Skocz do zawartości

Promocje wędkarskie (około wędkarskie...)

bjpol

Rekomendowane odpowiedzi

@wedkarski365

Co za bzdury wypisujesz? Jak bez BMSa? Jest BMS, wyświetlacz itp. Normalne pełnowartosciowe aku, oczywiście pochodzenie ogniw pewnie Chiny, ale składane w DE i z gwarancją EU. W tej cenie nie ma konkurencji.

Gwarantują 1500 cykli...

Gdybym nie miał już od Siarq nawet bym sie nie zastanawiał, przepłaciłem :)

Edytowane przez Seki

@wedkarski365

Co za bzdury wypisujesz? Jak bez BMSa? Jest BMS, wyświetlacz itp. Normalne pełnowartosciowe aku, oczywiście pochodzenie ogniw pewnie Chiny, ale składane w DE i z gwarancją EU. W tej cenie nie ma konkurencji.

Gwarantują 1500 cykli...

Gdybym nie miał już od Siarq nawet bym sie nie zastanawiał, przepłaciłem 

sugerowałem się tabelką na pierwszej stronie, gdzie te tańsze nie miały wskazanego BMS, dopiero w tych droższych jest mowa o BMS, 

To i tak cena dobra, ktoś już od nich zamawiał? Ile za wysyłkę cenią?

Zamawiam regularnie, przesyłka ok 13 euro. Bardzo szybko wysyłają do PL. Zwykle do max tygodnia paczka jest u mnie. Zwróćcie uwagę na ceny elektroniki w tym sklepie , echosondy, silniki dziobowe.. im wyższy model tym taniej w porównaniu do cen w PL. Kosmos.

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez lukaszkosciukiewicz

sugerowałem się tabelką na pierwszej stronie, gdzie te tańsze nie miały wskazanego BMS, dopiero w tych droższych jest mowa o BMS,

Fakt, strone www maja dziwną, ale niżej na stronie produktu masz cały szczegółowy opis. To jest naprawdę fajne aku z dobrą gwarancją i w najlepszej cenie, brać jak ktoś planuje :)

Edytowane przez Seki

Kończąc temat zakupów w happy anglers muszę napisać jak się sprawa zakończyła, aby sklepu nie zostawić z złą opinią. Sklep pakować nie umie, ale obsługa perfect. Napisałem im co się stało wysłałem zdjęcia które zrobiłem na poczcie przy odbiorze oraz bardziej szczegółowe w domu. Napisali, że jest im przykro i zwrócą za połamaną wędkę - druga krótsza była cała.

Dzisiaj pieniądze mam na koncie tylko wędki w dobrych pieniądzach nie mam:(

Za to mam gratis polamańca.

Wesołych świąt

Kończąc temat zakupów w happy anglers muszę napisać jak się sprawa zakończyła, aby sklepu nie zostawić z złą opinią. Sklep pakować nie umie, ale obsługa perfect. Napisałem im co się stało wysłałem zdjęcia które zrobiłem na poczcie przy odbiorze oraz bardziej szczegółowe w domu. Napisali, że jest im przykro i zwrócą za połamaną wędkę - druga krótsza była cała.

Dzisiaj pieniądze mam na koncie tylko wędki w dobrych pieniądzach nie mam:(

Za to mam gratis polamańca.

Wesołych świąt

To na giełde komponenty i jeszcze będzie parę groszy :D

Jak by ktoś z was miał namiary najlepiej u chińczyka na przypony typu surflon 7x7, lub coś w rodzaju 7x1, to proszę o info.

Proszę:

https://pl.aliexpress.com/item/32993401133.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.265c2e0eRbFLnW

gotowców nie odważyłbym się kupić, a tym bardziej polecić.

Edytowane przez drChlubicz

Słuchaj kol Boba.

Z gotowych które nigdy nie zawiodły mogę polecić tylko Spinwala.

Spinwal surfstrand ......

Przykładowa aukcja z allegro:"2x PRZYPON STALOWY 1x19 SPINWAL - 50cm/21kg"

Ale i tak robię sam na linkach dragona self made /surfstrand/ i agrafkach od Darka Lipki.

Do większych przynęt wiążę regenerator savagear o średnicy 0,81.

To najbezpieczniejsze rozwiązanie.

A ja z kolei uważam, że Regenerator czy inny fluoro to najmniej bezpieczne rozwiązanie. Tylko stal, żadnych żyłek.

W 100% racja!

Tylko przyponu stalowego szczupak nie przetnie.

Regenerator po kilku szczupakach potrafi być solidnie podrapany.

W swojej wypowiedzi chciałem przekazać, że najbezpieczniejsze jest samodzielne wykonywanie przyponow z konkretnych elementów.

Dragon mial jakąś super serie przyponow.... straciłem fajną rybę po ok minucie holu - krętlik się rozleciał. I w d.upie mam że linka była super!

Od ?2? lat do grubych zestawów stosuję regenerator ale gruby! 0,81 i nie miałem wtopy, ale na cieńszych wiem że zdarzały się obcinki.

• Like 1

...Dragon mial jakąś super serie przyponow.... straciłem fajną rybę po ok minucie holu - krętlik się rozleciał. I w d.upie mam że linka była super!...

Dlatego nie stosuję krętlików, uważam że są zbędnym i słabym elementem zestawu, jeśli przynęta nie obraca się wokół własnej osi (czyli wszystkie z wyjątkiem obrotówek i niektórych wahadeł), a i wtedy nie wiele pomagają, odnoszę również wrażenie że ich rola jest mocno przeceniana przez wędkarzy.

Do połączenia plecionki z przyponem stosuję pierścień spawany używany w zestawach karpiowych lub pierścienie jednolite z Ali, takie jak tu: https://pl.aliexpress.com/item/32956974142.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.232769faVNhrvS&algo_pvid=d273c61d-7524-466b-9185-d9b9672dc7e4&algo_expid=d273c61d-7524-466b-9185-d9b9672dc7e4-13&btsid=0bb0622d16090371785787650eed73&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

Edytowane przez drChlubicz
  • Like 2

Nie jest to cenowa okazja, ale jeśli ktoś poszukuje dobrej łodzi wędkarskiej, to to jest rzadkość w Polsce.

Mogę ją polecić, bo sam takich używałem za wodą z wielką przyjemnoscia.

https://www.olx.pl/oferta/amerykanska-lodz-aluminiowa-lund-rebel-1600-CID767-IDETvy7.html#b8ebba73a0

• Like 1

Troszkę chyba przesadzacie, od blisko 10 lat używam przyponów dragona najchętniej surflonów. Łapię rocznie minimum 1 rybę powyżej metra i nigdy, a przynajmniej sobie nie przypominam, żeby mnie przypon zawiódł. Moim zdaniem to zawsze najsilniejszy element zestawu. Fakt po każdym dużym holu, sprawdzam stalkę, a jak źle jej z drutów patrzy to po prostu ją wymieniam. To jest właśnie powodem,że szukam taniej alternatywy dla dragonowskich surflonów.

Krytykowanie dragonowskich przyponów to trochę szukanie dziury w całym. Produkt adekwatny do ceny. Choć kilka dziur się znajdzie. Tytany należy omijać szerokim łukiem. Łamią się, czy pękają (nie wiem, metalurgia nie jest moim hobby) dość często. Drugi bubel to agrafki. Niezależnie od rozmiaru nadają się do natychmiastowej wymiany. Z krętlikami nie miałem przygód, ale przezornie wymieniam je przed użyciem. Za przystępną cenę mam przypon w opakowaniu z opisaną długością, który mogę sobie uzbroić na swoją modłę. Podobnie jak większość rodzimych woblerów, z których zdejmuję kosmate druciki z zadziorkami, żeby uzbroić je w kotwiczki. Strzeżonego...

Nie wątek przyponowy więc ostatni wpis o tym:

Raz się przejechałem na przyponie dragona -krętlik. Więcej nie próbowałem.

Linki dragona surfstrand stosuję, sprawdzałem ich wytrzymałość i dawała radę podnieść większą wagę niż deklarowana.

I dziękuję kol drChlubicz za podpowiedź z kółeczkami.