Skocz do zawartości

Promocje wędkarskie (około wędkarskie...)

bjpol

Rekomendowane odpowiedzi

to było kiedyś za innych rządów

teraz bardziej potrzebna kasa na 500 plus czy inne

z tego co wiem kontrole przesyłek sa już teraz  częstrze

Wiedza to fajna sprawa, ale czy to informacja czy dezinformacja?

Chyba każdy już ma świadomość, że kupując cosik z Azji może zapłacić...extra - cło - VAT...

Celników przybyło? Dłużej pracują? Pilniej może?

Nasze firmy z pewną nieśmiałością zaczynają konkurować z Alli... 

Mikado Milestone, Jaxon Grey Stream - to odpowiedniki ichnich tanich wędek...po co ryzykować zakup tam, skoro to samo praktycznie można sobie w sklepie obejrzeć...i kupić jak będzie odpowiadało.

I chyba w tym kierunku to pójdzie... oby...

Wiedza to fajna sprawa, ale czy to informacja czy dezinformacja?

Chyba każdy już ma świadomość, że kupując cosik z Azji może zapłacić...extra - cło - VAT...

Celników przybyło? Dłużej pracują? Pilniej może?

Nasze firmy z pewną nieśmiałością zaczynają konkurować z Alli... 

Mikado Milestone, Jaxon Grey Stream - to odpowiedniki ichnich tanich wędek...po co ryzykować zakup tam, skoro to samo praktycznie można sobie w sklepie obejrzeć...i kupić jak będzie odpowiadało.

I chyba w tym kierunku to pójdzie... oby...

brawo Ty

To może ich zapytaj jak Ci teraz coś złapią

czemu teraz częściej łapią i doliczają  VAT

czemu teraz pilniej sie przyglądaja wartości towaru i zawartości paczki

i jak to magicznie robia że robia więcej (moze wcześniej po prostu nei mieli takiego parcia i woleli pare razy dziennie na papierosa wyskoczyć niż Kowalskiemu dorzucic VAT do wedki )

ja tam nie pracuje i pracy im nie organizuje wiec nie wiem jak to robią

ja widzę zmianę podejścia w postaci ilości  obciązonych dopłata paczkach  przychodzacyh u mnie do ludzi (i nikt tu nie mówi o gumie czy woblerze za 5 -10 USD z alli tylko o telefonach po 200 - 300 USD)

natomiast wszystkim którzy tu piszą a mnie nie złapali gratuluje sukcesu

a tym wszystkim którzy nie pisza bo im złapali paczkę i dorzucili vat  i głupio się przyznać przed pozostałymi kolegami otwarcie   serdecznie współczuję

i radzę

na przyszłośc nie kierujcie sie opiniami ludzi "a mnie nie złapali nowych młynków za 200 USD " bo tych robi sie  obecnie coraz mniej tylko rozsądnie policzcie przed zakupem czy na pewno jak złapia to się bedzie nadal opłacało ?

bo nie zawsze tak jest i jak staniecie przed wizją zapłacenia vat to czy na pewno bedziecie chcieli się tu na forum tym pochwalic ?

tak jak pisze kolega - podobny badziew Chiński można kupić coraz częściej w polskich sklepach w podobnej kasie

bo czym lepsza jest super mega kij najnowsza technologia grafit kosmiczny im24  Bo-jang-phei o cw 2-60 gram od jaxona 2-15 ? - tym ze tego jaxona zwrócisz jak nie pasuje a chinczyka rzucisz w kąt i sie nie przyznasz że Cie w balona zrobili 

Edytowane przez selk

Skąd takie info masz? Jakieś liczby może?

Czy to tylko subiektywna ocena?

Liczyłeś kiedyś i liczysz teraz? porównujesz obliczenia???

Już za aktualnej ekipy kupowałem praktycznie wszystko co tam kupiłem i nigdy żadnej opłaty. Wartości różne - do kilku do kilkuset (300) złotych.

Liczby poproszę....

A tutaj taka ciekawostka:

https://fullbax.pl/clo-z-chin-stawki-celne-ile-wynosza/

Wpisałem: "tabela opłat celnych" i otworzyłem losową stronę.

Jeśli kto ma odrobinę rozsądku(i żyłkę do ryzyka) to przy zakupie droższych przedmiotów zrobi podobnie i skalkuluje czy warto.

Edytowane przez eRKa

brawo Ty

To może ich zapytaj jak Ci teraz coś złapią

czemu teraz częściej łapią i doliczają VAT

czemu teraz pilniej sie przyglądaja wartości towaru i zawartości paczki

i jak to magicznie robia że robia więcej (moze wcześniej po prostu nei mieli takiego parcia i woleli pare razy dziennie na papierosa wyskoczyć niż Kowalskiemu dorzucic VAT do wedki )

ja tam nie pracuje i pracy im nie organizuje wiec nie wiem jak to robią

ja widzę zmianę podejścia w postaci ilości obciązonych dopłata paczkach przychodzacyh u mnie do ludzi (i nikt tu niuemówi o gumie czy woblerze za 5 -10 USD z alli)

natomaist wszystkim którzy tu piszą a mnie nie złapali gratuluje sukcesu

a tym wszystkim którzy nie pisza bo im złapali paczkę i dorzucili vat i głupio się przyznać przed pozostałymi kolegami otwarcie serdecznie współczuję

i radzę

na przyszłośc nie kierujcie sie opiniami ludzi "a mnie nie złapali nowych młynków za 200 USD " bo tych robi sie obecnie coraz mniej tylko rozsądnie policzcie przed zakupem czy na pewno jak złapia to się bedzie nadal opłacało ?

bo nie zawsze tak jest i jak staniecie przed wizją zapłacenia vat to czy na pewno bedziecie chcieli się tu na forum tym pochwalic ?

Hę? Co to za ton?

Nikt chyba nie jest złodziejem żeby się obawiał zlapania. Każdy chyba liczy się z tym, że mogą doliczyć opłaty. Jeśli nie są doliczane to nasza korzyść i tyle. A według Ciebie to źle, że państwo lata dziury?. Jak Ci się tak powodzi to podam Ci numer konta i przesyłaj mi co miesiąc pieniądze ot tak po prostu. Zamawiam na alliexpres i liczę się z tym, że mogę zapłacić cło i inne opłaty. Nie będę płakał z tego powodu, że zostałem oszukany.

• Like 1

Niestety.

Żadna firma nie ma podjazdu na ten moment z Ali.

Chińczyków nie da się przeskoczyć.

;-)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

"podjazdu" - nie bardzo zrozumiałem o co chodzi?

Podałem dwie firmy wędkarskie, i dwie rodziny tanich wędek. Jak sobie porównasz z podobnymi na Alii to ... no właśnie - tutaj na miejscu mam gwarancję i mogę sobie w garść wziąć...Sprawdzić, czy pasuje czy nie.

A po opiniach dotyczących Jaxona wędek widać, że są całkiem niezłe w tej klasie.

I myślę, że w  tym kierunku będzie sie rozwijać konkurencja.

Przecież na Alii też kupujemy od detalistów, A nasz importer chcąc utrzymać sprzedaż będzie musiał zadowolić się mniejszym zyskiem...

Konkurencja to fajna sprawa hahahaah

Nie chodzi mi o twoja wypowiedz.

Napisałem ogólnikowo.

Odnoszę się do wszystkiego.

Mieszkam w Danii.

Od paru lat nie miałem żadnej kontroli paczek.

Popularność Ali jest taka duża wśród Duńczyków, że zaczęły się kontrole na każdym kroku „ na każdej paczce „.

Ogromna masa ludzi sprowadza rzeczy z Chin.

Dobre czasy dobiegają końca.

Śmiem sądzić, że nie tylko w dk.

Niestety.

Żadna firma nie ma podjazdu na ten moment z Ali.

Chińczyków nie da się przeskoczyć.

;-)

Z uwagi na fakt, że Chińczycy mają plan i konsekwentnie do realizują czyli pisząc obrazowo dziąbią sobie małą łyżeczką od wieeelu lat, ale skutecznie i ktoś tego pilnuje aby tak właśnie było.

Hę? Co to za ton?

Nikt chyba nie jest złodziejem żeby się obawiał zlapania. Każdy chyba liczy się z tym, że mogą doliczyć opłaty. Jeśli nie są doliczane to nasza korzyść i tyle. A według Ciebie to źle, że państwo lata dziury?. Jak Ci się tak powodzi to podam Ci numer konta i przesyłaj mi co miesiąc pieniądze ot tak po prostu. Zamawiam na alliexpres i liczę się z tym, że mogę zapłacić cło i inne opłaty. Nie będę płakał z tego powodu, że zostałem oszukany.

widze ze wiele urazów i zadrażnien ujawniła moja wypowiedź czyżby to obawa że te udane transakcje sie skończą

nie wiem czy każdy sie z  tym liczy  (bo kazdy liczy ze jak koledze .. sie uda... nie wiem czy można powiedzieć ze jesteś złodziejem jeśli nie zapłacisz VATu  i Ci sie uda (ty napisałes takie stwierdzenie)  - sam sie oceń - ja nikogo nie oceniam  i nie osądzam ,

Ja ostrzegam zeby w ferworze okazyjnych zakupów liczyc sie z potencjalna opłatą z UC przy wiekszych zakupach

ja przeciez nie pisze ze to źle lub że dobrze  - a  w tym tonie sa wypowiedzi że ja oceniam a to nie jest  prawda 

napisałem ze trzeba sie liczyc z opłata i to naliczoną czasami od kwoty wpisanej porzez UC z "ichniego" źródła np na podstawi ceny z jakiegoś sklepu w PL a nie tylko przedstawionej  na fakturze (bo tak pozwala zapis w przepisach)

napisałem tez bo ostatnio pojawiły sie zakupy z aliexpres z wysyłką z Australii  że tam opłata na UC może byc (jest)  wyższa bo nie tylko VAT doliczają

Edytowane przez selk

Skąd takie info masz? Jakieś liczby może?

Czy to tylko subiektywna ocena?

Liczyłeś kiedyś i liczysz teraz? porównujesz obliczenia???

Już za aktualnej ekipy kupowałem praktycznie wszystko co tam kupiłem i nigdy żadnej opłaty. Wartości różne - do kilku do kilkuset (300) złotych.

Liczby poproszę....

Nie czytasz ze zrozumienim, albo czytasz wyrywkowo - juz napisałem wcześniej na podstawie czego takie stwierdzenie

"liczby prosze" - super a moze jeszcze wykresy i rozkład miesieczny w arkuszu kalkulacyujnym

dane dotyczące ilości kontroli nie są na pewno tajne :)

- wysil się napisz do UC to je udostepnią - przeryj sie przes stos liczb i papierów  i zrób sobie ten potrzebne zestawienie w tabelce  i potem przedstaw go tu jako argument przeciw moim wypowiedziom  (ooo i teraz mamy odwrotna sytuacje - "liczby prosze"  :)  Ty przedstaw liczby skoro podważasz moje "obserwacje z natury"   )

i jeszcze napisze raz dla uzupełnienia

7 wedek z Aliexpres kurierem i 7 razy płaciłem na UC (jeszcze firma kurierska potrafi zarządac kasy za dokonanie  odprawy celnej  )

wiec ja jestem z tych którym sie "nie udało"  i zapłaciłem za każdym razem

Edytowane przez selk

A bo to widzisz Kolego - niepotrzebnie wplotłeś, że aktualna władza potrzebuje...

Pokaż władzę - jakąkolwiek i gdziekolwiek która nie potrzebuje...

W bliźniaczym wątku o Alii jest więcej o przesyłkach z Alii. Łącznie ze stwierdzeniem,, że w przypadku przesyłek kurierskich te dodatkowe opłaty są zawsze(prawie zawsze).

Edytowane przez eRKa
  • Like 1