używanym sprzęcie jak i brak opłat przy nowych młynkach o wartości 1-2tys zł. Zakupy w JPN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2019 to było kiedyś za innych rządów teraz bardziej potrzebna kasa na 500 plus czy inne z tego co wiem kontrole przesyłek sa już teraz częstrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2019 (edytowane) . Edytowane 7 Grudnia 2019 przez dreadknight Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2019 Częstsze, są już teraz częstsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2019 to było kiedyś za innych rządów teraz bardziej potrzebna kasa na 500 plus czy inne z tego co wiem kontrole przesyłek sa już teraz częstrzeWiedza to fajna sprawa, ale czy to informacja czy dezinformacja?Chyba każdy już ma świadomość, że kupując cosik z Azji może zapłacić...extra - cło - VAT...Celników przybyło? Dłużej pracują? Pilniej może? Nasze firmy z pewną nieśmiałością zaczynają konkurować z Alli... Mikado Milestone, Jaxon Grey Stream - to odpowiedniki ichnich tanich wędek...po co ryzykować zakup tam, skoro to samo praktycznie można sobie w sklepie obejrzeć...i kupić jak będzie odpowiadało.I chyba w tym kierunku to pójdzie... oby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2019 (edytowane) Wiedza to fajna sprawa, ale czy to informacja czy dezinformacja?Chyba każdy już ma świadomość, że kupując cosik z Azji może zapłacić...extra - cło - VAT...Celników przybyło? Dłużej pracują? Pilniej może? Nasze firmy z pewną nieśmiałością zaczynają konkurować z Alli... Mikado Milestone, Jaxon Grey Stream - to odpowiedniki ichnich tanich wędek...po co ryzykować zakup tam, skoro to samo praktycznie można sobie w sklepie obejrzeć...i kupić jak będzie odpowiadało.I chyba w tym kierunku to pójdzie... oby... brawo Ty To może ich zapytaj jak Ci teraz coś złapią czemu teraz częściej łapią i doliczają VATczemu teraz pilniej sie przyglądaja wartości towaru i zawartości paczki i jak to magicznie robia że robia więcej (moze wcześniej po prostu nei mieli takiego parcia i woleli pare razy dziennie na papierosa wyskoczyć niż Kowalskiemu dorzucic VAT do wedki ) ja tam nie pracuje i pracy im nie organizuje wiec nie wiem jak to robią ja widzę zmianę podejścia w postaci ilości obciązonych dopłata paczkach przychodzacyh u mnie do ludzi (i nikt tu nie mówi o gumie czy woblerze za 5 -10 USD z alli tylko o telefonach po 200 - 300 USD) natomiast wszystkim którzy tu piszą a mnie nie złapali gratuluje sukcesu a tym wszystkim którzy nie pisza bo im złapali paczkę i dorzucili vat i głupio się przyznać przed pozostałymi kolegami otwarcie serdecznie współczuję i radzęna przyszłośc nie kierujcie sie opiniami ludzi "a mnie nie złapali nowych młynków za 200 USD " bo tych robi sie obecnie coraz mniej tylko rozsądnie policzcie przed zakupem czy na pewno jak złapia to się bedzie nadal opłacało ? bo nie zawsze tak jest i jak staniecie przed wizją zapłacenia vat to czy na pewno bedziecie chcieli się tu na forum tym pochwalic ? tak jak pisze kolega - podobny badziew Chiński można kupić coraz częściej w polskich sklepach w podobnej kasiebo czym lepsza jest super mega kij najnowsza technologia grafit kosmiczny im24 Bo-jang-phei o cw 2-60 gram od jaxona 2-15 ? - tym ze tego jaxona zwrócisz jak nie pasuje a chinczyka rzucisz w kąt i sie nie przyznasz że Cie w balona zrobili Edytowane 7 Grudnia 2019 przez selk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2019 (edytowane) Skąd takie info masz? Jakieś liczby może?Czy to tylko subiektywna ocena?Liczyłeś kiedyś i liczysz teraz? porównujesz obliczenia??? Już za aktualnej ekipy kupowałem praktycznie wszystko co tam kupiłem i nigdy żadnej opłaty. Wartości różne - do kilku do kilkuset (300) złotych. Liczby poproszę.... A tutaj taka ciekawostka: https://fullbax.pl/clo-z-chin-stawki-celne-ile-wynosza/ Wpisałem: "tabela opłat celnych" i otworzyłem losową stronę.Jeśli kto ma odrobinę rozsądku(i żyłkę do ryzyka) to przy zakupie droższych przedmiotów zrobi podobnie i skalkuluje czy warto. Edytowane 7 Grudnia 2019 przez eRKa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiur Opublikowano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2019 brawo Ty To może ich zapytaj jak Ci teraz coś złapią czemu teraz częściej łapią i doliczają VATczemu teraz pilniej sie przyglądaja wartości towaru i zawartości paczki i jak to magicznie robia że robia więcej (moze wcześniej po prostu nei mieli takiego parcia i woleli pare razy dziennie na papierosa wyskoczyć niż Kowalskiemu dorzucic VAT do wedki ) ja tam nie pracuje i pracy im nie organizuje wiec nie wiem jak to robią ja widzę zmianę podejścia w postaci ilości obciązonych dopłata paczkach przychodzacyh u mnie do ludzi (i nikt tu niuemówi o gumie czy woblerze za 5 -10 USD z alli) natomaist wszystkim którzy tu piszą a mnie nie złapali gratuluje sukcesu a tym wszystkim którzy nie pisza bo im złapali paczkę i dorzucili vat i głupio się przyznać przed pozostałymi kolegami otwarcie serdecznie współczuję i radzęna przyszłośc nie kierujcie sie opiniami ludzi "a mnie nie złapali nowych młynków za 200 USD " bo tych robi sie obecnie coraz mniej tylko rozsądnie policzcie przed zakupem czy na pewno jak złapia to się bedzie nadal opłacało ? bo nie zawsze tak jest i jak staniecie przed wizją zapłacenia vat to czy na pewno bedziecie chcieli się tu na forum tym pochwalic ?Hę? Co to za ton? Nikt chyba nie jest złodziejem żeby się obawiał zlapania. Każdy chyba liczy się z tym, że mogą doliczyć opłaty. Jeśli nie są doliczane to nasza korzyść i tyle. A według Ciebie to źle, że państwo lata dziury?. Jak Ci się tak powodzi to podam Ci numer konta i przesyłaj mi co miesiąc pieniądze ot tak po prostu. Zamawiam na alliexpres i liczę się z tym, że mogę zapłacić cło i inne opłaty. Nie będę płakał z tego powodu, że zostałem oszukany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2019 Niestety. Żadna firma nie ma podjazdu na ten moment z Ali. Chińczyków nie da się przeskoczyć. ;-) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2019 Śmieszne te płacze, że zaczęto egzekwować prawo, które nie zostało przecież zmienione Życzyłbym sobie takiego „uszczelnienia” jeśli chodzi o kontrole nad wodą 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2019 Niestety.Żadna firma nie ma podjazdu na ten moment z Ali.Chińczyków nie da się przeskoczyć. ;-) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk"podjazdu" - nie bardzo zrozumiałem o co chodzi? Podałem dwie firmy wędkarskie, i dwie rodziny tanich wędek. Jak sobie porównasz z podobnymi na Alii to ... no właśnie - tutaj na miejscu mam gwarancję i mogę sobie w garść wziąć...Sprawdzić, czy pasuje czy nie.A po opiniach dotyczących Jaxona wędek widać, że są całkiem niezłe w tej klasie. I myślę, że w tym kierunku będzie sie rozwijać konkurencja.Przecież na Alii też kupujemy od detalistów, A nasz importer chcąc utrzymać sprzedaż będzie musiał zadowolić się mniejszym zyskiem... Konkurencja to fajna sprawa hahahaah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2019 Nie chodzi mi o twoja wypowiedz. Napisałem ogólnikowo. Odnoszę się do wszystkiego. Mieszkam w Danii. Od paru lat nie miałem żadnej kontroli paczek. Popularność Ali jest taka duża wśród Duńczyków, że zaczęły się kontrole na każdym kroku „ na każdej paczce „. Ogromna masa ludzi sprowadza rzeczy z Chin. Dobre czasy dobiegają końca. Śmiem sądzić, że nie tylko w dk. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2019 dla tych forsiastych promocja na stelle https://bialaryba.pl/kolowrotki-shimano-c-449.html/s=9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Niestety.Żadna firma nie ma podjazdu na ten moment z Ali.Chińczyków nie da się przeskoczyć.;-)Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Z uwagi na fakt, że Chińczycy mają plan i konsekwentnie do realizują czyli pisząc obrazowo dziąbią sobie małą łyżeczką od wieeelu lat, ale skutecznie i ktoś tego pilnuje aby tak właśnie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 (edytowane) Hę? Co to za ton?Nikt chyba nie jest złodziejem żeby się obawiał zlapania. Każdy chyba liczy się z tym, że mogą doliczyć opłaty. Jeśli nie są doliczane to nasza korzyść i tyle. A według Ciebie to źle, że państwo lata dziury?. Jak Ci się tak powodzi to podam Ci numer konta i przesyłaj mi co miesiąc pieniądze ot tak po prostu. Zamawiam na alliexpres i liczę się z tym, że mogę zapłacić cło i inne opłaty. Nie będę płakał z tego powodu, że zostałem oszukany.widze ze wiele urazów i zadrażnien ujawniła moja wypowiedź czyżby to obawa że te udane transakcje sie skończą nie wiem czy każdy sie z tym liczy (bo kazdy liczy ze jak koledze .. sie uda... nie wiem czy można powiedzieć ze jesteś złodziejem jeśli nie zapłacisz VATu i Ci sie uda (ty napisałes takie stwierdzenie) - sam sie oceń - ja nikogo nie oceniam i nie osądzam ,Ja ostrzegam zeby w ferworze okazyjnych zakupów liczyc sie z potencjalna opłatą z UC przy wiekszych zakupach ja przeciez nie pisze ze to źle lub że dobrze - a w tym tonie sa wypowiedzi że ja oceniam a to nie jest prawda napisałem ze trzeba sie liczyc z opłata i to naliczoną czasami od kwoty wpisanej porzez UC z "ichniego" źródła np na podstawi ceny z jakiegoś sklepu w PL a nie tylko przedstawionej na fakturze (bo tak pozwala zapis w przepisach) napisałem tez bo ostatnio pojawiły sie zakupy z aliexpres z wysyłką z Australii że tam opłata na UC może byc (jest) wyższa bo nie tylko VAT doliczają Edytowane 8 Grudnia 2019 przez selk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Skąd takie info masz? Jakieś liczby może?Czy to tylko subiektywna ocena?Liczyłeś kiedyś i liczysz teraz? porównujesz obliczenia??? Już za aktualnej ekipy kupowałem praktycznie wszystko co tam kupiłem i nigdy żadnej opłaty. Wartości różne - do kilku do kilkuset (300) złotych. Liczby poproszę.... Nie czytasz ze zrozumienim, albo czytasz wyrywkowo - juz napisałem wcześniej na podstawie czego takie stwierdzenie "liczby prosze" - super a moze jeszcze wykresy i rozkład miesieczny w arkuszu kalkulacyujnym dane dotyczące ilości kontroli nie są na pewno tajne - wysil się napisz do UC to je udostepnią - przeryj sie przes stos liczb i papierów i zrób sobie ten potrzebne zestawienie w tabelce i potem przedstaw go tu jako argument przeciw moim wypowiedziom (ooo i teraz mamy odwrotna sytuacje - "liczby prosze" Ty przedstaw liczby skoro podważasz moje "obserwacje z natury" ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 (edytowane) i jeszcze napisze raz dla uzupełnienia 7 wedek z Aliexpres kurierem i 7 razy płaciłem na UC (jeszcze firma kurierska potrafi zarządac kasy za dokonanie odprawy celnej ) wiec ja jestem z tych którym sie "nie udało" i zapłaciłem za każdym razem Edytowane 8 Grudnia 2019 przez selk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 (edytowane) A bo to widzisz Kolego - niepotrzebnie wplotłeś, że aktualna władza potrzebuje...Pokaż władzę - jakąkolwiek i gdziekolwiek która nie potrzebuje... W bliźniaczym wątku o Alii jest więcej o przesyłkach z Alii. Łącznie ze stwierdzeniem,, że w przypadku przesyłek kurierskich te dodatkowe opłaty są zawsze(prawie zawsze). Edytowane 8 Grudnia 2019 przez eRKa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Panowie koniec offtopu, wróćmy do tematu wątku.Zapraszam do dzielenia się informacjami o ciekawych promocjach. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 https://allegro.pl/oferta/tenryu-rayz-rz-78lml-7439020894Wędka długo wisi na allegro, teraz wyprzedaż. Ciekawa wędeczka na pstrąga. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 (edytowane) Multitool Leatherman Style CS Oraz kilka innych modeli w promocjihttps://www.militaria.pl/leatherman/multitool_leatherman_style_cs_831245_p5972.xml?cat=450 Edytowane 13 Grudnia 2019 przez thug 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 Wędeczka w dobrej ceniehttps://www.garryevans.co.uk/hardy-demon-spinning-rods---save-250-34144-p.asp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 https://www.sportfiskeprylar.se/sv/artiklar/lowrance-hds-16-carbon-row-m-h-totalscan.htmlHDS 16 za mniej niż dychę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 https://www.sportfiskeprylar.se/sv/artiklar/lowrance-hds-16-carbon-row-m-h-totalscan.htmlHDS 16 za mniej niż dychęFajnie że są na stanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi