Skocz do zawartości

Promocje wędkarskie (około wędkarskie...)

bjpol

Rekomendowane odpowiedzi

W 100% racja!

Tylko przyponu stalowego szczupak nie przetnie.

Regenerator po kilku szczupakach potrafi być solidnie podrapany.

W swojej wypowiedzi chciałem przekazać, że najbezpieczniejsze jest samodzielne wykonywanie przyponow z konkretnych elementów.

Dragon mial jakąś super serie przyponow.... straciłem fajną rybę po ok minucie holu - krętlik się rozleciał. I w d.upie mam że linka była super!

Od ?2? lat do grubych zestawów stosuję regenerator ale gruby! 0,81 i nie miałem wtopy, ale na cieńszych wiem że zdarzały się obcinki.

Mnie ten regenerator nie przekonuje, poza tym te 0,81 to cienko - lepiej 1 mm . Typowy przyponowy FC jest sztywniejszy i jest też przetestowany przez masę wędkarzy na świecie. 

• Like 1

Troszkę chyba przesadzacie, od blisko 10 lat używam przyponów dragona najchętniej surflonów. Łapię rocznie minimum 1 rybę powyżej metra i nigdy, a przynajmniej sobie nie przypominam, żeby mnie przypon zawiódł. Moim zdaniem to zawsze najsilniejszy element zestawu. Fakt po każdym dużym holu, sprawdzam stalkę, a jak źle jej z drutów patrzy to po prostu ją wymieniam. To jest właśnie powodem,że szukam taniej alternatywy dla dragonowskich surflonów.

Nie wątek przyponowy więc ostatni wpis o tym:

Raz się przejechałem na przyponie dragona -krętlik. Więcej nie próbowałem.

Linki dragona surfstrand stosuję, sprawdzałem ich wytrzymałość i dawała radę podnieść większą wagę niż deklarowana.

I dziękuję kol drChlubicz za podpowiedź z kółeczkami.

Bo akurat linka w Dragonach to sprawdzony towar marki AFW, z agrafkami jest gorzej - trafiają się buble.

Najmniejsza nadaje się do echa 4", w średnią spokojnie można zapakować 5" i 7" wraz z akumulatorem, do tego uchwyt ram i mamy fajny mobilny zestaw, praktyczniejszy moim zdaniem niż cover.

Jakby ktoś miał problem z dostaniem się do Juli mam tą najmniejszą na z zbyciu, kupiłem kiedyś dwie na zapas :rolleyes:

https://www.wedkarski.com/przynety-sztuczne/5043-wobler-whacky-salmo.html

Salmo Whacky 12 za 16 zeta. Zakupiłem już 2 sztuki, nie ma lipy.

Ostatnio wyłowiłem takiego z zaczepu. Łowi toto, czy nadaje się tylko do trolla?

Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka

Ostatnio wyłowiłem takiego z zaczepu. Łowi toto, czy nadaje się tylko do trolla?

Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka

Łowie tylko na Wiśle, używam głównie pod Bolki do szybszego zwijania, praca bez zastrzeżeń. W porównania do Scatter Rapa, Whacky nie wyskakuje prowadzony szybciej pod prąd.

• Like 1

Kiedys mowiono ze promieniowanie elektromagnetyczne szkodzi a teraz ubieramy sie w zrodlo takiego promieniowania. Plus taki ze zasieg bedzie lepszy w takiej bluzie. Bo przeciez to dziala jsk antena

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka