Skocz do zawartości

Promocje wędkarskie (około wędkarskie...)

bjpol

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

W kraju, gdzie też płacą podatki i muszą na tym zarobić to jest cena standardowa. Bez żadnych pseudo promocji i rabatów.

https://fish-candy.de/shop/limited-offer/reels/daiwa-steez-a-ii-tw/

• Like 1

W kraju, gdzie też płacą podatki i muszą na tym zarobić to jest cena standardowa. Bez żadnych pseudo promocji i rabatów.

Fish-candy to Moritz :) Jak bylem tam ostatnio i kupowalem trzy takie to mimo, ze sie nie targowalem, Kay sprzedal mi je po 400 €.

Ostatnio szukalem Bantama HG. W polsce najtaniej kolo 1550 zl w niemczech w kilku sklepach bez problemu za jakies 280-290 euro

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

A propos Moritza to kiedyś było na forum trochę niepochlebnych opinii o zakupach u nich - że sprzęt '2 jakości" się trafia, że używki potrafią sprzedawać jako nówki i jakieś problemy z reklamacjami robili zdaje się - z tego co pamiętam.

Mi się nigdy nic złego nie wydarzyło a kupiłem tam na prawdę masę sprzętu i dla siebie i dla kolegów, którzy coś potrzebowali - głównie kołowrotków. Fakt jest taki, że nigdy też nic nie reklamowałem, bo zawsze wszystko było w jak najlepszym porządku. Nie do końca wierzę w takie historie, to zbyt duży i poważny sklep.

Może to nasze sklepy rozsiewają tego typu informacje 

A wysyłają już do Polski ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nie mam Tomek zielonego pojęcia. Ja mam tam blisko, więc jak coś więcej potrzebuje, wsiadam w auto i za dwie godziny jestem. 

Jako Fish-candy na pewno wysyłają, bo jakieś pierdoły kiedyś od nich zamawiałem ale Moritz jako takiego sklepu internetowego nie ma. Z tego co słyszałem można się dogadać i wyślą po przedpłacie 

Niemcy mają niższy Vat o 4 % a poza tym, mam wrażanie, że nasze ceny ustalane są raz do roku albo i rzadziej na podstawie kursu euro. Jak euro, całkiem niedawno kosztowało 4,6 a teraz kosztuje poniżej 4,2 to mamy odpowiedź. I ja się w tej kwestii polskim dystrybutorom nie dziwię. Bo jutro złotówka spadnie do poziomu 5 pln za euro i będą do tego biznesu dokładać. A przecież nie będą przy każdym wahnięciu kursu zmieniać polskich cenników 

Mamy "mocną" i nieprzewidywalną walutę :)

Edytowane przez kruz
  • Like 1

Niemcy mają niższy Vat o 4 % a poza tym, mam wrażanie, że nasze ceny ustalane są raz do roku albo i rzadziej na podstawie kursu euro. Jak euro, całkiem niedawno kosztowało 4,6 a teraz kosztuje poniżej 4,2 to mamy odpowiedź. I ja się w tej kwestii polskim dystrybutorom nie dziwię. Bo jutro złotówka spadnie do poziomu 5 pln za euro i będą do tego biznesu dokładać. A przecież nie będą przy każdym wahnięciu kursu zmieniać polskich cenników

Mamy "mocną" i nieprzewidywalną walutę :)

Taka sytuacja pomaga w podejmowaniu decyzji o miejscu zakupu.

Dlatego tak często jestem w Moritzu :)

Kilka razy kupowałem u nich wysyłkowo kołowrotki, wędki i inne grubsze rzeczy. Zawsze szło się dogadać i wszystko było ok.

Natomiast od jakiegoś już czasu przynęty i wędki kupuję na Litwie, ceny niższe i duży wybór. Kolowrotki niestety mają droższe i tutaj już zostaje Moritz, Candy itp.

Wysyłają bez problemu w tamtym roku zamówiłem 2 multiki i kołowrotek wszystko tip top przez maila info@moritz-bb.de  wysyłka do polski 20 Euro  ;)

Zastanawiam się skąd ta cena wysyłki.

Ostatnio kupwałem 2 kije w nordfishing77.at i ich przesyłka w wielkim kartonie kosztowała 9.21 Euro.

Zastanawiam się skąd ta cena wysyłki.

Ostatnio kupwałem 2 kije w nordfishing77.at i ich przesyłka w wielkim kartonie kosztowała 9.21 Euro.

Odbierałem przesyłki z triturus-fishing.com I za karton o długości 2,2m płaciłem 9,90 euro.

W Moritz kiedyś chcieli za dwa kołowrotki 25euro za wysyłkę.